Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Δίκη Λιγνάδη: Επίθεση Κούγια στη συνήγορο πολιτικής αγωγής - "Είναι ντροπή, έστησες μια σκευωρία"

Μεγάλη ένταση στη δίκη Λιγνάδη - Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε να μπει στη δικογραφία κάθε επικοινωνία που είχε ο νεαρός Αιγύπτιος από την 11η Φερβουαρίου του 2022, όταν ξεκίνησε η δίκη

Κατακόρυφα ανέβηκε η ένταση στο δικαστήριο σήμερα, στη δίκη με κατηγορούμενο τον Δημήτρη Λιγνάδη, αφού η ένταση ανέβηκε κατακόρυφα στη δικαστική αίθουσα.Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, κατά την εξέταση του δεύτερου φερόμενου θύματος, ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε από το δικαστήριο να παραδοθεί το κινητό τηλέφωνο του πολιτικώς ενάγοντα και να απομαγνητοφωνηθεί και να ενταχθεί στη δικογραφία ολόκληρο το υλικό που είναι αποθηκευμένο σε αυτό.


Μάλιστα, υποστήριξε πως θα πρέπει να συμπεριληφθεί κάθε επικοινωνία που είχε ο νεαρός Αιγύπτιος από την 11η Φερβουαρίου του 2022, οπότε και ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, με κάθε πρόσωπο, ανεξαρτήτως αν σχετίζεται ή όχι με την υπόθεση. Στο επιχείρημα της συνηγόρου του 25χρονου, πως πρόκειται για προσωπικά δεδομένα, ο Αλέξης Κούγιας ισχυρίστηκε ότι και ο κατηγορούμενος υποβλήθηκε σε έλεγχο κινητού τηλεφώνου και υπολογιστή.Κουρτέση: Πρέπει να υπάρχει έρεισμα στο νόμο το αίτημα. Εδώ δεν υποβάλλονται τα αιτήματα νομίμως βάσιμα. Να μας αποσαφηνίσει η υπεράσπιση το έννομο συμφέρον και αν θα εισφέρουν κάτι τα μηνύματα σε σχέση με τη δικογραφία.

Κούγιας: Έχει επιλέξει η υπεράσπιση της πολιτικής αγωγής έναν τρόπο υποστήριξης των συμφερόντων της που θίγει τις αρχές της δίκαιης δίκης. Το φερόμενο ως θύμα ισχυρίστηκε ότι είχαν στενή επαφή. Δεν θα έπρεπε αυτό το αίτημα να το υποστηρίζει η πολιτική αγωγή; Εμφανίζεται ως ένα παιδί παρασυρμένο, θα πρέπει να ανοίξουν τα σόσιαλ μίντια. Έκαναν φύλλο και φτερό τη ζωή του κατηγορουμένου, πήραν τις ηλεκτρονικές του συσκευές. Θα φανεί ότι την ιστορία την έχει κατασκευάσει η κυρία Κουρτέση.

Κούγιας: Ζητούμε το κινητό του τηλέφωνο και επιλογή μόνο των επικοινωνιών με τη δικηγόρο και ακόμα τρία πρόσωπα (σ.σ. τα οποία κατονόμασε) για να αναδειχθεί αν είχε επαφή με τους προτεινόμενους από αυτόν μάρτυρες. Για να δούμε αν είναι μέρος της σκηνοθετημένης αυτής δουλειάς. Έτσι δεν θίγεται η ιδιωτική ζωή του συγκεκριμένου προσώπου, αλλά ελέγχουμε την εμπλοκή των υπολοίπων προσώπων.
Κούγιας: Προϊόν σκευωρίας η δικογραφία

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Κούγιας επανέφερε τον ισχυρισμό ότι η σχηματισθείσα δικογραφία ήταν προϊόν σκευωρίας κατά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, με ενορχηστρώτρια τη συνάδελφο του.

Κούγιας: Το τρίτο ραντεβού με την ανακρίτρια ποιος το έκλεισε;

Μάρτυρας: Η κ. Κουρτέση.

Κούγιας: Θυμάστε αν έγινε κάποιο επεισόδιο με μένα τότε;

Μάρτυρας: Ναι το θυμάμαι, είχατε μπει μέσα στο γραφείο όσο ήμουν μέσα.

Κούγιας: Τι έλεγα; Θυμάστε;

Μάρτυρας: Όχι, απλά ότι φωνάζατε.

Κούγιας: Δεν θυμάστε ότι έλεγα ότι η ανακρίτρια σας υπαγορεύει τι να πείτε;

Πρόεδρος: Τι σχέση έχουν αυτά με τις κατηγορίες;

Κούγιας: Τώρα θα δείτε! Μιλάμε για το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο…

(…)

Κούγιας: Ένα έγγραφο ειδικό πληρεξούσιο το ξέρετε; Έχει την υπογραφή σας. Λέει εκεί ότι εξουσιοδοτείτε τη Κουρτέση να προβάλλει και να υποβάλλει κάθε ένσταση, πρόταση ισχυρισμό κλπ. Εσείς γιατί κάνατε πληρεξούσιο στην Κουρτέση για τη μηνυτήρια αναφορά του Κυπαρισσόπουλου;

Κουρτέση: Είναι ερώτηση παρελκυστική. Η μόνη ενεργή δικογραφία ήταν αυτή του Κυπαρισσόπουλου. Η έδρα είναι πολύ έμπειρη και τα ξέρει, αλλά οι ένορκοι δεν γνωρίζουν ούτε ο μάρτυρας.

Κούγιας: Καλά καλά. Κανονικά πρέπει να σας πάρουν την άδεια, δεν είναι εδώ πολιτικό γραφείο.

Κουρτέση: Ξέρετε πολύ καλά τη δικονομία και τι ισχύει, εκτός αν είστε αδιάβαστος.

Κούγιας: Είναι ντροπή, έστησες μια σκευωρία.

Κουρτέση: Όχι σε μένα αυτά!

Κούγιας: Ποια είσαι εσύ; Μια που στήνεις υποθέσεις…

Κουρτέση: Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος.

Πρόεδρος: Διακόπτουμε να ηρεμήσετε.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Παρασκευή 15 Απριλίου.


Πηγή: www.thetoc.gr
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια