Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σοκ με θάνατο επτάχρονου στη Θεσσαλονίκη: Επί 2,5 ώρες οι γιατροί έδιναν μάχη να τον σώσουν - Οι ομοιότητες με την 3χρονη



Ο επτάχρονος μεταφέρθηκε με πυρετό και σπασμούς στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στα επείγοντα επί 2,5 ώρες, υπέστη ανακοπή και κατέληξε.


Έφυγε από τη ζωή επτάχρονος που διακομίστηκε χτες το πρωί της Τρίτης 10 Μάη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του "Ιπποκρατείου Νοσοκομείου" στη Θεσσαλονίκη με σπασμούς και πυρετό, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών στα εξωτερικά ιατρεία, υπέστη ανακοπή και κατέληξε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επτάχρονος είχε πυρετό από ημέρες και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι είχε χαμηλό αιματοκρίτη.


Λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο ο αγοράκι υπέστη ανακοπή, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.



Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δόντσιος, αφού πρώτα εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του 7χρονου, ανέφερε σε δηλώσεις του στον ιστότοπο GrTimes.gr ότι "χθες το πρωί το παιδί προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, με υψηλό πυρετό και σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση" ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

"Έγιναν όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες ενέργειες. Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης από τους παιδιάτρους και εντατικολόγους, έδειξε κορεσμό αιματοκρίτη και μετά από δύο με δυόμιση ώρες προσπαθειών δεν κατέστη δυνατόν να κρατηθεί στη ζωή", συνέχισε ο κ. Γιώργος Δόντσιος.

"Έχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή και η ιατροδικαστική έκθεση είναι αυτή, η οποία θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου του παιδιού", κατέληξε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δόντσιος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη σορό του επτάχρονου διενεργήθηκε νεκροψία -νεκροτομή, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου θα προσδιοριστούν από την ιστολογική εξέταση.
Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο πέθανε αιφνιδίως και ένα 3χρονο κορίτσι.


Το παιδί νοσηλευόταν από τη Μεγάλη Τρίτη στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου με πρήξιμο στον αστράγαλο και το Σάββατο μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου και τελικά μέσα σε 2,5 ώρες κατέληξε.

Οι γονείς του τρίχρονου κοριτσιού κατέθεσαν μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας - Τριανδρίας, με την οποία στρέφονται κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν παραλείψεις και ευθύνες γιατρών, ενώ εντολή να διεξαχθεί έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας έδωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.


Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια