Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συναντήθηκαν οι Στρατιωτικοί σε Αναστολή


Διαβάστε την ανακοίνωση:

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των κομμάτων του Ελληνικού κοινοβουλίου και των Ελλήνων βουλευτών, αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε, την Πέμπτη 07 Απριλίου 2022, με τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. κ. Γεώργιο Τσίπρα, στο γραφείο του.





Κατά τη συνάντηση μεταφέρθηκε η αγωνία όλων μας, που έγκειται στην επιβίωσή μας πλέον, ημών και των οικογενειών μας, ως ανθρώπινων οντοτήτων και ως ανθρώπινων υπάρξεων. Καταστήσαμε σαφές ότι ως Ελληνίδες και Έλληνες στρατιωτικοί, καθ΄ όλη τη διάρκεια της υπηρεσιακής μας πορείας, υπηρετήσαμε όπου διαταχθήκαμε να υπηρετήσουμε και εκτελέσαμε όποιο καθήκον διαταχθήκαμε να εκτελέσουμε, χωρίς αντιλογία, αλλά με πλήρη ευσυνειδησία της αποστολής μας ως στρατιωτικοί, με αγάπη προς τη Χώρα και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μεταφέραμε την πικρία μας αφ΄ ενός για το πρωτόγνωρο και πρωτοφανές γεγονός ότι στο θέμα του κορωνοϊού ανεστάλησαν τα στρατιωτικά μας καθήκοντα γιατί, πάλι κατά διαταγή της Υπηρεσίας, έτυχε να υπηρετούμε σε υγειονομικές δομές των Ενόπλων Δυνάμεων. Μεταφέραμε την αγανάκτησή μας για το γεγονός ότι για το θέμα της ένταξής μας ή μη στο καθεστώς της αναστολής των στρατιωτικών μας καθηκόντων αποφάσισαν πολιτικές υγειονομικές επιτροπές και όχι στρατιωτικές, καταρρίπτοντας τα επιχειρήματα της Υπηρεσίας που μέχρι τότε ήθελαν τις/τους στρατιωτικούς να εξετάζονται μόνο από στρατιωτικούς φορείς. Δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή. Άλλοτε είμαστε στρατιωτικοί και άλλοτε είμαστε ανεμβολίαστοι (όχι στρατιωτικοί).Κατά το πώς τους βολεύει δηλαδή.





Έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλη οδό, εδώ και επτά (7) μήνες, χωρίς μισθό είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε αυτή τη δημόσια διαμαρτυρία και καταγγελία και να επιστήσουμε την προσοχή όλων για τη συνεχιζόμενη κατάσταση βαριάς κρίσης που βιώνουμε





Απευθύνουμε ύστατη έκκληση προς όλες τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου αδικίας που υφιστάμεθα.

Εδώ, σε αυτή τη Χώρα, όπου άλλοτε δόθηκαν αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία, επιβιώνει και μακροημερεύει ένα άνισο και παράλογο μέτρο, όπου μας οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση μέσα στην Ελληνική κοινότητα. Διαμαρτυρόμαστε για την απραξία της Πολιτείας η οποία ανέχεται αυτή την κατάσταση, παντελώς αναντίστοιχη με την προσφορά και το έργο που επιτελούμε.





Ήδη από το 2010 έχουμε υποστεί μειώσεις των μισθών μας με την οικονομική κρίση που βίωσε και συνεχίζει να βιώνει η Χώρα μας, στερηθήκαμε εδώ και τρία (3) χρόνια, τις καλοκαιρινές διακοπές μας τόσο απαραίτητες (όχι για εμάς, εμείς άλλωστε είμαστε συνηθισμένοι στα δύσκολα) αλλά των οικογενειών μας, τόσο με την Τουρκική προκλητικότητα το καλοκαίρι του 2019, τη στέρηση των διακοπών το 2020 και 2021 λόγω της παγκόσμιας επιδημιολογικής κρίσης του covid-19, με την ανάκληση των αδειών μας. Μην συνεχίζετε να στερείτε και την εργασία μας, τώρα που όπως λέτε η ύφεση της πανδημίας, μας πάει σε ένα κανονικό καλοκαίρι. Έχουν δικαίωμα και οι οικογένειές μας και τα παιδιά μας να επιστρέψουν και αυτά στην κανονικότητα.





Από τύχη και μόνο δεν έχουμε θρηνήσει θύματα και δεν έχουμε γίνει μάρτυρες χειρότερων καταστάσεων έως και σήμερα, καθώς έχουμε δεχτεί απίστευτη αλληλεγγύη από απλούς πολίτες και μεταξύ μας ενθαρρύνοντας ψυχολογικά ο ένας τον άλλον, για να ανταπεξέλθουμε στη δοκιμασία που περνάμε.





Διαμαρτυρόμαστε ως δημόσιοι λειτουργοί, για τη χείριστη αντιμετώπιση του φαινομένου, τις επισιτιστικής κρίσης που βρισκόμαστε, λόγω της ανοχής τέτοιων καταστάσεων.





Διαμαρτυρόμαστε για την έλλειψη ουσιαστικής και οργανωμένης προστασίας του κοινωνικού κράτους και της μέριμνας του στρατιωτικού προσωπικού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, από τους υπευθύνους, για την κατάσταση την οποία βιώνουμε.

Ζητάμε το αυτονόητο. Την επιστροφή μας στην εργασία, σε Μονάδες/Υπηρεσίες που δεν χαρακτηρίζονται υγειονομικές δομές, ότι ακριβώς δηλαδή συμβαίνει και με τους υπολοίπους χιλιάδες ανεμβολίαστους συναδέλφους μας στρατιωτικούς, προκειμένου ως μόνιμα στελέχη, να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις στρατιωτικές υπηρεσίες που εκπαιδευτήκαμε να παρέχουμε στην πατρίδα μας.





Ας τηρηθούν, η ισότητα η αξία και τα δικαιώματά μας καθώς και η αποκατάσταση της αίσθησης δικαίου μεταξύ του υπηρετούντος στρατιωτικού προσωπικού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣ








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια