Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεοδωρικάκος: «Απόλυτη προτεραιότητα η ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», αναφέρθηκε σε θέματα ασφάλειας της χώρας και των πολιτών, στις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο επικείμενο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και στην υποψηφιότητά του στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου:

Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού

Η ασφάλεια των πολιτών αλλά και η ασφάλεια της πατρίδας οφείλουν να είναι συνεχώς η πρώτη μας προτεραιότητα, ήταν προεκλογική μας δέσμευση που γίνεται πράξη με αποφασιστικότητα. Αυτό επιβεβαιώνεται από όλα όσα συνέβησαν στη χώρα τα τρία τελευταία χρόνια, όταν μεγάλες απειλές για την ασφάλεια εκδηλώθηκαν και στην Ελλάδα. Η πανδημία του κορωνοϊού, η ασύμμετρη απειλή στα σύνορα της χώρας στον Έβρο, η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι οι δύσκολες καταστάσεις και οι απειλές που αντιμετωπίστηκαν και αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με την καθοριστική συμβολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μείωση της εγκληματικότητας κατά 30%

Προτεραιότητά μας είναι η αντιμετώπιση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας στις πόλεις και τις γειτονιές, όπου τους τελευταίους 8 μήνες σε σύγκριση με τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα των προηγούμενων ετών- εκτός από τις περιόδους της καραντίνας – υπάρχει μείωση κατά 30% περίπου. Αυτό αφορά τις ληστείες, τις διαρρήξεις σε σπίτια και κλοπές αυτοκινήτων. Είναι αποτέλεσμα μιας σταθερής στρατηγικής που υλοποιούμε για την ενίσχυση της παρουσίας των αστυνομικών στις γειτονιές. Υπενθυμίζω ότι υπερδιπλασιάσαμε τις νυχτερινές στελεχωμένες περιπολίες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, πραγματοποιήθηκαν (και πραγματοποιούνται) επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου και παράνομοι μετανάστες οδηγήθηκαν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλέζας, ενισχύουμε την εκπαίδευση των αστυνομικών μας - σε λίγες εβδομάδες ολοκληρώνεται η επανεκπαίδευση του συνόλου της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ακολουθούμε πολιτική εκτεταμένης ψηφιοποίησης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να απελευθερωθούν πολλές αστυνομικές δυνάμεις για να εκτελούν το πραγματικό τους έργο, να είναι δίπλα στον πολίτη ενισχύοντας το αίσθημα ασφαλείας. Επίσης, προχωρήσαμε σε προσλήψεις 1.680 συνοριοφυλάκων για τη θωράκιση των συνόρων της χώρας. Ταυτόχρονα, η Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και με καινοτόμες πρακτικές σύγχρονες μορφές εγκληματικότητας, όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία, ο χουλιγκανισμός και το έγκλημα στο διαδίκτυο.

Εκπληρώνουμε συνεχώς τις υποχρεώσεις μας για την ασφάλεια των Πανεπιστημίων

Κάνουμε πράξη την στρατηγική μας για την ασφάλεια στα Ελληνικά Πανεπιστήμια που είναι προϋπόθεση για υπάρχει ελευθερία και ομαλή λειτουργία προς όφελος των καθηγητών και των φοιτητών. Οι παρεμβάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ήδη δεκάδες. Δεν υπάρχει περίπτωση που νομίμως να καταγγέλθηκαν παράνομες πράξεις σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και να μην έχει επέμβει η Ελληνική Αστυνομία. Σε αυτόν τον σχεδιασμό εντάσσεται και η δράση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που συγκροτούνται από 400 ειδικούς φρουρούς και των οποίων η εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου. Σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία κάνουμε πράξη τις υποχρεώσεις μας σ’ αυτόν τον τομέα στο 100%. Οφείλουν και οι πρυτανικές αρχές να πράξουν το δικό τους καθήκον και ασφαλώς αναμένουμε και από το ΣτΕ να βγάλει το ταχύτερο δυνατόν την απόφασή του για τη συνταγματικότητα του νόμου.

Η έλλειψη σεβασμού που δείχνει η Τουρκία στην Αγιά Σοφιά είναι θλιβερά προκλητική

Την Αγιά Σοφιά, ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, οι τουρκικές αρχές θα όφειλαν να το σέβονται πολύ περισσότερο. Θα ήταν κάτι χρήσιμο για τους ίδιους τους γείτονές μας, αλλά και απαραίτητο για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η έλλειψη σεβασμού που δείχνει η Τουρκία σε αυτό το αριστούργημα πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι θλιβερά προκλητική. Οι εικόνες βεβήλωσης της Αγιάς Σοφιάς προκαλούν βαθιά θλίψη και αγανάκτηση όχι μόνο στους Έλληνες και τις Ελληνίδες αλλά και σ’ όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Οι εικόνες αυτές προσβάλλουν και την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό και την παγκόσμια πολιτισμένη κοινότητα. Το τελευταίο διάστημα αυξάνεται συνεχώς η τουρκική προκλητικότητα με συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου και προκλητικές πτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά. Είναι γεγονός ότι η Τουρκία δεν τηρεί τη διεθνή νομιμότητα ακολουθώντας τη δική της προκλητική στρατηγική. Η Ελλάδα τηρεί τη νομιμότητα με νηφαλιότητα αλλά και εγρήγορση. Καλό είναι να γνωρίζουν – και το γνωρίζουν άπαντες- ότι έχουν γνώσιν οι φύλακες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μακριά από τα προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριό του παρουσίασε μία εικόνα διχασμού και τοξικότητας στις γραμμές του και γι’ αυτό καταφεύγει σε διχαστικό λόγο προς την κοινωνία. Είναι μακριά από τα προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Μακριά από θετικές και δημιουργικές προτάσεις για το σήμερα και το αύριο της χώρας. Δεσμευμένος από ιδεοληπτικές λογικές του παρελθόντος και αναξιόπιστες πρακτικές που οι έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά ότι οδηγούν στην αποτυχία.

Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εκπέμπει μήνυμα ενότητας και αξιοπιστίας προς τον ελληνικό λαό

Μέσα στην πολύ ταραγμένη εποχή που ζούμε η Νέα Δημοκρατία αποτελεί εγγύηση σταθερότητας, σιγουριάς, προοπτικής για την ελληνική κοινωνία και την πατρίδα μας. Και αποτελεί στην πραγματικότητα την μοναδική ρεαλιστική πολιτική πρόταση για τη διακυβέρνηση του τόπου. Στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εκπέμπουμε μήνυμα ενότητας και αξιοπιστίας προς τον ελληνικό λαό. Παρά τις εξωγενείς κρίσεις και τα μεγάλα εμπόδια, προχωράμε μπροστά με ασφάλεια, συνοχή και ανάπτυξη για όλους.

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να κερδίσει την αυτοδύναμη εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού

Ο στόχος της μεγάλης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές στο τέλος της τετραετίας είναι να κερδίσει την αυτοδύναμη εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Οι Έλληνες κρίνουν και συγκρίνουν. Την υπεύθυνη και αποτελεσματική διαχείριση των κρίσεων, το δημιουργικό έργο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και τις καλύτερες προοπτικές που δημιουργούνται για την χώρα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός μακράς πνοής που διασφαλίζει το μέλλον της Ελλάδας στους δύσκολους καιρούς μας. Ύστερα από 7 χρόνια δημιουργικής διαδρομής και δυναμικών αγώνων στην αντιπολίτευση και δημιουργικού έργου σε δύο υπουργεία, ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του να δώσω τη μάχη στις επόμενες εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Νότιο Τομέα της Αθήνας. Είναι πολύ μεγάλη και δυναμική περιφέρεια στην οποία δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά για δεκαετίες και με την οποία με συνδέουν ανθρώπινοι, κοινωνικοί και πολιτικοί δεσμοί. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για μια νέα μεγάλη νίκης της Νέας Δημοκρατίας.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια