Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αθηνών: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στην αιμοδοσία της Ε.ΑΣ.Υ.Α. στη Δ.Α.Ε.Α.


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 11-4-2022, άλλη μια εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής στην Καισαριανή, στην οποία η προσέλευση των υπηρετούντων στη συγκεκριμένη Διεύθυνση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και κάθε μας προσδοκία. Η συγκινητική συμμετοχή των συναδέλφων μας επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο Έλληνας αστυνομικός διακατέχεται από υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο καθώς σε μια χρονική συγκυρία, που λόγω της πανδημίας τα αποθέματα αίματος στα νοσοκομεία έχουν εξαντληθεί οι, υπηρετούντες στη Δ.Α.Ε.Α. και όχι μόνο, συνάδελφοι προσήλθαν κατά δεκάδες και ανέμεναν καρτερικά για να επιτελέσουν το «ιερό τους καθήκον».

Η Ένωσή μας διεξάγει οχτώ εθελοντικές αιμοδοσίες ανά έτος σε διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες που ανήκουν στα γεωγραφικά της όρια, ενώ και αρκετοί είναι οι συνάδελφοί μας οι οποίοι μεταβαίνουν στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» και δίνουν αίμα για την τράπεζα αίματός της, με αποτέλεσμα να συλλέγονται ετησίως πάνω από 700 μονάδες αίματος, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την κάλυψη συναδέλφων-μελών μας, των οικείων τους προσώπων, αλλά και συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, ενώ ένα μέρος αυτών των μονάδων χορηγείται από το Νοσοκομείο σε παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.!!!




Όπως μας γνωστοποίησαν από το νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» η τράπεζα αίματος της Ένωσης είναι η μεγαλύτερη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και μια από τις μεγαλύτερες πανελληνίως, σύμφωνα με στοιχεία του Ε.ΚΕ.Α. (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας).

Να τονίσουμε ότι και σε αυτήν την αιμοδοσία με μέριμνα μελών του Δ.Σ. της Ένωσής μας, καθώς και εκλεγμένων αντιπροσώπων, τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από τον Ε.Ο.Δ.Υ. υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.



Ως Ένωση νιώθουμε την υποχρέωση να πούμε ένα τεράστιο «μπράβο» και «ευχαριστώ» σε όλους τους συναδέλφους που ενισχύουν έμπρακτα την τράπεζα αίματός μας και να τους διαβεβαιώσουμε πως η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή τους μας δεσμεύει να συνεχίσουμε με ανάλογες μελλοντικές δράσεις, που θα αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο του Έλληνα αστυνομικού.

Τέλος ευχαριστούμε τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής Ταξίαρχο κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟ Δημήτριο για την παραχώρηση της αίθουσας και την αρωγή του στην αιμοδοσία, καθώς και τον Α/Δ΄ κ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ Δημήτριο, Διοικητή της Υ.Α.Τ., ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του.

Δίνω Αίμα σημαίνει Δίνω Ζωή

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος




Πηγή: easya.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια