Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στρατιωτικός γιατρός του 424 έσωσε το δάχτυλο της 8χρονης που κόπηκε σε παιδική χαρά της Θεσσαλονίκης


Του Ηλία Προύφα

Αυτά είναι τα στελέχη του Υγειονομικών των Ενόπλων μας Δυνάμεων!


Χάρη στις προσπάθειες του Επίατρου Χειρούργου ΩΡΛ, Σαράντη Μπλιόσκα, σώθηκε το δάχτυλο του 8χρονου κοριτσιού, που κόπηκε σε τσουλίθρα παιδικής χαράς.

Το σοκαριστικό ατύχημα που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, συνέβη ανήμερα της Πρωτομαγιάς, σε παιδική χαρά της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, όπου σύμφωνα με τον πατέρα του κοριτσιού, μεταξύ της τσουλήθρας και του τοιχώματος της λαμαρίνας υπήρχε κενό, με αποτέλεσμα το δάχτυλο του παιδιού να μπει ανάμεσα και να κοπεί την ώρα που έπαιζε.

Τυχερή στην ατυχία της


”Ξαφνικά την είδα μπροστά μου σε κατάσταση σοκ να ουρλιάζει, να τσιρίζει, να μου λέει “κόπηκε το δάχτυλό μου”» ανέφερε η μητέρα της, η οποία βρισκόταν μαζί με τη μικρή στην παιδική χαρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kranosgr.com, για καλή τύχη της μικρής, στο χώρο βρισκόταν και ο Στρατιωτικός Γιατρός του 424, Επίατρος, Χειρούργος ΩΡΛ, Σαράντης Μπλιόσκας, ο οποίος πιστός στον ιατρικό του όρκο, επενέβη άμεσα, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες στην 8χρονη, ενώ λειτουργώντας αστραπιαία, με άριστο επαγγελματισμό, τοποθέτησε το κομμένο δάχτυλο σε πάγο, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, δένοντας και το τραύμα της μικρής.

Χάρη στην επέμβαση του Επίατρου Μπλιόσκα, το αποκοπέν άκρο, μεταφέρθηκε έγκαιρα και με το σωστό τρόπο στο νοσοκομείο ”ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”, όπου μπόρεσε και πραγματοποιήθηκε πολύωρο χειρουργείο επανασυγκόλλησης.

«Δεν ήταν απλά κόψιμο, ήταν και τράβηγμα και εξελκυσμός» είπε στις κάμερες ο επιμελητής Α’ Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Παπαγεωργίου, Αντώνης Αντωνίου.

Αισιοδοξία για την κατάσταση της ανήλικης εξέφρασε η διευθύντρια της κλινικής Ευτέρπη Δεμίρη, λέγοντας ωστόσο ότι τα πρώτα 24ωρα είναι κρίσιμα.

Συγχαρητήρια στον Επίατρο του 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, Σαράντη Μπλιόσκα!

Πηγή: kranosgr.com








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια