Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος για τον απερχόμενο και τον νέο Αρχηγό


Στην τελετή παράδοσης - ανάληψης καθηκόντων του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα, παρέστη σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό.

 

Ο κ. Θεοδωρικάκος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που είχε με τον απερχόμενο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Στρατηγό Μιχαήλ Καραμαλάκη, με στόχο την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη και την ασφάλεια της χώρας, καθώς και στις σημαντικές μεταρρυθμιστικές τομές που έγιναν για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, την ψηφιοποίηση διαδικασιών και την ταυτόχρονη ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στις γειτονιές για την καταπολέμηση του εγκλήματος: « Επιταχύνθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό, η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και απελευθερώνονται διαρκώς αστυνομικές δυνάμεις που απαλλάσσονται από πάρεργα, για να αφοσιωθούν σε αυτό κάθε αυτό το έργο της αστυνόμευσης, για το οποίο έχουν κληθεί να υπηρετήσουν. Υπερδιπλασιάστηκαν οι νυχτερινές περιπολίες στο λεκανοπέδιο Αττικής, αυτή είναι η πραγματικότητα. Εξιχνιάστηκαν δεκάδες εγκληματικές υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει την κοινωνία και η εγκληματικότητα που χτυπά την πόρτα της μέσης ελληνικής οικογένειας έχει μειωθεί σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια κατά 30 %. Η συνεργασία μας υπήρξε εξαιρετική, δημιουργική και καρποφόρα », τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Θεοδωρικάκος.

 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήρε τις ικανότητες του νέου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Στρατηγού Κωνσταντίνου Σκούμα, ο οποίος, όπως είπε ο κος Θεοδωρικάκος, είναι «ένας πανάξιος Αξιωματικός που έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη τις ικανότητες του σε πολύ δύσκολες στιγμές. Αφοσιωμένος στην αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, άνθρωπος με βαθιά δημοκρατική συνείδηση και αίσθηση καθήκοντος, με καθοριστική συμβολή στο να κρατηθεί όρθια η χώρα εκείνον τον τόσο δύσκολο Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2020, όταν η Ελλάδα αναμετρήθηκε με την ασύμμετρη απειλή στα ανατολικά της σύνορα στον Έβρο. Ήταν εκεί, μαζί με όλους τους Έλληνες αστυνομικούς, για να κάνουν πράξη τις κρίσιμες αποφάσεις του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης που κράτησαν όρθια την χώρα».

 

Θέτοντας το πλαίσιο δράσης για το επόμενο διάστημα , ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε πως στόχος είναι «μία Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική απέναντι σε κάθε μορφή εγκλήματος. Μια Αστυνομία φιλική απέναντι στους πολίτες και ιδιαίτερα απέναντι στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι είναι το αύριο του τόπου μας. Μία Αστυνομία σταθερός υπερασπιστής της δημοκρατικής νομιμότητας, που οφείλει να λειτουργεί με διαφάνεια, να απαλλάσσεται από γραφειοκρατικά πάρεργα και να είναι αφοσιωμένη στην ασφάλεια του ελληνικού λαού και της πατρίδας, σε όλα τα μέτωπα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, του οργανωμένου εγκλήματος αλλά και κάθε σύγχρονης μορφή βίας και εγκληματικότητας, στηρίζοντας συνεχώς την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή σε αυτόν τον τόπο».

 

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας και αλληλεγγύης: «Στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, οι Έλληνες οφείλουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας».

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, οι Γενικοί Γραμματείς Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας και Αντιεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, η Εκπρόσωπος του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη, ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης, οι Υφυπουργοί της Κυβέρνησης Απόστολος Βεσυρόπουλος, Συμεών Κεδίκογλου, Γεώργιος Κώτσηρας, Ζέττα Μακρή, Ζωή Ράπτη, Γιώργος Στύλιος, Ευάγγελος Τουρνάς, οι βουλευτές Αναστάσιος Δημοσχάκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, οι Αρχηγοί Γ.Ε.Σ, Γ.Ε.Ν., Γ.Ε.Α., Πυροσβεστικού Σώματος και Λιμενικού Σώματος, εν ενεργεία Αξιωματικοί και Απόστρατοι της ΕΛ.ΑΣ.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια