Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενισχύσεις για το ρεύμα: Αυτή είναι η τροπολογία για την επιστροφή των 600 ευρώ

Ενισχύσεις για το ρεύμα: Αυτή είναι η τροπολογία για την επιστροφή των 600 ευρώ


Oι πυλώνες του μηχανισμού που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση, προβλέπουν την επιστροφή έως και 600 ευρώ στους οικιακούς καταναλωτές και φοιτητές που έχουν επιβαρυνθεί υπέρμετρα από τις χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν εκδοθεί από την Ιη Δεκεμβρίου 2021 έως την 31η Μαΐου 2022, στην κύρια κατοικίας τους.



Τα μέτρα του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια που εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό, περιλαμβάνει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι οι πυλώνες του μηχανισμού που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση, προβλέπουν την επιστροφή έως και 600 ευρώ στους οικιακούς καταναλωτές και φοιτητές που έχουν επιβαρυνθεί υπέρμετρα από τις χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν εκδοθεί από την Ιη Δεκεμβρίου 2021 έως την 31η Μαΐου 2022, στην κύρια κατοικίας τους και δεν έχουν καλυφθεί από τις εκπτώσεις που έχουν χορηγηθεί κατά το ίδιο διάστημα. Η την επιστροφή του 60% σε όσους πλήρωσαν σε αυτό το εξάμηνο, αυξήσεις μεγαλύτερες των 30 ευρώ, και διαθέτουν οικογενειακό εισόδημα έως 45.000.



Επιπλέον με την τροπολογία εισάγεται και την έκτακτη εισφορά με συντελεστή 90% που θα επιβληθεί στα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας, για το χρονικό διάστημα από Ιη Οκτωβρίου 2021 έως και την 30η Ιουνίου 2022. Σύμφωνα με τις διατάξεις της τροπολογίας ο υπολογισμός της εισψοράς γίνεται από τη ΡΑΕ, καταλογίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βεβαιώνεται και εισπράπεται από την ΑΑΔΕ, προκειμένου να αποδοθεί στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Από την επιβολή της εισφοράς εξαιρούνται:

α) οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Α.Π.Ε.) που έχουν συνάψει σύμβαση λειτουργικής ενίσχυσης, σύμψωνα με το ν. 4414/2016 (Α’ 149) ή σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, κατά το άρθρο 12 του ν. 3468/2006 (Α 129) ή αντίστοιχη σύμβαση αγοραπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας, πριν την έναρξη ισχύος του ν. 3468/2006.
poster


β) οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας θερμικών μονάδων που είναι εγκατεστημένοι στο Μικρό Συνδεδεμένο Σύστημα (ΜΣΣ) της Κρήτης.
Ειδικά για τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού — Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (Σ.ΗΘ.Υ.Α.), η εισψορά επιβάλλεται μόνο επί της ποσότητας της παραχθείσας ηλεκτρικής ενέργειας που αποζημιώνεται από τη συμμετοχή του παραγωγού αυτού στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή: www.skai.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια