Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καιρός: Ερχονται αφρικανική σκόνη και βροχές - Από την Κυριακή των Βαΐων, κρύο και βοριάδες

Αρκετή θα είναι η σκόνη στην ατμόσφαιρα το Σάββατο - Ο καιρός αλλάζει από την Κυριακή και κυρίως τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας


ανοιξη βροχη


Ήπιος θα παραμείνει ο καιρός αύριο με καλές για την εποχή θερμοκρασίες, χωρίς βροχές, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Αρκετή θα είναι η σκόνη στην ατμόσφαιρα το Σάββατο του Λαζάρου με λίγες βροχές στα κεντρικά και τα νότια. Πάντως, από την Κυριακή των Βαΐων έως και την Μ. Τρίτη οι βροχές θα είναι πολλές και ο καιρός ψυχρός, συνοδεία βοριάδων. Βελτιωμένες θα είναι οι καιρικές συνθήκες την Μ. Τετάρτη και την Μ. Πέμπτη.

Την Παρασκευή περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα με αραιές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και τα νότια και περιορισμένη ορατότητα τοπικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στη θάλασσα Κυθήρων ανατολικοί έως 6.
η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια με κάποιες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

Το Σάββατο θα έχουμε περισσότερη συννεφιά στη χώρα με λίγες παροδικές βροχές κυρίως σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, πιθανώς τοπικά και στο Αιγαίο. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις μόνο στα νότια πελάγη θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, θα φέρουν αρκετή σκόνη στη ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Βουτιά της θερμοκρασίας από την Κυριακή

Την πρώτη εκτίμησή του για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου. Ο προγνώστης καιρού της ΕΡΤ3 υποστήριξε ότι κάποιες μέρες θα είναι με κρύο και κάποιες μέρες με ζέστη.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός αλλάζει από την Κυριακή και κυρίως τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας: Οι ψυχρότερες αέριες μάζες από την βορειοανατολική Ευρώπη αναμένεται να καταστήσουν τον καιρό αρκετά άστατο και ψυχρό και αρκετές περιοχές της χώρας.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου για τη Μεγάλη Εβδομάδα:

"Με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία: Μισή φθινοπωρο-χειμωνιάτικη και η άλλη μισή προς το Πάσχα ανοιξιάτικη!".


Πηγή:www.thetoc.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια