Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Kίνηση Απόστρατων Αστυνομικών: Εργατική Πρωτομαγιά. Μήνυμα διεκδίκησης. Μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Εργατική Πρωτομαγιά! Μέρα απεργίας, μέρα αγώνα. Η φετινή επέτειος γιορτάζεται σε μια περίοδο όπου οι συνθήκες της ζωής των εργαζόμενων και των συνταξιούχων παρουσιάζουν παραπέρα επιδείνωση. Το κύμα ακρίβειας, ανατιμήσεων, η εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα, οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εξανεμίζουν τη σύνταξη. Το μέλλον των παιδιών μας, είναι αβέβαιο καθώς οι εργασιακές σχέσεις, η ελαστικότητά τους, η εργασία με συμβάσεις λίγων μηνών, είναι εκτεταμένες. Συντονίζουμε το βήμα μας με τους εργαζόμενους, τη νεολαίους, τους συνταξιούχους, που παλεύουν με συνέπεια και ανιδιοτέλεια, για να βγει ο λαός μας δυνατός από τη σημερινή κρίση, που επιτείνει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τη δικαίωσή του.

Στον αιώνα μας, η τεχνολογική και επιστημονική ανάπτυξη δημιουργούν προϋποθέσεις να ζούμε με εξασφαλισμένες τις λαϊκές ανάγκες για ένα ειρηνικό και ασφαλές μέλλον για τα παιδιά μας και τις γενιές που έρχονται. Η πανδημία του κορονοϊού και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που συνεχίζεται στην Ουκρανία, ο θάνατος δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας, ο πόνος και η δυστυχία για τους λαούς, αποτελούν τις  τελευταίες τραγικές αποδείξεις για τη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος και της κοινωνίας στην οποία ζούμε.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ευρωπ. Ένωσης με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Παράλληλα, και με τη συναίνεση των άλλων αστικών κομμάτων, αναβαθμίζεται η εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών. Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την πατρίδα μας σε πολεμικό ορμητήριο για τους ιμπεριαλιστές συμμάχους της στον πόλεμο της Ουκρανίας, αυξάνοντας τους κινδύνους για το λαό μας.

Οι απόστρατοι, οι συνταξιούχοι, όλος ο λαός, βιώνουμε τη λεηλασία των πενιχρών εισοδημάτων μας, από την ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης, που κόβει τις συντάξεις και τους μισθούς και αυξάνει συνεχώς τους φόρους, αφήνει ασύδοτους τους επιχειρηματικούς ομίλους να θησαυρίζουν με την ακρίβεια σε βασικά είδη διατροφής, με τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, στα καύσιμα, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής και την «πράσινη ανάπτυξη».

Θεωρούμε κοροϊδία τα λεγόμενα μέτρα της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας που απευθύνονται στα πιο εξαθλιωμένα στρώματα του λαού μας. Για ποιες αυξήσεις του κατώτατου μισθού κομπάζουν, όταν τα παιδιά μας εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί σε συνθήκες γαλέρας;

 

Διαπιστώνουμε την υποβάθμιση στην υγεία και την κοινωνική ασφάλιση με την παραπέρα ενίσχυση της παρουσίας επιχειρηματικών ομίλων. Ο λαός μας πληρώνει αδρά για ιατρικές εξετάσεις, συναντάει πάμπολλα εμπόδια για να μπορέσει να κλείσει ραντεβού σε νοσοκομείο ή σε γιατρό στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας  (Π.Ε.Δ.Υ).

 

Είμαστε αντίθετοι με τη δαπάνη δισεκατομμυρίων ευρώ  για την εξυπηρέτηση των πολεμικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, τις αγορές εξοπλισμών που δεν προσφέρουν στις αμυντικές ανάγκες της χώρας μας, την αποστολή πολεμικού εξοπλισμού και στρατιωτικών έξω από τα σύνορα της πατρίδας μας, την παράδοση στρατιωτικών και άλλων υποδομών της χώρας μας στις ΗΠΑ με την αναβάθμιση της συμφωνιών για τις βάσεις και το στρατηγικό διάλογο της υποταγής.

 

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε πρακτικές καταστολής και καταδικάζουμε απερίφραστα τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος του αγωνιζόμενου λαού και της νεολαίας. Είναι κατάπτυστη η τακτική της κυβέρνησης να βγάζει παράνομες όλες τις απεργίες των συνδικάτων για να λυγίσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική της και να επιβάλλει σιωπητήριο στους λαϊκούς αγώνες. Η αντιμετώπιση με ΜΑΤ και ειδικές αστυνομικές δυνάμεις των διεκδικήσεων της νεολαίας και της εργατιάς.

 

Συμμετέχουμε στις απεργιακές εκδηλώσεις που οργανώνουν τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες  για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας. Οι απόστρατοι δίνουμε το δικό μας «παρών». Στην Αθήνα, την Κυριακή 1η Μάη και ώρα 10.30 στο Σύνταγμα.

 

Στέλνουμε μήνυμα διεκδίκησης μαζί με τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, για αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς, προστασία των λαϊκών εισοδημάτων από τους φόρους και την ακρίβεια, δημόσια δωρεάν υγεία και κοινωνική ασφάλιση για όλους, συλλογικές συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων. Στέλνουμε μήνυμα απεμπλοκής της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας, καταδίκης της μετατροπής της χώρας μας σε αμερικανονατοϊκή βάση. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στη χώρα μας. Στέλνουμε μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης με τους λαούς που παλεύουν ενάντια στον πόλεμο.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια