Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΗΠΑ: Βυθίζεται το καταδρομικό θρύλος που πήρε το όνομα του από τη μάνα που έχασε πέντε γιους στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο





Το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών προσπαθεί να διασώσει ένα κομμάτι της ιστορίας του πριν βυθιστεί στα νερά του λιμανιού της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για το περίφημο καταδρομικό USS The Sullivans που έγραψε ιστορία σε κορυφαίες μάχες του Πολεμικού Ναυτικού της εποχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και είναι παροπλισμένο ως μουσείο στο Ναυτικό & Στρατιωτικό Πάρκο της Κομητείας Μπάφαλο και Έρι, σύμφωνα με τον Τομέα Μπάφαλο της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ.
Επιχείρηση να κρατηθεί πάνω από το νερό



Είναι άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν το ρήγμα στο σκαρί του σκάφους ενώ τις τελευταίες ώρες βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις τοποθέτησης ειδικών φουσκωτών για να διατηρηθεί στην επιφάνεια και να μη βουλιάξει τελείως.



Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα σχοινιά πρόσδεσης έχουν επιβραδύνει τη βύθιση του αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα το κρατούν για πολύ ακόμα στην επιφάνεια εάν δεν γίνει οργανωμένη επιχείρηση.
Ρήγμα στη δεξιά πλευρά





Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το 78χρονο πλοίο υπέστη ρήγμα κοντά στη μέση του σκάφους και η δεξιά του πλευρά έγειρε στη λίμνη Έρι την Πέμπτη. Η αμερικανική ακτοφυλακή είπε ότι περισσότερα από 3 εκατομμύρια γαλόνια νερού πλημμύρισαν το ιστορικό πλοίο.
«Αυτό το πλοίο θα ανέβει ξανά», δήλωσε ο πρόεδρος του Naval and Military Park Πολ Μαρτσέλο, σύμφωνα με το Buffalo News. «Η αποτυχία δεν είναι επιλογή».







«Το σύμβολο της επιμονής»



Η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης και κάτοικος του Μπάφαλο Κάθι Χότσουλ είπε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι έτοιμες να σώσουν το «σύμβολο της επιμονής», το οποίο λειτουργεί ως πλοίο μουσείου από το 1977.
Η μάνα που έχασε τους πέντε γιους στον πόλεμο





«Το USS The Sullivans είναι ένας φόρος τιμής στους ήρωές μας - σε μια οικογένεια που έχασε και τους πέντε γιους της στον Ειρηνικό και στους 400.000 Αμερικανούς που πέθαναν πολεμώντας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Χότσουλ. «Οι κρατικές μας υπηρεσίες είναι επιτόπου και έτοιμες να βοηθήσουν στην αναβίωση αυτού του θησαυρού και του συμβόλου της επιμονής».



Πηγή: www.ethnos.gr









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης ΤΑΣΟΣ Μ. είπε…
Τα έχετε ισοπεδώσει όλα. Φυσική απόρροια της ασχετοσύνης που σας διακατέχει.
Άλλο το αντιτορπιλικό USS The Sullivans (DD-537) το οποίο είναι μουσείο -παροπλισμένο
https://en.wikipedia.org/wiki/USS_The_Sullivans_(DD-537)

Και άλλο το επίσης αντιτορπιλικό και όχι καταδρομικό USS The Sullivans (DDG-68), το οποίο είναι σε ενέργεια,
https://en.wikipedia.org/wiki/USS_The_Sullivans_(DDG-68)