Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γεωργία Μπίκα: Ένα προς ένα τα ψέματα που εντόπισε η εισαγγελέας - "Προϊόν ελεύθερης επιλογής της το σεξ με τον 27χρονο"

Η εισαγγελέας κάνει λόγο για μια πλασματική ιστορία που ύφανε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα - Ποιες αντιφάσεις και ψεύδη εντόπισε στην υπόθεση




Κόλαφος είναι το πόρισμα της εισαγγελέως για τη Γεωργία Μπίκα, η οποία είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την Πρωτοχρονιά.





Η εισαγγελική λειτουργός μιλά για μια πλασματική ιστορία που ύφανε η 24χρονη και η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Κατά την ίδια, δεν υπήρξε βιασμός, ούτε προκύπτει η παρουσία άλλων ατόμων στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.


Σύμφωνα με την εισαγγελέα, για την 24χρονη όχι μόνον δεν βρέθηκαν στοιχεία περί βιασμού, αλλά καλείται τώρα να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα της προσφυγής σε βάρος του καταγγελλόμενου 27χρονου γόνου εύπορης οικογένειας.



Μάλιστα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα κάνει λόγο για μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη, με δεδομένο ότι εξετάστηκαν βίντεο, τα "δρομολόγια" όλων των εμπλεκομένων εντός του ξενοδοχείου, όλες οι κινήσεις ακόμη και των φίλων του Βασίλη Λεβέντη, αλλά δεν προέκυψε κάτι.

Yπενθυμίζεται πως εις βάρος του 27χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για "γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση του θύματος".
Τα ψέματα που εντόπισε η εισαγγελέας στην κατάθεση της Γεωργίας Μπίκα




Μάλιστα καταλογίζει στη Γεωργία Μπίκα "ασύστολα ψεύδη, μυθοπλασία, διαστρέβλωση γεγονότων" και "ενορχηστρωμένη προσπάθεια απόδοσης ευθυνών". Χαρακτηρίζει την καταγγελία της "προσχηματική και με δόλο" επικεντρώνοντας σε αντιφάσεις των καταθέσεων της 24χρονης.

Από την εισαγγελική έρευνα καταρρίπτονται μια σειρά ισχυρισμών της Γεωργίας Μπίκα:

1. Δεν στοιχειοθετήθηκε η αρχική καταγγελία περί ομαδικού βιασμού. Από την κύρια ανάκριση, που ολοκληρώθηκε πριν περίπου δύο μήνες, δεν κατέστη άλλος κατηγορούμενος πέραν του 27χρονου καθώς δεν στοιχειοθετήθηκε η αρχική καταγγελία.

Η εισαγγελέας καταρρίπτει τον ισχυρισμό της καταγγέλλουσας ότι βρέθηκε το DNA μόνο ενός ατόμου, καθώς τα αδέλφια Λεβέντη είναι δίδυμοι και άρα έχουν κοινή γενετική ταυτότητα, αναφερόμενη σε έκθεση πραγματογνωμοσύνης που αποδεικνύει ότι το DNA του Βασίλη και του Ευαγόρα Λεβέντη δεν είναι το ίδιο.

2. Δεν προέκυψε χορήγηση ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με την 24χρονη, ήταν ναρκωμένη, αφού κάποιος έριξε κάτι στο ποτό της, καθώς όπως είπε, με δυσκολία στεκόταν στα πόδια της και για αυτό επέστρεψε στο ξενοδοχείο, μην μπορώντας να εντοπίσει το αυτοκίνητό της και όντας σε πολύ κακή κατάσταση για να οδηγήσει.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, δεν προέκυψε η χορήγηση ναρκωτικών ουσιών που επηρέασαν το νευρικό σύστημα της 24χρονης, κάμπτοντας τις αντιστάσεις της, ενώ ακόμα και η κατανάλωση αλκοόλ ήταν σε χαμηλά επίπεδα.

3. Μάρτυρες κατέθεσαν ότι δεν είδαν μια τρομοκρατημένη και κακοποιημένη κοπέλα. Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως, οι καταθέσεις των υπαλλήλων του ξενοδοχείου δεν διαμορφώνουν την εικόνα μιας κοπέλας που ήταν σε κατάσταση σοκ, ούτε έκλαιγε, όπως είπε η ίδια αλλά και ο εργοδότης και ο φίλος του, που κατέθεσαν ότι τη συνάντησαν το επόμενο πρωί.


Αντιθέτως, είχε "απόλυτα φυσιολογική κίνηση, στάση και συμπεριφορά, δίχως να κλαίει, να μοιάζει τρομαγμένη ή πολύ περισσότερο κακοποιημένη, όπως οι μάρτυρές της περιέγραψαν με γλαφυρό τρόπο, συμπεριφορά όμως που αφενός μεν δεν συνάδει με αυτή μιας πραγματικά κακοποιημένης σεξουαλικά γυναίκας που τελεί σε κατάσταση σοκ, και αφετέρου ουδεμία απολύτως σχέση έχει με την παράθεση των αναληθών ισχυρισμών της ιδίας

4. Οι μελανιές στα πόδια της προκλήθηκαν από ατύχημα με το αυτοκίνητο. Όπως αναφέρει η εισαγγελέας, "κατά τη μετάβασή της στο Τμήμα Ασφαλείας, τράκαρε με το αυτοκίνητό της (όπως δήλωσε), οπότε το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι η εξέτασή της έλαβε χώρα την επομένη του καταγγελλόμενου βιασμού και περί ώρα 20.00, συντείνει ακόμη περισσότερο στην άποψη ότι η πλειονότητα των εκχυμώσεων (πέραν των παλαιών αποχρωματισμένων ή εντελώς πρόσφατων, αλλά πάντως μόλις ορατών εκχυμώσεων) προκλήθηκε από το τροχαίο ατύχημα και δεν οφείλονται σε βίαιη συμπεριφορά του κατηγορουμένου".

5. Τέλος, η εισαγγελέας, εστιάζει σε 11 αντιφάσεις των καταθέσεων της 24χρονης, όπως για παράδειγμα ως προς το πού και με ποιον βρισκόταν για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς πριν μεταβεί στο πριβέ πάρτι του ξενοδοχείου.

"Νηφάλια με γνήσια βούληση να λάβει την απόφαση, προϊόν της ελεύθερης επιλογής της, να συνευρεθεί με τον κατηγορούμενο" κρίνει τη Γεωργία Μπίκα η εισαγγελέας, στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας

Η εισαγγελική λειτουργός έκανε την πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο θα εκδώσει το βούλευμα για την παραπομπή ή όχι της υπόθεσης στο εδώλιο.

Η πρόταση θα πάει στον εισηγητή ο οποίος αναμένεται να οριστεί εντός των ημερών. Αυτός θα εισάγει την πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, τα μέλη του οποίου θα κληρωθούν το επόμενο 20ήμερο, ενώ το πόρισμα αναμένεται σε έναν μήνα περίπου.
 

 

Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια