Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καιρός: Πρώτο «κύμα» καύσωνα σήμερα, μέχρι 37 βαθμούς το θερμόμετρο




Θερμές αέριες μάζες φέρνουν το πρώτο «κύμα» ζέστης στη χώρα - Διατηρείται ζεστός ο καιρός έως το Σάββατο, ενώ την Κυριακή πέφτει η θερμοκρασία με παράλληλη εκδήλωση φαινομένων Το πρώτο «κύμα» ζέστης για το φετινό καλοκαίρι ανεβάζει στα ύψη τον υδράργυρο και μάλιστα σε κάποιες περιοχές της χώρας, όπως στη Θεσσαλία θα επικρατήσει καύσωνας, με το θερμόμετρο να φτάνει στους 37 βαθμούς.

Ζέστη και στην Αττική με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 35 με 36 βαθμούς. Εξαιρετικός ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τους ανέμους 3-4 μποφόρ και τον υδράργυρο να προσεγγίζει τους 35 βαθμούς.



Ο καιρός με μια ματιά






-Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Την Κυριακή μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια

-Η θερμοκρασία θα είναι υψηλή μέχρι το Σάββατο αλλά από την Κυριακή προβλέπεται πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς από τα δυτικά και βόρεια



-Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, αλλά από την Κυριακή θα ενισχυθούν

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και, κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στις περιοχές που δεν επηρεάζονται από τις θαλάσσιες αύρες, κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στα νησιά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αθήνα: Χάρτης με τις θερμοκρασίες σήμερα


Οι θερμοκρασίες σήμερα σε δέκα μεγάλες πόλεις





Ο Θεόδωρος Κολυδάς με ανάρτησή του στα social media αναφέρεται στην πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή, ενώ για τις επόμενες ημέρες σημειώνει ότι ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε επίπεδα κανονικά ή λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.




Ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και, κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταγίδες.
Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στις περιοχές που δεν επηρεάζονται από τις θαλάσσιες αύρες, κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στα νησιά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου μέχρι 33 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.



ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.




Πηγή: www.protothema.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια