Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Με ευθύνη της ηγεσίας οι αστυνομικοί της Δυτικής Αττικής έχουν μετατραπεί σε «λάστιχο»


Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών:


Δεν έχει σταματημό η υποβάθμιση του υπηρεσιακού βίου των αστυνομικών της Δυτικής Αττικής. Μολονότι είναι γνωστό ότι τα Τμήματα είναι σχεδόν «απονεκρωμένα», μολονότι είναι γνωστό ότι παρατύπως οι δόκιμοι εκτελούν υπηρεσίες μονίμων, οι απαιτήσεις από την ηγεσία πληθαίνουν. Η δημιουργία των νέων ειδικών περιπολιών ήρθε σαν «κερασάκι στην τούρτα» επιτείνοντας τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αστυνομικοί κατά την υπηρεσία τους.

Η Δυτική Αττική, όπως είναι γνωστό σε όλους, αποτελεί μια περιοχή με αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας Γι’ αυτό, είναι αναμφισβήτητο ότι πρέπει να υπάρχουν αστυνομικές δράσεις με σκοπό την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, αλλά να υλοποιούνται με σεβασμό στα δικαιώματα των αστυνομικών που εργάζονται πάνω σε αυτές. Δεν είναι δυνατόν από τη μία η ηγεσία να έχει τα Τμήματα αποδεκατισμένα και από την άλλη να έχει παράλογες υπηρεσιακές απαιτήσεις.

Ο αστυνομικός της Δυτικής Αττικής καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με μια σειρά υπηρεσιακών παραλογισμών. Καθημερινά, με ευθύνη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Διεύθυνσης Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, οι συνάδελφοι δέχονται μια σειρά καταστρατηγήσεων των δικαιωμάτων τους. Ενδεικτικά:


Η διάταξη της υπηρεσίας μπορεί να αλλάξει πολλές φορές μέσα στη μέρα, ανάλογα με τις «αλχημείες» που θα διαταχθούν αναφορικά με μέτρα, περιπολίες, φυλάξεις κ.λπ. Ακόμα και αργά τη νύχτα η διάταξη της υπηρεσίας μπορεί να δεχθεί αλλαγές. Αυτό φυσικά οδηγεί στο να μην εκδίδεται εβδομαδιαία υπηρεσία, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να ζουν μέσα στην αβεβαιότητα λόγω της αδυναμίας προγραμματισμού της προσωπικής τους ζωής


ανά οκτάωρο βγαίνει μόνο μία περιπολία ασφαλείας, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να καλούνται να γίνουν «λάστιχο» για να καλύψουν τις ανάγκες του τομέα


παρά τις αυξημένες απαιτήσεις της περιοχής, οι συνάδελφοι καλούνται να ενισχύσουν άλλες περιοχές της Αττικής!


παρατηρείται συχνά το φαινόμενο σε μεταγωγές δύο και παραπάνω κρατουμένων, λόγω της διαφορετικής βαρύτητας των κατηγοριών, οι κρατούμενοι να μην οδηγούνται στην ίδια σύνθεση δικαστηρίου, με αποτέλεσμα να διαχωρίζεται το πλήρωμα των αστυνομικών που είναι επιφορτισμένο με τη μεταγωγή


πολλές φορές ο αξιωματικός υπηρεσίας είναι μόνος με σκοπό δόκιμο και χωρίς σκοπό κρατητηρίων. Ας αναρωτηθούν οι αρμόδιοι σε τι δυσάρεστες καταλήξεις μπορεί να οδηγήσει αυτό. Αν τύχει ένας αιφνίδιος θάνατος μέσα στη νύχτα, αν εξέλθουν για κάποιο λόγο οι κρατούμενοι εκτός των κρατητηρίων κ.λπ.

Όλα αυτά τα προβλήματα δεν είναι πρόσφατα, αλλά παγιωμένα εδώ και χρόνια, και δεν είναι μόνον αυτά. Απορρέουν από τις πολιτικές της τωρινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, οι οποίες κλείνουν τα μάτια στους αστυνομικούς που βιώνουν θύελλα υπηρεσιακών παραλογισμών, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται απόλυτα η ζωή τους. Η αβεβαιότητα, η πίεση, η έλλειψη οργάνωσης που γεννά η αδιαφορία της ηγεσίας προς τους αστυνομικούς πρέπει να σταματήσουν. Ο αστυνομικός της Δυτικής Αττικής δεν είναι «λάστιχο» για να αναλώνεται σε κάθε λογής παράλογες απαιτήσεις. Απαιτούμε να λογιζόμαστε ως εργαζόμενοι με δικαιώματα και γι’ αυτό θεωρούμε χρέος της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας να επιλύσει τα δίκαια αιτήματα που διαχρονικά έχουμε.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


Πηγή: protast.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια