Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ουκρανία: «Η μάχη του Ντονμπάς θα είναι η μεγαλύτερη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο»



Η πιο κρίσιμη μάχη του ρωσό-ουκρανικού πολέμου θα γίνει στο Ντονμπάς




Σύμφωνα με το BBC η μάχη με άρματα που θα συμβεί τις επόμενες ώρες στο Ντονμπάς δεν θα είναι μόνο αιματηρή αλλά θα κρίνει εν πολλοίς και την τύχη του ρωσό-ουκρανικού πολέμου.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αναμένεται να περάσει στην τελευταία και πλέον αιματηρή φάση του καθώς τα άρματα μάχης της Ρωσίας «ζεσταίνουν» τις μηχανές τους για την μεγαλύτερη μάχη που θα έχει δει η ανθρωπότητα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως αναφέρει το BBC, χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Ντονμπάς αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο προς τα δυτικά της Ουκρανίας. Την ίδια ώρα, νέα κομβόι ρωσικών τεθωρακισμένων και αρμάτων μάχης κατευθύνονται προς το Ντονμπάς, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν στηθεί και αναμένουν.



Οι πολεμικοί αναλυτές, βλέποντας τις κινήσεις των στρατών στα ανατολικά της Ουκρανίας είναι βέβαιοι: Τις επόμενες ώρες θα δούμε την πιο αιματηρή και αποφασιστική μάχη του ρωσό-ουκρανικού πολέμου, πιθανότατα την μεγαλύτερη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ουκρανία συγκεντρώνει συγκριτικά λιγότερες δυνάμεις από τη Ρωσία στην περιοχή, κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί είτε ως πιο έξυπνη τακτική σχετικά με τις κινήσεις της, είτε απλώς ως αδυναμία να επιστρατεύσει περισσότερες.

Ο Βολόντιμιρ, Ουκρανός στρατιώτης, τόνισε για τις πολεμικές τακτικές του Κιέβου: «Αν μείνουμε σε ένα σημείο για περισσότερες από δυο ημέρες, τότε είμαστε στόχος. Ο ρωσικός στρατός ρίχνει στις πόλεις μας για να πανικοβάλει τον κόσμο και να κάψει το ηθικό του».






Την ίδια ώρα, η Ρωσία φαίνεται πως εγκαταλείπει την μάταιη, όπως αποδείχτηκε, πολιορκία του Κιέβου και είναι αποφασισμένοι να «καθαρίσει» την επαρχία του Ντονμπάς, όπου υπάρχει η πλειοψηφία των ρωσόφωνων και φυσικά θα είναι η λωρίδα γης που θα ενώσει την Κριμαία με τα εδάφη της «αρκούδας».

Αυτή την ώρα, Ουκρανία και Ρωσία έχουν περίπου τις ίδιες δυνάμεις στα εδάφη του Ντονμπάς, περί τις 40.000 στρατιώτες. Η Δύση, ωστόσο, πιστεύει πως οι δυνάμεις της Ρωσίας μέσα στις επόμενες ώρες θα διπλασιαστούν ή και θα τριπλασιαστούν.


Απομένει να δούμε αν η αρματομαχία του Ντονμπάς θα γραφτεί στην ιστορία ως η πιο αιματηρή σελίδα της ανθρωπότητας μετά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο...
Μοραβιέτσκι: «η μεγαλύτερη μάχη με τανκς από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο»

Παράλληλα, έναν συγκλονιστικό λόγο έβγαλε ο πρόεδρος της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μαζί με τον Βέλγο πρωθυπουργό Αλεξάντερ Ντε Κρόο, είπε ότι επίκειται μάχη με τανκς στην Ουκρανία που θα θυμίζει τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και όμοιά της δεν θα έχει υπάρξει από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν και η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, ο Μοραβιέτσκι κάλεσε τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προσφέρουν περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο, καθώς διεθνείς παρατηρητές εκτιμούν ότι η Ρωσία θα εξαπολύσει επίθεση στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς πολύ σύντομα.

«Η πιο αποφασιστική μάχη πρόκειται να ξεκινήσει και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη μάχη με τανκς σε αυτό το μέρος του κόσμου από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας. Η σύγκρουση στο Ντονμπάς, όπως προβλέπει ο Πολωνός πρωθυπουργός θα θυμίζει τη φρίκη της Μάχης του Κουρσκ μεταξύ των γερμανικών και των σοβιετικών δυνάμεων τον Ιούλιο του 1943!
Η μάχη του Κουρσκ

Η μάχη ήταν η τελευταία ευκαιρία της Γερμανίας να κατακτήσει το Ανατολικό Μέτωπο μετά την ήττα από τον Κόκκινο Στρατό στη Μάχη του Στάλινγκραντ τον προηγούμενο χρόνο. Το Κουρσκ, στη δυτική Ρωσία 280 μίλια νότια της Μόσχας, έγινε το θέατρο μιας εβδομαδιαίας αιματηρής μάχης που περιελάμβανε βαρύ πυροβολικό, τανκς και πάνω από ένα εκατομμύριο άνδρες.

Η Γερμανία φέρεται να είχε συγκεντρώσει πάνω από 500.000 άνδρες, 10.000 όλμους και πυροβολικά, 2.500 αεροσκάφη και 2.700 τανκς στο μέτωπο στο Κουρσκ. Ο σοβιετικός στρατός αντιμετώπισε τα γερμανικά στρατεύματα με πάνω από ένα εκατομμύριο άνδρες, περισσότερα από 20.000 πυροβόλα και όλμους, 2.650 αεροσκάφη και 3.600 τανκς. Ο Κόκκινος Στρατός φέρεται να είχε επιπλέον 1.500 άρματα μάχης να αναπτύξει.

Υπολογίζεται ότι υπήρξαν 800.000 θύματα από τη σοβιετική πλευρά, ενώ οι Γερμανοί είχαν 200.000 θύματα. Η μάχη τελείωσε όταν οι Γερμανοί αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν αφού δεν μπόρεσαν να σπάσουν την άμυνα του Κόκκινου Στρατού και τα συμμαχικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν στη Σικελία στις 10 Ιουλίου γα να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο.

Πηγή: www.newsbomb.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια