Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έκλαψε μόνο όταν έμαθε ότι θα πάει στη φυλακή – Γιατί δεν έπεισε τις αρχές



Κατά την απολογία της, η οποία διήρκεσε περίπου 5 ώρες επιχείρησε να πείσει για την αθωότητα της, χωρίς να τα καταφέρει



Απολογία στον ανακριτή της 33χρονης μητέρα από την Πάτρα, που κατηγορείται για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Δευτέρα 4 Απριλίου 2022.

Στη φυλακή οδηγείται με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά τη μαραθώνια απολογία της για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κλήθηκε να απαντήσει σειρά ερωτήσεων από την ανακρίτρια και να δώσει τη δική της εκδοχή για όσα της καταλογίζονται.

Κατά την απολογία της, η οποία διήρκεσε περίπου 5 ώρες επιχείρησε να πείσει για την αθωότητα της, χωρίς να τα καταφέρει, ενώ παράλληλα κρίθηκε επικίνδυνη για την τέλεση ομοειδών πράξεων.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αποχώρησε από τα δικαστήρια με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η οποία είχε δημιουργήσει κλοιό προστασίας γύρω της για να την προστατεύσει από την οργή του πλήθους.


Ξέσπασε σε κλάματα όταν…

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες του in, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία μέχρι σήμερα χαρακτηριζόταν ως μια σκληρή γυναίκα που δεν δείχνει τα συναισθήματά της, ενώ και η ίδια έχει περιγράψει τον εαυτό της ως «παγοκολόνα» στο άκουσμα της απόφασης για προφυλάκισή της ξέσπασε σε κλάματα.
Σε ποιες φυλακές θα μεταφερθεί

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μεταφερθεί σε ειδικό χώρο των φυλακών Κορυδαλλού.

Αν και το αρχικό σενάριο έκανε λόγο για μεταφορά της στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα, η επιλογή του Κορυδαλλού έγινε γιατί είναι πιθανόν η κατηγορούμενη να κληθεί εκ νέου για εξηγήσεις καθώς ξεκινά έρευνα για το θάνατο και των άλλων δύο παιδιών.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ανεπιθύμητη από τις κρατούμενες στον Ελαιώνα και θα υπήρχε πρόβλημα με την ασφάλειά της.
Τι ισχυρίστηκε στην απολογία της

Απαντώντας στο γιατί την παραμονή του θανάτου της Τζωρτζίνας είπε στους γιατρούς: «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη!» η 33χρονη φέρεται να ισχυρίστηκε πως αυτό ήταν ένα «καμπανάκι» προς τους γιατρούς προκειμένου να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, αφού από είχαν προηγηθεί τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και μία βραδυκαρδία.

Σχετικά με την ερώτησή της προς τους γιατρούς για το εάν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείο, ισχυρίστηκε πως είχε σημειωθεί μια κλοπή και για το λόγο αυτό ρώτησε αν υπάρχει κάμερα προκειμένου να φυλάσσεται ο χώρος.
Δεν στράφηκε κατά του Μάνου

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες η 33χρονη μίλησε και για τη διαδρομή της σχέσης της με τον σύζυγο της Μάνο Δασκαλάκη από την αρχή μέχρι την ημέρα του θανάτου της κόρης τους, χωρίς να αφήσει καμία αιχμή εναντίον του. Η ανακρίτρια φέρεται να ρώτησε και για το αίτημα της 33χρονης προκειμένου η κόρη της να νοσηλευτεί σε μονόκλινο δωμάτιο, με την κατηγορούμενη να απαντά: «Θα είχε μονόκλινο ούτως ή άλλως λόγω της τετραπληγίας της».

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να είπε: «Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή». Την ίδια ώρα, όταν ερωτήθηκε για την ψυχραιμία που έδειξε στο τελευταίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας και μετά το θάνατό της, φέρεται να αποκρίθηκε πως είχε χάσει ήδη δυο παιδιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ερωτήθηκε και για τα αλλά δυο παιδιά της. Η ίδια φέρεται να επικαλέστηκε τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, επισημαίνοντας πως ειδικά για τη Μαλένα είχε υποβληθεί και μήνυση από την οικογένεια. Μάλιστα, φέρεται να είπε πως αν είχε οποιαδήποτε ανάμειξη, δεν θα επιθυμούσε την δικαστική έρευνα.
Επείγουσα προκαταρτική έρευνα για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών

Στο μεταξύ στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης, μετά τη δίωξη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας, μπαίνουν και οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Οι δύο φάκελοι των δικογραφιών για το θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019, περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Πρόκειται για μια κατεπείγουσα προκαταρτική έρευνα που έχει ως στόχο να φωτίσει όλες τις πλευρές των δύο δικογραφιών που είχαν τεθεί στα αρχεία των εισαγγελιών Αθήνας και Πάτρας. Σημειώνεται, ότι έχει ήδη φτάσει στην Αθήνα η δικογραφία της μικρής Ίριδας από την Πάτρα, ενώ έχει ανασυρθεί από το αρχείο και η δικογραφία για τη Μαλένα, που είχε σχηματισθεί έπειτα από μήνυση των γονέων για ιατρική αμέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς θα εξετάσουν όλους τους ιατρικούς φακέλους, το ποιοι γιατροί ενεπλακησαν στις δύο υποθέσεις, αλλά και το τι εξετάσεις μπορούν να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε να προχωρήσει η έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι στο θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει εκτός το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα, και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως( τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» αλλά και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά το θάνατο του.

Σχετικά με το θάνατο της Μαλένας, εχουν προκαλέσει προβληματισμό οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα θα εξεταστεί, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια