Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σαρακιώτης: «Γιοφύρι της Άρτας το Λιμενικό Τμήμα Αρκίτσας»


Επανέρχεται με κοινοβουλευτική του παρέμβαση στο θέμα επαναλειτουργίας του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης.

Ο Βουλευτής είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στις 5/11/2019 και εν συνεχεία, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στις 9/3/2020.




Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το Μάιο του 2019, ικανοποίησε ένα διαρκές και δίκαιο αίτημα τόσο των τοπικών φορέων όσο και των επαγγελματιών της Αρκίτσας Φθιώτιδας, αποφασίζοντας την επανίδρυση του οικείου Λιμενικού Τμήματος, το οποίο είχε καταργηθεί το 2014 και έκτοτε είχαν προκύψει τεράστια προβλήματα στην απρόσκοπτη συνέχιση της αλιευτικής δραστηριότητας, αλλά και στη λειτουργία του λιμένα».


Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής Φθιώτιδας, παρά τη σημασία του Λιμένα της Αρκίτσας και την ανάγκη τόνωσης της τουριστικής κίνησης ιδιαιτέρως προς την πληγείσα από τις πυρκαγιές του περασμένοι καλοκαιριού Βόρεια Εύβοια, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. παραμένει απολύτως αδρανής και αδιάφορη. Χαρακτηρίζει δε, μνημειώδης την κωλυσιεργία του Υπουργείου, ειδικά από τη στιγμή που ο Δήμος Λοκρών έχει δεσμευτεί να παραχωρήσει δωρεάν το οίκημα για τη στέγαση του Λιμενικού Τμήματος, καθώς και να καλύψει τα προκύπτοντα πάγια έξοδα κατανάλωσης νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ και τα έξοδα παροχής εξοπλισμού θα τα αναλάβει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Φθιώτιδας.

Επιπροσθέτως, υπενθυμίζεται η σχετική επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Αρκίτσας Γιώργου Ρουμπή προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, μέσω της οποίας εκφράζεται «η λύπη και η δυσαρέσκεια» της τοπικής κοινότητας για την καθυστέρηση επαναλειτουργίας του Λιμενικού Τμήματος.

Όπως αναφέρει ο κ. Σαρακιώτης σε κάθε του παρέμβαση, το Υπουργείο Ναυτιλίας απαντούσε είτε ότι «το ζήτημα θα εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες» είτε ότι «όλα αυτά τα αιτήματα -καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα τα εξετάσουμε και, βεβαίως, ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε σε γραμμές, ιδιαίτερα πορθμειακές γραμμές, όπως είναι αυτή της συγκεκριμένης περιοχής». «Και αναρωτιέται κανείς», σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη, «πόσο χειρότερη θα ήταν η κατάσταση αν δεν δινόταν “ιδιαίτερη έμφαση”..!»

Κατόπιν όλων των παραπάνω, ο Βουλευτής Φθιώτιδας καλεί για ακόμη μια φορά το αρμόδιο Υπουργείο «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων θέτοντας ένα οριστικό τέλος στις τεράστιες καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας και αναλαμβάνοντας επιτέλους τις ευθύνες του έναντι της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματιών», ενώ ακολούθως προσθέτει: «Η επαναλειτουργία του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας έχει φθάσει να αποτελεί ένα από τα συντομότερα ανέκδοτα στη Φθιώτιδα. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. οφείλει να λάβει υπόψιν τις τεράστιες ανάγκες των ανθρώπων της πραγματικής οικονομίας στη Φθιώτιδας και στη Βόρεια Εύβοια, καθώς και τα ζητήματα ασφάλειας, που έχουν προκύψει για τους αλιείς της περιοχής».

Πηγή: lamiareport.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια