Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φωτιά στο Μάτι: Η δικαίωση των Αξιωματικών και της τότε Ηγεσίας της ΕΛ-ΑΣ - Του Ν. Μπλάνη


1. Το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για τους υπευθύνους της φωτιάς στο Μάτι και τα 102 θύματά της. Σε κακούργημα αναβαθμίζεται η κατηγορία για πέντε από τους κατηγορουμένους τότε στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος α) Αρχηγό Επιχειρήσεων, β) Υπαρχηγό Επιχειρήσεων, γ) Διοικητή του ΕΣΚΕ, δ) Διοικητή της ΥΕΜΠΣ και ε) Διοικητή της 1ης ΕΜΑΚ.

2. Με το ίδιο Βούλευμα απαλλάσσονται κάθε κατηγορίας, αφού δεν προέκυψαν καθόλου ενδείξεις ενοχής, ο βασικός κορμός των κατηγορουμένων αξιωματικών της ΕΛ-ΑΣ (τότε Αττικάρχης Χρήστος Παπαζαφείρης, Δ/ντής Αστυνομίας Β/Α Αττικής Κων/νος Βουτσελάς και Διοικητής Τροχαίας Ανάργυρος Μπακαλώνης).

3. Ταυτόχρονα δικαιώνεται και η τότε Ηγεσία της ΕΛ-ΑΣ. Θυμίζουμε τα λόγια που χρησιμοποίησε τον Ιούλιο του 2018, ο Αρχηγός της Κωνσταντίνος Τσουβάλας: «Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της Αστυνομίας. Έκαναν εξαιρετική και αποτελεσματική δουλειά σε πολύ κρίσιμους οριακούς χρόνους». Τότε «λοιδορήθηκε». Σήμερα δικαιώνεται τόσο αυτός, όσο και το Σώμα της ΕΛ-ΑΣ!!!

  









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια