Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Επιστημονικότητα, έρευνα και καινοτομία ως εργαλεία επαγγελματικής εξέλιξης του Πυροσβέστη» - Επιστημονική εκδήλωση της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών ΠΣ


Ππραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Απριλίου 2022 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Στην ημερίδα τονίστηκε, ανάμεσα σε άλλα, η αναγκαιότητα του εξοπλισμού του επαγγελματία πυροσβέστη με τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα και εργαλεία, ώστε να επιχειρεί άμεσα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια, καθώς και της κατάλληλης, διαρκούς εκπαίδευσής του για τη διασφάλιση της απαραίτητης ψυχικής ανθεκτικότητας, της δεξιότητας δηλαδή που απαιτείται για την αντιμετώπιση πάσης φύσεως κρίσεων.

Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αντώνης Κούκουζας, στην ομιλία του, ανάφερε: «Στο διαμορφούμενο σήμερα περιβάλλον, στόχος είναι ο επαγγελματίας πυροσβέστης να μπορεί να επιχειρεί με ασφάλεια, εξοπλισμένος με όσο το δυνατόν καλύτερο εξοπλισμό, με όσο το δυνατόν περισσότερα τεχνολογικά εφόδια προκειμένου να είναι χρήσιμος για τον συνάνθρωπο και την κοινωνία συνολικά, και με απώτερο στόχο τη διασφάλιση της ανθεκτικότητας του resilience των συστημάτων διαχείρισης και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, ειδικά σήμερα με την κλιματική κρίση σε πλήρη εξέλιξη». Ο κ. Κούκουζας εξέφρασε την ικανοποίησή του που «ως επαγγελματίες πυροσβέστες και επιστήμονες, μέσω της εν λόγω εκδήλωσης, φέρνουμε κοντά την Κεντρική Διοίκηση, την αυτοδιοίκηση, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την αγορά με κοινή συνισταμένη και προσδοκία την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας».

Την εκδήλωση χαιρέτισε, μέσω σχετικής δήλωσής της, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής ΝΔ Ηλείας, Διονυσία Αυγερινοπούλου, ενώ τίμησαν με την παρουσία του οι κ.κ. Μαρία Κεφάλα, Βουλευτής ΝΔ Ιωαννίνων, Παρασκευή Βρυζίδου, Βουλευτής ΝΔ Κοζάνης, Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικού Τομέα Αθηνών, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Δημόπουλος, ο Καθηγητής Κλιματολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας, Παναγιώτης Νάστος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Στελεχών Διαχείρισης Κρίσεων (HARIMA), Νικόλαος Γκουζέλος, ο εκπρόσωπος της ΠΕΑΠΣ, Θ. Τσούρμας, εκπρόσωποι Σωματείων και Ενώσεων πυροσβεστικού και πολιτικού προσωπικού του ΠΣ, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, πυροσβεστικοί υπάλληλοι, μέλη και φίλοι της ΕΠΑΥΠΣ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους καταξιωμένοι ομιλητές, όπως ο Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, Μιχάλης Δρίτσας, ο οποίος παρουσίασε την εθνική στρατηγική για την Έρευνα και την Καινοτομία, τη θέση της χώρας μας στο διεθνές στερέωμα, τους στόχους που έχουν τεθεί, τις σημαντικότερες θεσμικές παρεμβάσεις και τις πολλαπλές και σημαντικές πηγές χρηματοδότησης, ο Δρ. Χρήστος Ντάνος, Διευθυντής του Εργαστηρίου Decision Support Systems Laboratory EPU του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και Project Manager του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος Horizon 2020/ “Search and Rescue – Technologies for First Responders”, στο οποίο μετέχει η ΕΠΑΥΠΣ και του οποίου τα έως τώρα αποτελέσματα παρουσίασε, και η Δρ. Πληροφορικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Καλλιόπη Κράββαρη, η οποία αναφέρθηκε στο ερευνητικό πρόγραμμα “Resistant– Training and Knowledge Sharing Platform For First Responders and Educational Tools for students’ and citizens’ awareness and preparedness against Natural and Manmade Disasters and Risks” του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο επίσης μετέχει ως partner η ΕΠΑΥΠΣ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το συνεργαζόμενο με την ΕΠΑΥΠΣ Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Ε.Κ.Π.Α. & Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΔΙ.ΠΑ.Ε “Νερό, Βιόσφαιρα και Κλιματική Αλλαγή“.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.

Δελτίο Τύπου Εκδήλωσης_Γενικής Συνέλευσης




Πηγή: epayps.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια