Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση του Λευτέρη Οικονόμου με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού eu-LISA


Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με εκπροσώπους της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Οργανισμού eu-LISA. Στην Ελληνική αντιπροσωπεία προΐστατο ο Υφυπουργός κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ενώ συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας και υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμόδιων Υπηρεσιών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην πρόοδο υλοποίησης του Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (Entry-ExitSystem), στην διαλειτουργικότητα, καθώς και σε ζητήματα αξιολόγησης Schengen. Ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στην σημαντική πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί από Ελληνικής πλευράς μας στους συγκεκριμένους τομείς και εξέφρασε την ισχυρή και σταθερή βούληση της χώρας μας για την ολοκλήρωση των υλοποιούμενων έργων, σημειώνοντας την σημασία που αποδίδει η Ελλάδα, υπό το φως και των προσφάτων εξελίξεων στην Ουκρανία, στην ασφάλεια του ενιαίου χώρου Schengen, ιδιαίτερα μάλιστα ως Κράτος - Μέλος των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.

Από την πλευρά τους, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την χώρα μας, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο συνεργασίας με τις αρμόδιες ελληνικές Υπηρεσίες και σημείωσαν την πρόθεσή τους να παράσχουν κάθε συνδρομή που θα ζητηθεί από πλευράς μας. Επιμέρους σε τεχνικά ζητήματα, συμφωνήθηκε όπως εξετασθούν από αρμόδια στελέχη των δύο πλευρών.

Παράλληλα, από την πλευρά του κ. Υφυπουργού αναδείχθηκε η συμβολή του Frontex στο πλαίσιο των Κοινών Επιχειρήσεων που διεξάγονται στην χώρα μας και η στενή και εποικοδομητική συνεργασία του Οργανισμού με την Ελληνική Αστυνομία. Αναφέρθηκε επίσης ο κ. Οικονόμου στην ανάγκη για μια ολοκληρωμένη και περισσότερο συνεκτική προσέγγιση σε επίπεδο Ε.Ε., σχετικά με την επιστροφή παράνομων μεταναστών προς τρίτες χώρες καταγωγής και διέλευσής τους.

Οι συνομιλίες χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα εποικοδομητικές, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν το εξαίρετο επίπεδο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί, καθώς και την κοινή βούλησή τους για περαιτέρω εμβάθυνση και εντατικοποίησή της, υπό τις παρούσες πλέον συνθήκες.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια