Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αντώνης Συκάρης: Η τελευταία συνέντευξη του Έλληνα ορειβάτη


O κορυφαίος ορειβάτης Αντώνης Συκάρης, είχε παραχωρήσει την τελευταία του συνέντευξη στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της ΚΡΗΤΗ TV, προτού αναχωρήσει για το ταξίδι του που έμελλε να είναι το τελευταίο


Θλίψη προκάλεσε η είδηση του τραγικού θανάτου που βρήκε ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης, στο βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων. Ο 60χρονος, άφησε την τελευταία του πνοή ενώ κατέβαινε από το όρος, σε υψόμετρο 7.400 μέτρων, σε κοντινή απόσταση από το camp3, ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου.




Ο κορυφαίος ορειβάτης Αντώνης Συκάρης, είχε παραχωρήσει την τελευταία του συνέντευξη στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της ΚΡΗΤΗ TV, προτού αναχωρήσει για το ταξίδι του που έμελλε να είναι το τελευταίο.


«Όταν αγαπάς κάτι και αφοσιώνεσαι σε αυτό, η αφοσίωση θα σου φέρει τη λύση. Αν αφοσιωθείς, ακόμα και τις τέλειες δεξιότητες να μην έχεις, θα τις αποκτήσεις και η ιδιά η ζωή θα σου δώσει τις λύσεις» είχε δηλώσει ο Έλληνας ορειβάτης.


Ο κορυφαίος ορειβάτης επιζητούσε να κατακτήσει το «στέμμα των Ιμαλαίων», καθώς έχει βάλει στόχο να ανέβει 14 κορυφές με υψόμετρο άνω των 8.000 μέτρων, κατακτώντας τον τίτλο του πρώτου ανθρώπου στο κόσμο που θα τις «σκαρφαλώσει» σε ηλικία πάνω από 55 ετών.

«Είναι μια πρόκληση για πολλούς ορειβάτες αυτό. Έχω κάνει απόπειρες να ανέβω σε δέκα κορυφές άνω των 10.000 μέτρων και έχω πετύχει τις πέντε. Όταν αγαπάς κάτι και αφοσιώνεσαι σε αυτό. η αφοσίωση θα σου φέρει τη λύση. Αν αφοσιωθείς, ακόμα και τις τέλειες δεξιότητες να μην έχεις, θα τις αποκτήσεις και η ιδιά η ζωή θα σου δώσει τα εφόδια» είχε επισημάνει ο Έλληνας ορειβάτης.


Ο Αντώνης Συκάρης, πραγματοποίησε 66 ορειβατικές αποστολές σε ολόκληρο το κόσμο και ήταν μόλις 27 ετών όταν άρχισε να ασχολείται με την ορειβασία. «Πριν 32 χρονιά όταν πήγα στη πάνθεά στην Αττική τότε, ερωτεύτηκα. Από τότε ξεκίνησα να πηγαίνω για ορειβασία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό» αποκάλυψε στην εκπομπή.

Η πιο δύσκολη στιγμή που είχε αντιμετωπίσει, όπως ανέφερε ο ίδιος πριν το τραγικό συμβάν, ήταν πέρυσι τον χειμώνα. «Πήγαμε 22 ορειβάτες από όλο το κόσμο στη κορφή Κ2. Πέντε από εμάς, σκοτωθήκαν κατά την ορειβασία, ήταν συγκλονιστικό» δήλωσε ο Αντώνης Συκάρης.

Η τελευταία του αποστολή ήταν η ανάβαση στην 8η ψηλότερη κορυφή του κόσμου, την οποία οι Έλληνες ορειβάτες αποκαλούν «βουνό των Ελλήνων», αφού είχαν γίνει συνολικά μέχρι σήμερα, 5 ελληνικές προσπάθειες, χωρίς επιτυχία.

Η τραγική αποστολή ήταν η έκτη, ελληνική αποστολή στο ‘βουνό των Ελλήνων’, στο Dhaulagiri των 8.167m και ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου 2022 . Ο Αντώνης Συκάρης αναχώρησε από την Ελλάδα για την Kathmandu, την πρωτεύουσα του Nepal. Στην ζωή του, κατάφερε να σκαρφαλώσει με επιτυχία στις εξής κορυφές: Everest 8.848m, Kanchenjunga 8.586m, Loche 8.516m, Manaslu 8.163m και στην Annapurna 8.091m.

Μάλιστα το 1998, έχασαν την ζωή τους εκεί, οι ορειβάτες Νίκος Παπανδρέου και Μπάμπης Τσουπράς.


Να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2021, ο Αντώνης Συκάρης είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από:














Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια