Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ




Σταθερό προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.


Σταθερό προβάδισμα 8,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, στην δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων μεγαλώνει σημαντικά στην παράσταση νίκης, που η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (55%) βλέπει επικράτηση της ΝΔ, ενώ μόλις το 24% νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης, εκλογές το 2023

Το 39% των ερωτηθέντων ψήφισε ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο «κανένας από τους δύο» με ποσοστό 32% και τρίτος βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με 26%.

Παράλληλα, στους συμμετέχοντες τέθηκε το ερώτημα για το χρονικό πλαίσιο που θα πρέπει να διεξαχθεί η επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Το 46% απάντησε το 2023, το 41% υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνουν φέτος, ενώ ένα ποσοστό 13% απαντά «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».
Αυξήσεις ηλεκτρικού και ευρωπαϊκές κυρώσεις

Παράλληλα, στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 9 έως 11 Μαΐου σε δείγμα 1.206 πολιτών, οι ερωτηθέντες απάντησαν και για τα θέματα επικαιρότητας, όπως η ενεργειακή ακρίβεια, τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και οι κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας.

Αρνητικό είναι το κλίμα για την οικονομία, καθώς το 55% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει «μάλλον απαισιόδοξα» (31%) και «σίγουρα απαισιόδοξα» (24%) την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες. «Σίγουρα αισιόδοξα» και «μάλλον αισιόδοξα» βλέπει την πορεία της ελληνικής οικονομία το 36%.

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, το 11% τα χαρακτηρίζει «προς τη σωστή κατεύθυνση», ένα 40% τονίζει ότι είναι «προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται και άλλα», ενώ το 41% υποστηρίζει πως είναι προς τη «λάθος κατεύθυνση».

Παράλληλα, ένα 8% των ερωτηθέντων αρνήθηκε να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Τέλος, σε ερώτηση για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, το 43% δηλώνει ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ ένα ποσοστό 31% εξ αυτών θεωρεί ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα.

Ωστόσο, ένα ποσοστό 44% κρίνει ότι τα μέτρα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση.


Πηγή:









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια