Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στην Ελαφόνησο πολυτελές γιοτ με 19 γκιουλενιστές από την Τουρκία - Παρέμβαση της ΕΥΠ

Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται να προκύπτει ότι πρόκειται για πολίτες που είχαν χαρακτηριστεί "γκιουλενιστές" και βρίσκονταν υπό συνεχή "διωγμό".




Διωκόμενοι ως "γκιουλενιστές" από το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μία μόνιμη δυσμένεια και "κυνηγητό" των ίδιων και των οικογενειών τους, περιγράφουν οι 19 Τούρκοι πολίτες στους Έλληνες αστυνομικούς, που τους εντόπισαν στην παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο.



Αγόρασαν ένα πολυτελές γιοτ με σκοπό να διαφύγουν στην Ιταλία, αλλά λόγω μηχανικής βλάβης και κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες αγκυροβόλησαν αρόδο στην παραλία του Σίμου. Πρόκειται για τέσσερις οικογένειες από την Τουρκία, 8 άνδρες, έξι γυναίκες και πέντε παιδιά. Ανάμεσά τους ένας αξιωματικός και έξι υπαξιωματικοί της Τουρκικής Αστυνομίας και ένας, κατά δήλωσή του, επιχειρηματίας.


Το πολυτελές σκάφος, με τουρκική σημαία, είχε φύγει σε άγνωστο χρόνο από τα παράλια της Τουρκίας, και έπλεε κάτω από κακές καιρικές συνθήκες και εν μέσω απαγορευτικού, έξω από την Ελαφόνησο, όταν υπέστη μηχανική βλάβη. Η ακινητοποίηση του σκάφους έγινε στις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, και έγινε αντιληπτή από άτομα που διέμεναν στον κάμπινγκ της παραλίας του Σίμου.



Οι 19 Τούρκοι πολίτες βγήκαν στην παραλία, ενώ ειδοποιήθηκε η αστυνομία, με τον αξιωματικό της να επιβεβαιώνει την παρουσία τους και να ειδοποιεί το Λιμενικό Σώμα. Ακόμη και το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που βρισκόταν στην Νεάπολη Λακωνίας, δεν μπορούσε να κινηθεί λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών.

Με εντολή Εισαγγελέα την διερεύνηση του περιστατικού ανέλαβε η Ελληνική Αστυνομία, ενώ κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ταξίδεψε από την Πάτρα, προκειμένου να συμμετάσχει στην εξέταση των Τούρκων υπηκόων.

Με λεωφορείο της Ελληνικής Αστυνομίας μεταφέρθηκαν σε χώρο που προσέφερε ο δήμος, προκειμένου να διαμείνουν προσωρινά. Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας φαίνεται να προκύπτει ότι πρόκειται για πολίτες που είχαν χαρακτηριστεί "γκιουλενιστές", βρίσκονταν υπό συνεχή "διωγμό", ωστόσο δεν φαίνεται να εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους.

Και οι τέσσερις οικογένειες θα κρατηθούν, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έρευνες, ενδεχομένως θα υποβάλλουν αιτήματα ασύλου, τα οποία θα εξεταστούν σε όλους τους βαθμούς, και στη συνέχεια θα αφεθούν ελεύθεροι.

Τον περασμένο Απρίλιο δύο Τούρκοι υπήκοοι ηλικίας 33 και 32 χρόνων, είχαν αναχωρήσει με μηχανοκίνητο… ανεμόπτερο από την Σμύρνη Τουρκίας, με προορισμό την Αθήνα, προκειμένου στη συνέχεια να μεταβούν στο εξωτερικό, αλλά λόγω έλλειψης καυσίμων, το ανεμόπτερο έπεσε στη θαλάσσια περιοχή Μπούρος Καρύστου. Κολύμπησαν ως την ακτή, με την βοήθεια δύο Ελλήνων ψαροντουφεκάδων, και εκεί παρελήφθησαν από στελέχη του Λιμεναρχείου Καρύστου. Σε βάρος τους είχε σχηματισθεί δικογραφία για στέρηση νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Πηγή: www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια