Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Θρίλερ» στον αέρα για Έλληνα αλεξιπτωτιστή που κρεμάστηκε με αλεξίπτωτο στο C-130 σε άσκηση




Παραλίγο τραγωδία να σημειωθεί σε εκπαιδευτική πτώση μοίρας Ελλήνων αλεξιπτωτιστών με C130 αλλά λόγω του υψηλού επαγγελματισμού κι ετοιμότητας από τις ελληνικές ειδικές δυνάμεις τα πράγματα δεν έγιναν χειρότερα.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων για να πραγματοποιήσει εκπαιδευτική άσκηση ρίξεις αλεξιπτωτιστών. Όταν το αεροσκάφος απογειώθηκε και έφτασε στα5000 πόδια άνοιξε την πλαϊνή του πόρτα, προκειμένου να ξεκινήσει η πτώση.

Μετά την αντιστροφή μέτρηση, ο πρώτος από τους 40 αλεξιπτωτιστές που επέβαιναν στο C-130 πήδηξε στο κενό. Το αλεξίπτωτό του, όμως, δεν απελευθερώθηκε από το ειδικό σχοινί με αποτέλεσμα ο αλεξιπτωτιστής να κρεμαστεί στο κενό, έξω από το αεροπλάνο για κάποια λεπτά της ώρας.



Άμεσα οι συνάδελφοι του τράβηξαν τον άτυχο αλεξιπτωτιστή στην καμπίνα του αεροσκάφους και τον έσωσαν. Ο «αιωρούμενος συρόμενος αλεξιπτωτιστής», όπως ονομάζεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που παρουσιάστηκε, είναι μια από τις πιο επικίνδυνες περιπτώσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος.

Είναι μία δύσκολη κατάσταση που την αναλύουν οι εκπαιδευτές στα στελέχη των ειδικών δυνάμεων ως σοβαρό ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Ωστόσο κανείς από το πλήρωμα του αεροσκάφους αλλά και ο ίδιος αλεξιπτωτιστής δεν έχασαν την ψυχραιμία τους. Απεναντίας εφάρμοσαν επακριβώς όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται και επανήλθε μέσα στο αεροσκάφος χωρίς να τραυματιστεί.


Πηγή: www.eleftherostypos.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια