Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι τράπεζες χαλαρώνουν τα κριτήρια για την χορήγηση στεγαστικών δανείων


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα κριτήρια χορήγησης στεγαστικών δανείων αναμένεται να γίνουν ως ένα βαθμό πιο χαλαρά κατά τη διάρκεια του β΄τριμήνου του 2022





Αυξήθηκε η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια στο πρώτο τρίμηνο του έτους, σε μικρότερο όμως βαθμό απ΄ότι αναμενόταν.Αυτό προκύπτει από την έρευνα των τραπεζικών χορηγήσεων που πραγματοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος.



Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα κριτήρια χορήγησης στεγαστικών δανείων αναμένεται να γίνουν ως ένα βαθμό πιο χαλαρά κατά τη διάρκεια του β΄τριμήνου του 2022, ενώ για τα καταναλωτικά δάνεια προς νοικοκυριά - των οποίων η ζήτηση παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη - δεν αναμένεται κάποια μεταβολή.


Τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το δ΄τρίμηνο του 2021, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Επιπλέον, οι τράπεζες εκτιμούν ότι τα κριτήρια θα παραμείνουν αμετάβλητα και κατά τη διάρκεια του β΄τριμήνου του 2022.



Οι συνολικοί όροι χορήγησης δανείων προς τις ΜΧΕ παρέμειναν αμετάβλητοι σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2021.

Η συνολική ζήτηση δανείων από τις ΜΧΕ, στο α΄τρίμηνο του 2022, παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη, αν και τα δάνεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυξήθηκαν ως ένα βαθμό, λόγω αναγκών για αποθέματα και κεφάλαια κίνησης. Το επόμενο τρίμηνο, η συνολική ζήτηση δανείων, τόσο από τις μικρομεσαίες όσο και από τις μεγάλες επιχειρήσεις, αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη. Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια