Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Ανοίγουν στόματα για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα – Στην ανακρίτρια ο Μάνος Δασκαλάκης




Στην ανακρίτρια θα κληθούν η αδελφή, η μητέρα αλλά και ο πατριός της Πισπιρίγκου του οποίους επικαλείται στην κατάθεση που έδωσε χθες ο Μάνος Δασκλάκης ότι βρίσκονταν στο σπίτι το βράδυ που μετέφεραν για πρώτη φορά τη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο.


Ως μια ψυχρή γυναίκα που θυμίζει «κομμάτι πάγου» περιγράφουν εργαζόμενοι στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού τη Ρούλα Πισπιρίγκου την 33χρονη που προφυλακίστηκε για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας.

Η μητέρα των τριών παιδιών που κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, δεδομένου ότι ξεκίνησαν ήδη οι καταθέσεις.

Παράλληλα, η ανακρίτρια ζήτησε την άρση του ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου για να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων και τον τρόπο που φέρεται να προμηθεύτηκε τη θανατηφόρα ποσότητα της κεταμίνης.

Στο μεταξύ, η σπιτονοικοκυρά της Ρούλας Πισπιρίγκου αποτελεί ένα από τα πλέον αινιγματικά πρόσωπα της υπόθεσης του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη, καθώς η 33χρονη κατηγορούμενη για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, ενδέχεται να εμπλέκεται και στον θάνατο της 69χρονης Ευγενίας Κούτρα.
Δεν έχει λυγίσει…

«Δεν έχει εξάρσεις, δεν λύγισε, ούτε έβαλε τα κλάματα. Ούτε βεβαίως χτυπά το κεφάλι της στον τοίχο από συντριβή» λένε οι εργαζόμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Τα ΝΕΑ.
«Δείχνει να είναι χαμένη σε έναν παράλληλο κόσμο που έχει φτιάξει η ίδια, σαν μια άμυνα που έχει χτίσει για τον εαυτό της. Ένα κάστρο με την ίδια να αποκρούει κάθε κατηγορία και να φαντασιώνεται έναν κόσμο όπου κάποιοι άλλοι έκαναν κακό στα παιδιά της, χωρίς τη δική της συμμετοχή» προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από τον δικηγόρο της, αύριο Παρασκευή στο δικαστικό συμβούλιο θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης η Ρούλα Πισπιρίγκου. Συγκεκριμένα η κατηγορουμένη θα ζητήσει να βγει από τη φυλακή έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα καθώς υποστηρίζει πως υπάρχουν κενά, όσον αφορά στη χορήγηση της κεταμίνης και στο ποιος την έδωσε στη Τζωρτζίνα και μάλιστα θα υποστηρίξει πως αν σε περίπτωση αυτά τα κενά συμπληρωθούν και δεν τη δικαιώσουν, θα επιστρέψει στη φυλακή.
Το μεσημέρι στον ανακριτή ο Μάνος Δασκαλάκης

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Μάνος Δασκαλάκης είναι ο πρώτος από την οικογένεια που καλείται να καταθέσει στο πλαίσιο της ανάκρισης για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Πηγές αναφέρουν ότι μέχρι το μεσημέρι δεν αποκλείεται να έχει περάσει και πάλι τις πύλες της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ενώ η κατάθεσή του θα διαρκέσει ώρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να αναφερθεί τόσο στη σχέση του με την Ρούλα Πισπιρίγκου, όσο και στις φορές που ο ίδιος βρέθηκε μπροστά σε επεισόδια της κόρης του, κυρίως κατά τη νοσηλεία της στα διάφορα νοσοκομεία. Φυσικά, όπως ο ίδιος έδειξε ήδη με τις δηλώσεις του, σκοπεύει να στραφεί κατά της εν διαστάσει συζύγου του, υπερασπίζοντας την κατηγορία που της έχει αποδοθεί.


Την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της, εκφράζει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

«Είμαι σοκαρισμένος. Τα στοιχεία όμως είναι αδιάσειστα. Μέχρι τώρα ήταν υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ ο δικηγορος του έχει αναφέρει ότι ο ισχυρισμός της αμελούς ιατρικής συμπεριφοράς από την πλευρά της κατηγορούμενης πάσχει λογικής.

Ο Μάνος Δασκαλάκης προσπαθεί ως φαίνεται να βγάλει εκτός τον εαυτό του από την υπόθεση, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος αρκέστηκε στις ιατροδικαστικές εκθέσεις που δεν παρουσίαζαν την ύπαρξη εγκληματικής ενέργειας. Όπως έχει αναφέρει: «Τόσα χρόνια που οι εκθέσεις των ιατροδικαστών απέδιδαν το θάνατο των παιδιών σε παθολογικά αίτια κυνηγούσαμε να πάρουμε μια απάντηση κυρίως για τη Μαλένα».

Σε όπλα αυτά, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει απαντήσει, τουλάχιστον προς το παρόν. Αντιθέτως, έχει κρατήσει αρνητική στάση σε κάθε ερώτηση της δικαστικής λειτουργού, γύρω από την ενδεχόμενη εμπλοκή του Μάνου Δασκαλάκη. Συγκεκριμένα, κατά την πολύωρη απολογία της δεν άφησε καμία αιχμή σε βάρος του υποστηρίζοντας πως ήταν ένα πατέρας που αγαπούσε τα παιδιά του.



Κατέθεσαν ήδη δύο άτομα

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις μαρτύρων που καλεί η Ανακρίτρια, με πρώτους στην λίστα της τους γιατρούς αλλά και νοσηλευτές των Νοσοκομείων που νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις απογευματινές ώρες χθες Τετάρτη κλήθηκαν δύο πρόσωπα που θα προσθέσουν σημαντικά στοιχεία στην υπόθεση, μια γυναίκα και ένας άνδρας, για να δώσουν κατάθεση στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας.

Πληροφορίες του flamis.gr, αναφέρουν πως βρίσκονται στην Πάτρα αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών και λαμβάνουν καταθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της ίδιας οικογένειας.

Από το ανακριτικό γραφείο θα περάσουν όλοι οι επιστήμονες και άλλοι μάρτυρες των γεγονότων από τον Απρίλιο του 2021, όταν ξεκίνησε η πορεία του παιδιού προς τον θάνατο.
Έρευνα και για την σπιτονοικοκυρά

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πελοπόννησος μίλησε σήμερα Πέμπτη στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την υπόθεση του θανάτου της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου, αλλά και το ενδεχόμενο εκταφής της.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην περιουσία της σπιτονοικοκυράς, την οποία διαχειριζόταν ο Μάνος Δασκαλάκης.

«Γίνεται η έρευνα στην Πάτρα για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς, γίνονται καταθέσεις. Μην περιμένουμε σε σύντομο χρόνο να γίνει κάποια εκταφή. Ως προς το θέμα της εκταφής, όταν γίνεται μία έρευνα, η πιθανότητα για μία εκταφής είναι το έσχατο που μπορεί να γίνει. Πρώτα οι διωκτικές αρχές θα πρέπει να βγάλουν άκρη και μετά να γίνει η εκταφή μίας σορού μίας θαμμένης γυναίκας που ετάφη πριν από 1.5 χρόνο»,ανέφερε αρχικά.

Η έρευνα δεν είναι πλήρης, ο Μάνος Δασκαλάκης για να στηρίξει τον ισχυρισμό του για την σπιτονοικοκυρά, ότι δεν συνέτρεχε λόγος για να σκοτώσει κανείς την 69χρονη, ψεύδεται. Όλοι οι κατασκευαστές εκτιμούν πως η αντικειμενική αξία του σπιτιού της 69χρονης, υπερβαίνει τα χρέη της. Δεν σημαίνει όμως αυτό ότι έχουμε και δολοφονία. Ο Μάνος είχε πληρεξούσιο για τα πάντα, έτσι όπως λειτουργούσε, λειτουργούσε όπως αυτή η γυναίκα. Θα οχυρωθεί πίσω από το πληρεξούσιο ο Μάνος Δασκαλάκης. Οι συγγενείς θα πρέπει να καταστούν κληρονόμοι πρώτα για να δούμε τι υπάρχει», συμπλήρωσε ο Γιώργος Αναστασόπουλος.

Οι καταγγελίες κακοποίησης αφορούν στον πόλεμο των δύο οικογενειών Πισπιρίγκου και Δασκαλάκη. Για την καταγγελία της 22ας Αυγούστου έγινε με χρονική καθυστέρηση. Το πόρισμα της κοινωνικής λειτουργού ήταν τρεις γραμμές», σημείωσε.



«Φύλλο και φτερό» οι φάκελοι της Μαλένας και της Ίριδας

Λίγο πριν παραδοθεί το πόρισμα της άτυπης ιατροδικαστικής επιτροπής, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επαναλαμβάνει πως τόσο η Μαλένα όσο και η Ίριδα πέθαναν από ασφυξία, με δύο εισαγγελείς να ερευνούν ξεχωριστά τις δύο υποθέσεις και τις Αρχές να εμφανίζονται πεπεισμένες πως σύντομα θα χυθεί άπλετο φως.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει πού βρίσκονται πλέον οι δύο υποθέσεις, ο πρόεδρος των ιατροδικαστών, τονίζει πως για τα δύο κορίτσια έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και οι γενετικοί παράγοντες πίσω από τους θανάτους τους και πλέον όλα δείχνουν ότι δολοφονήθηκαν.
Ο θάνατος της Ίριδας

Ο θάνατος της Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της, αποδόθηκε στην εξαιρετικά σπάνια αγενεσία φλεβόκομβου, με τον έμπειρο ιατροδικαστή να προσπαθεί να εξηγήσει μέσα από νέα του ανάρτηση, γιατί κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

«Αγενεσία ερεθισματαγωγού συστήματος της καρδιάς σημαίνει απλά ότι ένα αυτοκίνητο κινείται χωρίς μπαταρία. Γίνεται; Εάν ένας παθολογοανατόμος διαπιστώσει κάτι τέτοιο οφείλει να ζητήσει ενδελεχή έλεγχο σε εξειδικευμένο εργαστήριο που ακόμα και στις ΗΠΑ υπάρχουν ελάχιστα».

Τις τελευταίες ώρες στη σύντομη ζωή της Ίριδας, στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, βρίσκονταν η μητέρα, η αδερφή της και η άτυχη Τζωρτζίνα. Όπως ανέφερε η 33χρονη, την έβαλε για ύπνο στις 02.30 τη νύχτα. Την σκέπασε λίγο μετά τις 07.00 το πρωί και στις 11.00 όταν έστειλε την αδερφή της να την ξυπνήσει, εκείνη, όπως έχουν πει και οι δύο, την βρήκε νεκρή.
Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Έτσι κρατούσε δίπλα της τον Μάνο Δασκαλάκη η Ρούλα Πισπιρίγκου

Αίσθηση και πολλές συζητήσεις είχαν προκαλέσει οι αντιφάσεις στις περιγραφές των δραματικών γεγονότων για τις ώρες, αλλά και η αποκάλυψη για το ματωμένο πανάκι που αν και παραδόθηκε αρχικά στην αστυνομία, η μητέρα το ζήτησε πίσω για ενθύμιο.

Για το πανάκι η αδερφή της 33χρονης είχε καταθέσει στην αστυνομία μια μέρα μετά τον θάνατο της Ίριδας, πως ήταν γεμάτο αίματα. Χθες όμως είπε πως αυτό που είδε δεν της έμοιαζε με αίμα.

Οι αστυνομικοί που έχουν ερευνήσει την υπόθεση, έχουν διαπιστώσει ότι την αμέσως προηγούμενη νύχτα είχε σημειωθεί ένας άγριος καυγάς του ζευγαριού, που οδήγησε τον πατέρα να φύγει από το σπίτι. Ένας καυγάς τον οποίο δεν ανέφερε κανένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και εξετάζονται οι λόγοι.

Στην υπόθεση έχουν παρατηρηθεί μια σειρά από λάθη, αστοχίες και καθυστερήσεις που όπως φαίνεται έπαιξαν ρόλο. Η έρευνα στο σπίτι έγινε καθυστερημένα ενώ παρά τις υποψίες που υπήρχαν, ο φάκελος έκλεισε μόλις η ιατροδικαστής έκανε λόγο για αγενεσία φλεβόκομβου.
Ο θάνατος της Μαλένας

Για την περίπτωση της Μαλένας το 2019, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αποκάλυψε πως έχουν καταγραφεί τραύματα που είναι εκδορές και πιθανότατα δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού.

Η ιατροδικαστική εξέταση απέδωσε τον θάνατο του κοριτσιού σε ηπατική ανεπάρκεια. Πλέον αυτό το πόρισμα χαρακτηρίζεται άστοχο, με όλες τις ενδείξεις να δείχνουν πως η μικρή δεν «έφυγε» από παθολογικά αίτια.

Τις Αρχές από την πρώτη στιγμή είχαν προβληματίσει οι αντιφάσεις που προέκυπταν από τις δηλώσεις των γονέων. Και οι δύο δημόσια ευχαριστούσαν τους γιατρούς, αλλά πίσω από τις κάμερες και τα μικρόφωνα, η 33χρονη κατέθετε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, αφού όπως υποστήριζε οι γιατροί αντέδρασαν καθυστερημένα και δίχως σχέδιο.

Υπενθυμίζεται πως χθες, κατά τη μαραθώνια απολογία της, η μητέρα αρνήθηκε πως έβλαψε τα δύο παιδιά της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν της πέρασε από το μυαλό ούτε μια σκέψη για κάτι τέτοιο.

Οι επόμενες μέρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες και τα στοιχεία που πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας καθοριστικά, για το δέσιμο των δύο συνταρακτικών υποθέσεων.






Πηγή: www.in.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια