Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επεισόδιο στον Έβρο: Τούρκοι άνοιξαν πυρ – Πληροφορίες για έναν νεκρό μετανάστη


Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στον Έβρο, όπου ένας μετανάστης φαίνεται πώς έχασε τη ζωή του, έπειτα από πυροβολισμούς στα ελληνοτουρκικά σύνορα.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Evros-news.gr, Τούρκοι Στρατοχωροφύλακες άνοιξαν πυρ εναντίον βάρκας με μετανάστες που επιχειρούσε να φτάσει στην ελληνική όχθη του ποταμού Έβρου, στην περιοχή του Σουφλίου. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, φαίνεται ότι Τούρκοι Στρατοχωροφύλακες βοηθούσαν διακινητές να περάσουν με δυο βάρκες στις οποίες επέβαιναν μετανάστες, στην Ελλάδα. Όταν όμως ξεκίνησαν οι βάρκες προς την ελληνική όχθη, οι Συνοριοφύλακες που ήταν στο σημείο για περιπολία, άναψαν μεγάλους φακούς -όπως συνηθίζουν σε αυτές τις περιπτώσεις- για να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο.

Οι Τούρκοι, όχι μόνο δεν άλλαξαν πορεία, αλλά, αντίθετα, προκειμένου να μην επιτρέψουν στους διακινητές με τους μετανάστες να επιστρέψουν πίσω, πυροβόλησαν τις βάρκες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας μετανάστης. Η ελληνική πλευρά φέρεται να απάντησε, πυροβολώντας προειδοποιητικά στον αέρα.



Η βάρκα έφτασε τελικά στην ελληνική πλευρά, με τις Αρχές να εντοπίζουν μέσα σε αυτή τον νεκρό μετανάστη που έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα. Σύμφωνα με το Evros-news.gr, είναι γυναίκα.

Οι υπόλοιποι έξι μετανάστες που βρίσκονταν στη βάρκα μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη.



Πηγή: enikos.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια