Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η 27η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ροδόπης


Η ανακοίνωση της Ένωσης:

Την 27-04-2022 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00’ και την 28-04-22 ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00΄, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 27Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της Ένωσής μας, που είχε ως κεντρικό σύνθημα : 


ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ, ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΝΗΣΥΧΑ …

ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ.

 ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ !!!


Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης, βραβεύθηκαν για τον υψηλό τους επαγγελματισμό και την υπηρεσιακή τους απόδοση  : 


Α) Οχτώ (08) μέλη της Ένωσής μας, που υπηρετούν στην Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τ.Α. 

     Κομοτηνής.


Β)Δέκα Επτά (17) μέλη της Ένωσής μας, που υπηρετούν στις Ομάδες Δίωξης Παράνομης 

   Μετανάστευσης των Τ.Σ.Φ. Σαπών και Τ.Σ.Φ. Ιάσμου.


Γ)Τριάντα (30) μέλη της Ένωσής μας που υπηρετούν στην Ομάδα Ελέγχου Τήρησης Μέτρων κατά 

    της Εξάπλωσης του COVID -19.


Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες την ώρα του καθήκοντος αστυνομικούς.


Τις εργασίες της Γ.Σ. τίμησαν με την παρουσία τους ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ.                 κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος, ο Ταμίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ Γεώργιος, το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΡΗΓΑΣ Νικόλαος, εκπρόσωπος του Βουλευτή Ν.Δ. Ροδόπης κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ Ευριπίδη, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ροδόπης κ. ΧΑΡΙΤΟΥ Δημήτριος, ο Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Ροδόπης κ. ΙΛΧΑΝ Αχμέτ, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Α.Μ.Θ. Υποστράτηγος κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ Πασχάλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Δ.Α. Ροδόπης Ταξίαρχος κ. ΣΕΒΔΥΝΙΔΗΣ Μιχαήλ, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων Αστυνομικός Υποδιευθυντής                           κ. ΔΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ Πέτρος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ Νικόλαος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. ΓΡΑΒΑΝΗΣ Αντώνιος, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κ. ΤΣΑΠΕΚΟΣ Αλέξανδρος, η Γεν. Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης               κ. ΜΙΧΑΛΙΤΣΟΥΔΗ Σοφία, ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Νομού Ξάνθης κ. ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος, o Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας κ. ΜΟΥΡΤΗΣ Απόστολος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Α.Μ.Θ. κ. ΖΙΩΓΑΣ Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ροδόπης κ. ΤΣΑΒΔΑΡΤΖΗΣ Ιωάννης, η Πρόεδρος του Τοπικού παραρτήματος Ροδόπης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) κ. ΣΚΕΥΑ Ζωή, ο Πρόεδρος Ε.Π. Λιμενικού Σώματος Α..Μ.Θ. κ. ΤΣΙΜΠΛΑΣ Σπυρίδων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε. Ροδόπης κ. ΟΥΖΟΥΝΑΚΗΣ Χρήστος, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στους αγώνες μας για την επίλυση των δικαίων αιτημάτων μας.



Έγινε αναλυτική ενημέρωση των μελών μας, για θέματα Νέου Βαθμολογίου - Οικονομικά - Ασφαλιστικά - Συνταξιοδοτικά από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο.


Εγκρίθηκαν από το Σώμα, ο Διοικητικός - Οικονομικός απολογισμός έτους 2021 και ο Οικονομικός προϋπολογισμός 2022, καθώς και η πρόταση της Διοίκησης της Ένωσής  μας για μείωση της εισφοράς των μελών μας κατά δύο ευρώ μηνιαίως. 

Τη Γενική Συνέλευση απασχόλησαν κυρίαρχα τοπικά αλλά και θεσμικά – οικονομικά – ασφαλιστικά προβλήματα που αφορούν τον κλάδο μας. 


Αναδείχθηκε από την Πρόεδρό μας, η αυτονόητη υποχρέωση της εκάστοτε Κυβέρνησης μιας δημοκρατικά δομημένης κοινωνίας, να αναγάγει σε πρώτιστη προτεραιότητα το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, να διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών, την ασφάλεια των αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και φυσικά την αναγνώριση της εργασίας μας ως Επικίνδυνη. 



Το σύνθημα της Γενικής μας Συνέλευσης διατρανώνει μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ και ΝΑΙ το λειτούργημά μας ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, αφού στην κυριολεξία δίνουμε καθημερινό πολύπλευρο και άνισο πόλεμο με την εγκληματικότητα, περιφρουρώντας  την ασφάλεια των συμπολιτών μας που με περίσσιο φιλότιμο υπηρετούμε πιστά, υπερβάλλοντας εαυτούς. Το καταμαρτυρούν τα επισήμως καταγεγραμμένα στοιχεία, οι 138 συνάδελφοί μας που έχασαν την ζωή τους από το 1984 έως σήμερα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, οι εκατοντάδες συνάδελφοι που τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά με αποτέλεσμα να καταστούν άτομα με ειδικές ανάγκες και οι χιλιάδες συνάδελφοί μας που τραυματίστηκαν είτε σοβαρά είτε ελαφρά εν ώρα υπηρεσίας ή υπέστησαν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους εξαιτίας του έντονου υπηρεσιακού στρες που βιώνουμε καθημερινά. Όμως δυστυχώς η Ελληνική Πολιτεία δεν έκανε ακόμη πράξη την αυτονόητη υποχρέωσή της απέναντι σε όλους εμάς. Δεν αναγνώρισε επισήμως την Επικινδυνότητα της εργασίας μας. Ένα δίκαιο  αίτημά μας, που αποτελεί την προμετωπίδα των διεκδικήσεών μας. Ένα δίκαιο αίτημά μας που βρίσκεται χρόνια ολόκληρα  σε εκκρεμότητα, παρότι το  στηρίζει και το υποστηρίζει σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία!!! 


Δεν μας αξίζει τέτοια αντιμετώπιση από την Πολιτεία, ούτε σ΄ εμάς που βρισκόμαστε ακόμη ενεργοί στο στίβο της μάχης , ούτε στους πεσόντες στο καθήκον ήρωες συναδέλφους μας. ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΝΗΣΥΧΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ και ξέρετε γιατί; Γιατί η θυσία του υπέρτατου αγαθού της ζωής τους, δεν αναγνωρίστηκε ακόμη έμπρακτα από την επίσημη Πολιτεία. 






Τη Γενική Συνέλευση απασχόλησε το θέμα των προτεινόμενων, από το Διοικητικό Συμβούλιο, τροποποιήσεων των Διατάξεων του Καταστατικού  μας.


Η νομική σύμβουλος της Ένωσής μας, δικηγόρος Κομοτηνής κ. ΚΑΛΛΗ Χαριθέα, αφού ενημέρωσε το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης για τις αναγκαστικές εκ των Νόμων 4808/2021 και 4873/2021,  διαβεβαίωσε περί της νομιμότητας των προτεινόμενων εκ του Διοικητικού Συμβουλίου, τροποποιήσεων. Η Γενική Συνέλευση αφού μελέτησε τις προτεινόμενες προς τροποποίηση διατάξεις του καταστατικού (οι οποίες είχαν αποσταλεί σε ηλεκτρονική μορφή σε όλα τα μέλη, αλλά  διανεμήθηκαν και σε έντυπη μορφή), τις ενέκρινε με απόλυτη πλειοψηφία.


Εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ το επισυναπτόμενο ΨΗΦΙΣΜΑ στο οποίο καταγράφονται τα θεσμικά, οικονομικά, ασφαλιστικά και τοπικά αιτήματα. Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την ανάδειξη και προώθηση προς επίλυση των καταγεγραμμένων σε αυτό αιτημάτων, με παρεμβάσεις και εντατικοποίηση των μορφών αγώνων όπου και αν αυτό χρειαστεί.



                                                     ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα



Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Νικόλαος

 


                                                         
























Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α


ΤΗΣ 27ΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ


Εμείς τα μέλη της 27ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ το παρόν ψήφισμα και εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. για την επίλυση – υλοποίηση των παρακάτω αιτημάτων :


A) ΘΕΣΜΙΚΑ 


  1. Αναγνώριση της ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ του επαγγέλματος του Αστυνομικού.

  2. Αναγνώριση του δικαιώματος στην ΑΠΕΡΓΙΑ στους Αστυνομικούς με τροποποίηση του άρθρου 23 του Συντάγματος.

  3. Επαναφορά των 6700 οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού, που καταργήθηκαν με διάταξη του Νόμου περί Αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

  4. Διασφάλιση του συστήματος πρόσληψης Αστυνομικών ΜΟΝΟ μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, για να πάψει επιτέλους η παραγωγή Αστυνομικών δύο ταχυτήτων και να ολοκληρωθεί η ομογενοποίηση ώστε να έχουν επιτέλους οι πολίτες στην υπηρεσία τους άρτια εκπαιδευμένους Αστυνομικούς. 

  5. Αναβάθμιση του συστήματος εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης, ειδίκευσης και δια βίου εκπαίδευσης. Η θετική εξέλιξη της Αναβάθμισης - Ανωτατοποίησης του συστήματος εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των Αστυνομικών Σχολών με βάση την εμπεριστατωμένη πρόταση της Ομοσπονδίας μας, πρέπει να μετουσιωθεί σε έργα (Διακήρυξη της Μπολόνια, ίδρυση Αστυνομικού Πανεπιστημίου, συνεχής και δια βίου εκπαίδευση, δυνατότητα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών). Θεωρούμε επιτακτική: α) τη συμμετοχή εκπροσώπου μας στη διαδικασία εκδημοκρατισμού της αστυνομικής εκπαίδευσης, β) τη διεύρυνση της διδακτέας ύλης και την καθιέρωση σεμιναρίων - μαθήματος για την ιστορία του συνδικαλισμού στη χώρα μας και δη στην Ελληνική Αστυνομία.

  6. Τροποποίηση - βελτίωση  του ισχύοντος  κώδικα  μεταθέσεων - αποσπάσεων, καθώς και θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων για τις εσωτερικές μεταθέσεις - μετακινήσεις.

  7. Αναμόρφωση - Βελτίωση του Πειθαρχικού Δικαίου, με ρητή αναφορά συγκεκριμένης πειθαρχικής ποινής στους υπεύθυνους για την τήρηση των Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν στα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών (ωράριο εργασίας, έκδοση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, μεταθέσεις – αποσπάσεις – προσωρινές μετακινήσεις, υγιεινή - ασφάλεια στην εργασία, κ.λ.π.).

  8. Βελτίωση και απαρέγκλιτη εφαρμογή του Π.Δ. 45/2008 περί Υγιεινής και Ασφάλειας, για να διασφαλιστεί η αβλαβής εκτέλεση των καθηκόντων του Αστυνομικού προσωπικού.

  9. Εφαρμογή του δικαιώματος απόσπασης των υπαλλήλων λόγω σπουδών στην έδρα του εκπαιδευτικού ιδρύματος, με θέσπιση ασφαλιστικών δικλίδων που θα διασφαλίζουν την μη εκμετάλλευση του προνομίου αυτού για αλλότριους  λόγους.

  10. Αναβάθμιση του θεσμικού μας ρόλου με τη συμμετοχή σε όλα τα Συλλογικά Όργανα λήψης αποφάσεων των αιρετών εκπροσώπων που αφορούν τον κλάδο.

  11. Απαλλαγή της Αστυνομίας από ξένα προς την αποστολή της έργα (επιδόσεις δικογράφων, εφαρμογή διατάξεων Υγειονομικού Κανονισμού, Γ.Ο.Κ., Α.Ε.Π.Ι., μέτρα τάξης σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, κ.λ.π.).

  12. Επαναφορά της καταργηθείσας διάταξης για τα έσοδα των εισιτηρίων από τις αθλητικές διοργανώσεις, λόγω της δέσμευσης και εμπλοκής αστυνομικών δυνάμεων εκτός αγωνιστικών χώρων, αναμορφώνοντας αυτήν, έτσι ώστε τα σχετικά έσοδα να 7 αποδίδονται σε ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου μας, εκτός προϋπολογισμού, προς ενίσχυση των αστυνομικών με μέσα - εξοπλισμό και κατ’ επέκταση για την καλυτέρευση της αστυνόμευσης και την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στον πολίτη.

  13. Κατάργηση της διαδικασίας των ειδικών εκλογικών καταλόγων στη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του Αστυνομικού προσωπικού στις Βουλευτικές και Αυτοδιοικητικές εκλογές.

  14. Τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα ώστε να τιμωρούνται ως ιδιώνυμο αδίκημα οι βίαιες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

  15. Προσλήψεις ιατρών εργασίας στα πρότυπα της θέσπισης θέσεων ψυχολόγων και άλλων συναφών με την εργασία μας ειδικών κατηγοριών επιστημονικού ιατρικού προσωπικού.

  16. Απαιτούμε την αναθεώρηση του ισχύοντος συστήματος κρίσεων - προαγωγών με ένα νέο σύστημα αξιοκρατικό, αμερόληπτο και διαφανές, τέτοιο που θα επιβραβεύει τους άριστους και ικανούς, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στη βελτίωση όσων εμφανίζουν έλλειμμα διοίκησης και περιορισμένες ικανότητες στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα. Ειδικότερα, απαιτούμε: 

α) Θεσμοθέτηση της συμμετοχής εκπροσώπου της Ομοσπονδίας στη διαδικασία εκδημοκρατισμού της διαδικασίας αξιολόγησης και ανάδειξης της Ηγεσίας του Σώματος.

      β) Επιλογή Αρχηγού του Σώματος από διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή. 

γ) Η θέσπιση ενός σύγχρονου βαθμολογίου που θα λαμβάνει υπόψη του τα νέα δεδομένα, όπως πρότεινε και πέτυχε η Ομοσπονδία μας φέτος μετά από πολλή διαβούλευση, αποτελεί μια σταθερή βάση για περαιτέρω βελτιώσεις σε συνάρτηση με τον 6 αγώνα μας και για την αναβάθμιση συνολικά του οικονομικού στάτους του αστυνομικού προσωπικού. 

δ) Οριοθέτηση του καθηκοντολογίου, όλου ανεξαιρέτως του αστυνομικού προσωπικού, σαφή πρόβλεψη της υπηρέτησης των νέων αστυφυλάκων σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, διαρκή εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, θέσπιση συγκεκριμένων κριτηρίων αξιολόγησης κατά βαθμό και Υπηρεσία, ώστε ο αξιολογούμενος να κρίνεται ανάλογα και με το βαθμό επικινδυνότητας των καθηκόντων του (μάχιμες - μη μάχιμες - πρώτης γραμμής υπηρεσίες, ΥΑΤ, Άμεση Δράση κ.λπ.), διασφάλιση της αξιοκρατίας με τη συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων του συνδικαλιστικού μας κινήματος, παρακολούθηση της βαθμολόγησης από τους ίδιους τους αξιολογούμενους, δυνατότητα υποβολής ενστάσεων στις κρίσεις των βαθμολογητών και άλλες παράμετροι.

  1. Αναβάθμιση του θεσμού του Συνηγόρου του Αστυνομικού ώστε κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσά μας να νιώθει ότι αντιμετωπίζεται από την ιεραρχία, αλλά και κάθε εμπλεκόμενο στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμοδιοτήτων της, ως εργαζόμενος με δικαιώματα και υποχρεώσεις.

  2. Αλλαγή και επανεξέταση του δόγματος των μεταγωγών, με συνθήκες αξιοπρεπείς για όλους και τήρηση ανθρωπίνων-βιολογικών ωραρίων εργασίας, καθώς επίσης και σύνταξη ενός νέου κανονισμού για τη μη εμπλοκή αστυνομικών σε μεταγωγές ευάλωτων ατόμων (ψυχικά νοσούντων).

  3. Ως ελάχιστη αναγνώριση της θυσίας των συναδέλφων μας εν ώρα υπηρεσίας, καλούμε την Πολιτεία να προβεί στην επέκταση του δικαιώματος εισαγωγής, κατ’ εξαίρεση εν προκειμένω και στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ισχύει για τα υιοθετηθέντα, από τη Βουλή των Ελλήνων, τέκνα πεσόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

  4. Δικαίωμα πρόσληψης, κατόπιν αιτήσεως, στο Υπουργείο μας, ανεξαρτήτως ύπαρξης κενής οργανικής θέσης, των μελών οικογενείας αστυνομικού, ο οποίος τυγχάνει ανίκανος σε ποσοστό άνω του 67%, συνεπεία της εκτέλεσης διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής.


Β)ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ


  1. Λαμβάνοντας υπόψη και το διαμορφωμένο αγωνιστικό μας μέτωπο με τις άλλες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων για κοινή δράση, απαιτούμε την άμεση απόσυρση του τελευταίου ειδικού μισθολογίου (ν.4472/2017) και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση.

Με :

α) Συνεχή μισθολογική εξέλιξη όλων των στελεχών μέχρι την αποστρατεία τους, ανεξάρτητα από το βαθμό που θα φέρουν κάθε φορά στην ενέργεια.

β) Αναγνώριση της εργασίας μας ως επικίνδυνης και τη χορήγηση επιδόματος με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ήδη καταβάλλεται στον Δημόσιο Τομέα. Η αστυνόμευση και η ασφάλεια δεν είναι έννοιες αφηρημένες και η πολιτεία οφείλει να λάβει υπόψη της την εμπεριστατωμένη πρόταση που θα υποβληθεί από την Ομοσπονδία μας σύμφωνα και με τη μελέτη – έρευνα που αναλαμβάνει το Κέντρο Έρευνας Υγείας, Ασφάλειας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. 

γ) Πραγματική αμοιβή για την 6η ημέρα εργασίας (πέραν του πενθημέρου) και θεσμοθέτηση για τις Κυριακές, εξαιρέσιμες, αργίες, υπερωρίες, μέσω κλαδικής σύμβασης.

δ) Αναγνώριση της νυκτερινής μας εργασίας με ωριαία αποζημίωση - αμοιβή μέσω κλαδικής σύμβασης.

ε) Επέκταση του μηνιαίου επιδόματος παραμεθορίου, ύψους 100,00 €, σε όλες τις παραμεθόριες περιοχές της χώρας.

στ) Αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και των κοινοτικών κονδυλίων για την αστυνομική εκπαίδευση - μετεκπαίδευση, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό (οχήματα, γιλέκα κ.λπ.) και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας.

ζ) Προσαρμογή του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου μας στις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού τους. 

η) Χορήγηση βαθμολογικών και μισθολογικών προαγωγών και στους Αστυνομικούς εκείνους που πέτυχαν στη Σχολή Αστυφυλάκων της σειράς του έτους 1995, οι οποίοι για λόγους ανωτέρας βίας (σεισμού στην ευρύτερη περιοχή Γρεβενών - Κοζάνης) εισήχθησαν προς φοίτηση στην Σχολή Αστυφυλάκων Τ.Δ.Α. Γρεβενών μετά την 19- 6-1995, μέσω της αναδρομικής τους κατάταξης, σε ημερομηνία όμοια με αυτή των λοιπών συμμετεχόντων στον ίδιο διαγωνισμό που εισήχθησαν στα άλλα Τ.Δ.Α. της χώρας.

θ) Αναδρομική αναπροσαρμογή του μηνιαίου επιδόματος ειδικών συνθηκών στους συναδέλφους μας που υπηρετούν στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα, ήτοι από 141,92 € σε 300,00 € μηνιαίως. 

  1. Τροποποίηση του άρθρου 4 παρ. 3 «Βεβαίωση και Είσπραξη προστίμων» της υπ’ αριθ.  Γ.Π.οικ.104720/25-08-2010 Κ.Υ.Α. Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ώστε το ποσοστό 80% των επιβαλλομένων προστίμων του αντικαπνιστικού Νόμου (τα οποία εισπράττονται ως δημόσια έξοδα) και σύμφωνα με τις διατάξεις της ανωτέρω Κ.Υ.Α. προβλέπεται να αποδίδονται στις Αυτοδιοικητικές Αρχές, για την ανταποδοτική υποστήριξη και την ανατροφοδότηση του ελεγκτικού μηχανισμού, να αποδίδονται πλέον σε Κωδικό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με δεδομένο ότι οι αρμοδιότητες ελέγχου και εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου - μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας- μεταβιβάστηκαν  στην Ελληνική Αστυνομία. Εφόσον λοιπόν ο πόρος αυτός αποδιδόταν ως ανταποδοτικός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά την μεταβίβαση αρμοδιότητας ελέγχου και εφαρμογής του Νόμου στην Ελληνική Αστυνομία, θα πρέπει και η ανταποδοτική απόδοση να μεταβιβαστεί ανάλογα στον νέο ελεγκτικό μηχανισμό.

  2. -Όχι στην μνημονιακή σύνδεση του ασφαλιστικού των ένστολων με το προσδόκιμο ζωής.

-Κατάργηση του άρθρου 4 του ν.4387/2016 περί υπαγωγής στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης των στρατιωτικών και διατήρηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως του αποκλειστικού φορέα που θα χορηγεί συντάξεις στους ένστολους - λειτουργούς του Δημοσίου. -Κατάργηση του άρθρου 48 του ν.4387/2016 που αφορά το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων και συγκεκριμένα την παρ. 4 με την οποία υφίστανται οι προϋποθέσεις χορήγησης μερίσματος σε χήρες/χήρους και ορφανά. 

-Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των νέων και παλαιών συντάξεων. Άμεση κάλυψη των «προσωπικών διαφορών» και αποκατάσταση των εν λόγω συντάξεων σε αξιοπρεπή και προ μνημονίων, επίπεδα.

-Άμεση κατάργηση των διατάξεων που εντάσσουν τον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑΕΠ. Δυνατότητα διαχείρισης της περιουσίας του εν λόγω Κλάδου από τους ασφαλισμένους και κατάργηση των διατάξεων των άρθρων 96 και 97 του ν.4387/2016 περί παροχών του πρώην ΕΤΕΑ (νυν ΕΤΕΑΕΠ) που αφορούν τη μείωση των καταβαλλόμενων συντάξεων και αύξηση των εισφορών επικουρικής ασφάλισης.

-Επανεξέταση των τακτικών και έκτακτων ασφαλιστικών εισφορών, παλαιών και νέων ασφαλισμένων, υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων που χορηγούν βοηθήματα και επικουρικές συντάξεις.

-Κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 2 του ν.3865/2010 για τους στρατιωτικούς που κατατάσσονται από 1-1-2011 και θεσμοθέτηση όμοιων προϋποθέσεων χορήγησης σύνταξης, καθώς και αναγνώρισης χρόνων ασφάλισης με τους αντίστοιχους που κατατάσσονται μέχρι την 31-12-2010. -Διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος αναγνώρισης των πραγματικών συντάξιμων ετών (στρατός, έτη σπουδών κ.λπ.).

-Επέκταση και στους στρατιωτικούς δημοσίους υπαλλήλους (στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων) της δυνατότητας αναγνώρισης ως συντάξιμου του χρόνου για τα τέκνα και του ελάχιστου χρόνου φοίτησης στις μέσες επαγγελματικές σχολές, όπως δόθηκε στους πολιτικούς δημοσίους υπαλλήλους, αποκλειστικά και μόνο για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1-1-2011. Με την προαναφερόμενη επέκταση αίρεται μια μακροχρόνια ανισότητα σε βάρος κυρίως των γυναικών αστυνομικών υπαλλήλων, που εισήχθησαν στο Σώμα έως την 31-12-1992, δίνοντάς τους το δικαίωμα εξαγοράς χρόνου λόγω τέκνων, με βάση το ν.3865/2010,  υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τις υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. 

-Τροποποίηση των διατάξεων του ν.3865/2010 που αφορούν τον χρόνο θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος παλαιών και νέων ασφαλισμένων μετά την 1-1-2015, με προσαύξηση του χρόνου παραμονής κατά έτος και μέχρι να συμπληρώσουν 40 έτη.

-Την αναπλήρωση και κάλυψη της διαφοράς που επήλθε στα αποθεματικά των ασφαλιστικών & μετοχικών Ταμείων μας από το «κούρεμα» και την ανταλλαγή των Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου το έτος 2012, από τίτλους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

-Καμία περαιτέρω περικοπή του μερίσματος και του ΒΟΕΑ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, καθώς και αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης ρευστότητας, χωρίς περαιτέρω εξωτερικό δανεισμό, αλλά με επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους από το Υπουργείο Οικονομικών. Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου. Κατάργηση του άρθρου 27 του ν.1911/1990. Εκπροσώπηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος στο Δ.Σ. του Ταμείου και συμμετοχή, τόσο στο Δ.Σ., όσο και στις διευθυντικές – νευραλγικές θέσεις του Ταμείου, κατά 50%, υπαλλήλων που προέρχονται από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. 

-Διασφάλιση του αποθεματικού κεφαλαίου του ειδικού (ερανικού) λογαριασμού αλληλοβοήθειας του Ιδρύματος «Μέριμνας και Αριστείας της Ελληνικής Αστυνομίας» με κατάργηση της εξαναγκαστικής υποχρέωσης κατάθεσης αυτών, στο κοινό κεφάλαιο ασφαλιστικών Ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδας και την αναπλήρωση των απωλειών που υπέστη με τη χρηματοδότηση του Κρατικού Προϋπολογισμού. Επανεξέταση όλου του πλαισίου λειτουργίας του, των παροχών του και του τρόπου που χορηγούνται αυτές. Στόχος η ανεξαρτητοποίησή του, ο εμπλουτισμός και η αύξηση των χορηγούμενων ενισχύσεών του, καθώς και η άμεση καταβολή αυτών.

-Λειτουργία ενιαίου Κλάδου Υγείας για όλο το αστυνομικό προσωπικό στο ΤΑΠΑΣΑ.

-Εξομοίωση των συναδέλφων που πέτυχαν στο διαγωνισμό του 1989 και προσελήφθησαν το 1994, με τους υπόλοιπους της ίδιας σειράς, οι οποίοι κατετάγησαν το έτος 1989, με την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του ασφαλισμένου (6,67%) και όχι του συνόλου (20,00%).

-Αναπροσαρμογή της κατώτατης σύνταξης στα 500,00 € με δεκαπέντε (15) έτη ασφάλισης και επαναφορά του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, με πραγματικά και όχι τεκμαρτά κριτήρια.

-Διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα της επικουρικής ασφάλισης και όχι άστοχες πολιτικές που θέτουν σε κίνδυνο τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. 

  1. Δημιουργία νοσηλευτικού ιδρύματος για την κάλυψη των αναγκών του προσωπικού της  Ελληνικής Αστυνομίας.

  2. Επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000,00 € για μισθωτούς & συνταξιούχους και καθορισμός νέας φορολογικής κλίμακας με πρόσθετα κλιμάκια. 

  3. Επαναφορά όλων των φοροαπαλλαγών που καταργήθηκαν, όπως οι τόκοι στεγαστικών δανείων, οι ιατρικές αποδείξεις κ.λπ. 

  4. Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία εισήχθη την περίοδο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης για την καταπολέμηση της ανεργίας (άρθρο 35 του ν.3986/2011) 



Γ) ΤΟΠΙΚΑ  ΘΕΜΑΤΑ


  1. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων αστυνομικών της Δ.Α. Ροδόπης, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ειδικών απαιτήσεων της περιοχής και για την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών ασφάλειας και αστυνόμευσης στους πολίτες του τόπου μας.

  2. Ορθολογική διαχείριση του υφιστάμενου αστυνομικού προσωπικού ώστε να απαλειφθεί άμεσα το φαινόμενο κάποιες Υπηρεσίες του νομού να λειτουργούν με προσωπικό επιπλέον των Οργανικών τους θέσεων, σε βάρος άλλων Αστυνομικών Υπηρεσιών, οι οποίες αναγκάζονται να υπολειτουργούν με δύναμη πολύ μικρότερη από την Υπάρχουσά τους, καθώς με διαταγές της Δ.Α. Ροδόπης και της Γ.Ε.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ. το αστυνομικό τους προσωπικό αποσπάται προς ενίσχυση των πρώτων με την πρόφαση των δήθεν Υπηρεσιακών αναγκών.  

  3. Νέο οργανόγραμμα για τις Υπηρεσίες της Δ.Α. Ροδόπης με αυξημένες οργανικές θέσεις χαμηλόβαθμου προσωπικού, που να ανταποκρίνεται στα νέα πληθυσμιακά δεδομένα , αλλά και αυτά της αυξημένης εγκληματικότητας, τις ανάγκες διαχείρισης των αυξημένων μεταναστευτικών ροών και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας που άπτονται αστυνομικού ενδιαφέροντος και άμεση κάλυψη αυτών με αστυνομικό προσωπικό. 

  4. Με το άρθρο 127 του Ν.4472/2017 νομοθετήθηκε η καταβολή επιδόματος ύψους εκατό (100) ευρώ στο          ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν ή αποσπώνται στην Π.Ε. Έβρου, στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, με το αιτιολογικό της ανάγκης ύπαρξης κινήτρων λόγω των ιδιόμορφων χαρακτηριστικών τους και των πρόσθετων καθηκόντων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών με τα οποία έχουν επιφορτιστεί.

Στη συνέχεια και με τον Ν. 4553/2018 το δικαίωμα λήψης του ανωτέρω επιδόματος επεκτάθηκε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε Μονάδες Προκαλύψεως και Μεθορίου Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης, εξαιρώντας και αδικώντας κατάφορα το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στις αντίστοιχες περιοχές και μεταξύ αυτών, τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στο Νομό Ροδόπης.

  1. Λειτουργία της ήδη ιδρυθείσας με  Π.Δ. αυτοτελούς Υπηρεσίας Μεταγωγών Δικαστηρίων στην έδρα της Δ.Α. Ροδόπης και επάνδρωσή της με προσωπικό προερχόμενο από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας ως νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία.

  2. Άμεση μετεγκατάσταση του  Α.Τ. Σαπών σε άλλο χώρο, διότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις του είναι σε ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση και πρέπει άμεσα να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές ώστε η δομή, η στερεότητα, η αντοχή και η ευστάθειά τους να είναι σύμφωνες με τον Κτιριακό Κανονισμό και τις λοιπές σχετικές διατάξεις που αφορούν στις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής που απαιτείται για το είδος χρήσης τους, σύμφωνα και με όσα προβλέπονται στο Π.Δ. 16/96 «Ελάχιστες προδιαγραφές ασφαλείας και υγείας στους χώρους εργασίας σε συμμόρφωση με την οδηγία 89/654 ΕΟΚ».

  3. Ολοκλήρωση όλων των έργων του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής (Σκοπευτήριο, Γυμναστήριο, Αμφιθέατρο, Στίβος μάχης κ.λ.π.), έργα που έχουν σχέση με την ποιότητα της εκπαίδευσης των Δοκίμων Αστυφυλάκων.

  4. Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένων οχημάτων (διαγραφή ακινητοποιημένων οχημάτων λόγω ασύμφορου της επισκευής τους) και υλικοτεχνικού εξοπλισμού με νέο, που θα προσφέρει ασφάλεια στο Αστυνομικό προσωπικό.

  5. Ίδρυση και λειτουργία σκοπευτηρίου στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, κατ’ εφαρμογή του Ν.3169/2003.

  6. Δημιουργία ολοήμερου παιδικού σταθμού και κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, για τα τέκνα Αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

  7. Ίδρυση και λειτουργία Αστυνομικού Σταθμού ή Αστυνομικού Τμήματος Διαβατηριακού ελέγχου, με προσδιορισμό ικανού αριθμού οργανικών θέσεων για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και στελέχωσή της με τη διαδικασία της νεοϊδρυθείσας υπηρεσίας με παράλληλη μεταφορά της σε κατάλληλο σημείο εντός Ελληνικού εδάφους ώστε ο έλεγχος να είναι ασφαλέστερος για τους πολίτες αλλά και για τους αστυνομικούς, οι οποίοι αυτήν τη στιγμή όντας άοπλοι εκτίθενται σε υπαρκτό και πραγματικό κίνδυνο.

  8. Αναγκαιότητα  τοποθέτησης  αλεξίσφαιρων υαλοπινάκων στο φυλάκιο της  σκοπιάς που βρίσκεται  έμπροσθεν του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

  9. Συμμόρφωση με την παρ. 2 του  άρθρου 11 του Π.Δ. 45/2008, ήτοι άμεσος εξοπλισμός όλων των με άθραυστο υαλοπίνακα για διαχωρισμό των πίσω καθισμάτων, όλων των Υπηρεσιακών οχημάτων με τα οποία γίνονται συλλήψεις ή προσαγωγές πολιτών.

  10. Στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής υπάρχουν δύο εξομοιωτές διαχείρισης κρίσιμων περιστατικών (fats U.S.A.), οι οποίοι κρίνονται  απολύτως απαραίτητοι για την ποιοτική εκπαίδευση των δοκίμων στην χρήση όπλων κ.λ.π., καθώς τα σενάρια περιστατικών βοηθούν στην απόκτηση ουσιώδους και πολύτιμης εμπειρίας των εκπαιδευομένων αστυνομικών στον έλεγχο προσώπων και οχημάτων, επιτρέπουν την απρόσκοπτη εκπαίδευση των δοκίμων καθώς αυτή γίνεται σε κλειστό χώρο και άρα ανεμπόδιστα από τις δύσκολες  καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας, αλλά επιπλέον εξοικονομούνται χρήματα από τα φυσίγγια και άλλα αναλώσιμα που απαιτούνται για την εκπαίδευση και τις βολές σε εξωτερικό χώρο, όπως αυτές πραγματοποιούνται σήμερα. Οι εξομοιωτές όμως δεν είναι λειτουργικοί (ο ένας εξ αυτών από το έτος 2012 και ο δεύτερος εξαρχής που μεταφέρθηκε από το Τ.Δ.Α. Καρδίτσας το έτος 2019). Αίτημά μας αποτελεί να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και η έγκριση των απαιτούμενων δαπανών για την αποκατάσταση της λειτουργίας τους.

  11. Στο πνεύμα της προστασίας της υγείας και της ζωής του αστυνομικού προσωπικού, από την θανατηφόρα πανδημία, θεωρούμε ότι είναι άμεσα αναγκαία η πλήρη συμμόρφωση της Διοίκησης και σε επίπεδο ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ. με τις  υπ’ αριθ. 1507/20/589931 από 18-03-2020, 1647/20/1790057 από 23-08-2020 και 1005/20/2475513 από 10-11-2020 Διαταγές του Αρχηγού μας  προς τις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις  χώρας και Διευθύνσεις Αστυνομίας χώρας, όπου μεταξύ άλλων, διατάχθηκε  εγκαίρως και επανειλημμένως στους αποδέκτες «Προβείτε σε ειδικό σχεδιασμό διαχείρισης - διαλογής κρατουμένων με τη δημιουργία χώρων εφεδρείας, όπου είναι εφικτό στην ίδια Υπηρεσία ή μεταξύ Υπηρεσιών, σε ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α., Διευθύνσεις και Τμήματα Αλλοδαπών και Μεταγωγών και κρατητήρια αστυνομικών Υπηρεσιών», «Για την ανεύρεση ειδικών χώρων κράτησης για τα ύποπτα κρούσματα και  για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί. Για το σκοπό αυτό να ληφθούν ειδικά μέτρα διαχείρισης των κρατουμένων, τόσο κατά το χρονικό διάστημα παραμονής τους στα  κρατητήρια, όσο και κατά τις μετακινήσεις/μεταγωγές αυτών, τηρώντας αυστηρά τις εντολές-οδηγίες της Διεύθυνσης Υγειονομικού/Α.Ε.Α. και του Ε.Ο.Δ.Υ.» και «Εκδηλώσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την τήρηση της καθαριότητας και την απολύμανση, σε περίπτωση διαπίστωσης υπόπτου κρούσματος, τόσο των χώρων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, όσο και των χώρων κράτησης, μεριμνώντας παράλληλα, για την ανεύρεση, ως έχει ορισθεί, ξεχωριστών χώρων κράτησης, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.».





Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στους :


  1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

  2. ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

  3. Π.Ο.ΑΣ.Υ.

  4. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

  5. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

  6. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

  7. ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

  8. ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Π.Α.Μ.Θ.

  9. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

  10. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΧΟΛΗΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ

  11. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

  12. ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ



ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ 27ΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ  27-04-2022















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια