Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανάληψη ευθύνης για τον εμρησμό στο γραφείου του Άδωνι Γεωργιάδη


Αναδημοσιεύουμε από Indymedia:

"Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά την δυνατότητα επιβίωσης μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα για αυτήν. Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείει αν ένας έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ ο δεύτεος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου. Πιστεύω πως οι νέοι χψρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πιάτσα Λορέτο στο Μιλάνο)" Χριστούλας Δημήτρης.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη τον εκπρόσωπο του κεφαλαίου, πολιτικό υπεύθυνο για την φτώχεια και την εξαθλίωση που υφίσταται ο λαός μέσω της ακρίβειας.

Από την οικονομική κρίση του 2009 από την οποία ποτέ δεν εξήλθε η χώρα, στην κοινωνικοποίηση των ζημιών του κεφαλαίου από την πανδημία Covid 19, οι τελευταίες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, των καυσίμων αλλά και σχεδόν σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης έρχονται να προστεθούν στο ήδη δυσβάσταχτο κόστος επιβίωσης της εργατικής τάξης και του λαού, Στις προϋπάρχουσες ουρές του ΟΑΕΔ, στις μειώσεις συντάξεων, στα ψίχουλα του βασικού μισθού. Η "ανάπτυξη" που επικαλείται και ευαγγελίζεται η εγχώρια αστική τάξη αντανακλάται φυσικά και υλικά σε ανθρώπους που πεθάινουν στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, που ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή, που αυτοκτονούν για οικονομικούς λόγους. Αντανακλάται σε χώρους δουλειάς νεκροταφεία για τους ανθρώπους της τάξης μας, όπου δεκάδες εργάτες/τριες δεν γυρίζουν στο σπίτι επειδή δεν "σπαταλήθηκαν" λίγα ευρώ παραπάνω για την ασφάλεια των εργαζομένων. Η ανάπτυξη τους μεταφράζεται στον αργό θάνατο στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Στους σχεδόν 27.000 νεκρόυς από τον Covid 19, στον αποκλεισμό περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία εν μέσω της εντεινόμενης ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.Η ανάπτυξη τους ισοδυναμεί με καθημερινή μάχη για την επιβίωση της επόμενης μέρα για την πλειοψηφία της κοινωνίας την ίδια ώρα που μια χούφτα βιομηχάνων, εφοπλιστών και εργολάβων κερδοσκοπεί διαρκώς στις πλάτες μας, καρπώνεται το μόχθο και την δουλεία που παράγουμε, αντλεί υπεραξία από τα μεροκάματα πείνας, υποτιμώντας διαρκώς την αξία της εργατικής μας δύναμης.

Το συγκεκριμένο κάθαρμα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κύριους υποστηρικτές και εκφραστές αυτών των πολιτικών, αξιοποιώντας την θεσμική/πολιτική του θέση για την υλοποίηση τους. Η ιστορία του είναι γνωστή σε όλη την κοινωνία. Από το κόμμα του ΛΑΟΣ του φασίστα Καρατζαφέρη, στην κυβέρνηση Παπαδήμου ως υφυπουργός Ανάπτυξης εκτελώντας κατά γράμμα όλες τις μνημονιακές ντιρεκτίβες και πολιτικές της κυβέρνησης. Στο υπουργείο Υγείας ύστερα, με τις μιεώσεις των προϋπολογισμών στις δαπάνες της δημόσιας υγείας, το σκάνδαλο Novartis και την συστηματική προσπάθεια διάλυσης του ΕΣΥ, μέχρι σήμερα στην θέση του υπουργού Ανάπτυξης. Η κοινωνία έχει νιώσει στο πετσί της το αποτέλεσμα των πολιτικών του. Την ειρωνία και την χλεύη ενάντια στον λαό. "Πρώτα απ'όλα δεν κρυώνει ο κόσμος" δήλωνε χαρακτηριστικά την ώρα που καιγόταν ζωντανος ο κόσμος από τα μαγκάλια που άναβε για να ζεσταθεί.

Με την ακρίβεια να είναι στα ύψη και να μην λαμβάνεται κανένα μέτρο προστασίας των φτωχών, με τα ενοίκια να είναι πλεον δυσπρόσιτα για έναν εργαζόμενο, ενώ ντόπιοι και ξένοι επενδυτές ξεσπιτώνουν στην κυριολεξία τον λαό μέσω των πληστειριασμών από τις τράπεζες και των τουριστικών επενδύσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η γειτονιά των Εξαρχείων όπου μεθοδικά επιχειρείται η ανάπλαση του δημόσιου χώρπυ (πχ. ιδιωτικοποίηση του λόφου Στρέφη, μετρό στην πλατεία της γειτονιάς) και η εκδίωξη των κατοίκων από τα σπίτια τους για την δημιουργία κατοικιών, διαμερισμάτων, airbnb, hostel και ξενοδοχειακών μονάδεων προς όφελους του τουρισιτικού κεφαλαίου, στοχεύοντας παράλληλα στο ξερίζωμα του ιδεολογικού και πολιτικού χαρακτήρα της γειτονίας.

Την ίδια στιγμή εντός των συνόρων όπου φτωχά λαϊκά στρώματα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος ζωής εδώ και σχεδόν δυο μήνες μας χτυπά την πόρτα ακόμη ένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και πιθανώς να βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός γενικευμένου Γ' παγκοσμίου πολέμου. Οι απειλές για τα πυρηνικά όπλα εκτοξεύονται με απίστευτη ευκολία εντείνοντας την ανασφάλεια για τους λαούς. Οι ανταγωνισμοί ανάμενα στο Ευρωατλαντικό μπλοκ των ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ από την μια και της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας από την άλλη που στήνει αντίστοιχους μηχανισμούς όπως η Ευρωασιατική Οικονομική Ένωση και ο Οργανισμός Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας έχουν να φέρουν μονάχα θάνατο, φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση για τους λαούς.Η ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί την κορύφωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης για τον έλεγχο των σφαιρών επιρροής, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των εμπορικών δρόμων. Η σφοδρότητα που διέπει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να λυθεί χωρίς πόλεμο. Το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα του Μεϊντάν το 2014 είχε ως αποτέλεσμα την επικράτηση φασιστικών ομάδων, πλήρως εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες από το ΝΑΤΟ (τάγμα Αζόφ κλπ). Ακολούθησαν ναζιστικά εκγλήματα και διωγμοί κατά των αγωνιστών και ρωσόφωνων πληθυσμών με αποκορύφωμα τον εμπρησμό του Συνδικάτου στην Οδησσό. Την ίδια στιγμή που οι λαοί της ευρύτερης περιοχής γίνονται στόχος επιθέσεων και βομβαρδισμών και εξωθούνται στην φτώχεια και στην προσφυγιά. Ενώ η ενεργειακή και προβλεπόμενη επισιτιστική κρίση θα χτυπήσει τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα σε πολλές χώρες της υφηλίου. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες γίνονται "κρέας για τα κανόνια τους" το ελληνικό κράτος επιδιώκει να αναβαθμίσει την γεωστρατηγική του θέση. Εμείς από την πλευρά μας, όντας σε ένα Νατοικό κράτος πρέπει να στρέψουμε τα βέλη μας στην ίδια μας την χώρα, Στις νατοικές βάσεις που γίνονται ορμητήρια πολέμου, στην αποτροπή αποστολής στρατιωτικού υλικού, στην ακύρωση συμφωνιών αγοράς στρατιωτικών εξοπλισμών (Rafale, φρεγάτες κ.α.).

Παράλληλα οι έλληνες εφοπλιστές τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας τον πόλεμο, ως μια ακόμα ευκαιρία αύξησης της κερδοφορίας τους. "Η κρίση παράγει κροίσους" έλεγε το κάθαρμα ο Ωνάσης, το πιο χειροπιαστό παράδειγμα των έλληνων εφοπλιστών. Οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις καθιστούν απαραίτητη την "μεταστροφή" προς την αγορά υγροποιημένου φυσικού αέριου (LNG) στις ευρωπαϊκές χώρες. Ήδη το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο ανακοίνωσε την αγορά πλοίων για την μεταφορά LNG, ενισχύοντας τον ήδη μεγάλο στόλο του, με δαπάνη σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει ασταμάτητα την μεταφορά του ρώσικου πετρελαίου προς την Ευρώπη, βγαίνοντας έτσι πολλαπλά κερδισμένο από τον πόλεμο και αποδεικνύοντας περίτρανα πως το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα.

Μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο το οποίο βιώνουμε, με την ολοένα εντεινόμενη φτωχοποίηση των ζωων μας από την μια και τις πολεμικές σάλπιγγες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών να ηχούν διαρκώς όλο και πιο κοντά μας, η μοναδική μας απάντηση πρέπει να είναι η πολιτική και οργανωτική αναβάθμιση του κινήματος, η οποία αποτελεί τον μόνο δρόμο που θα οδηγήσει στην κοινωνική επανάσταση. Που θα τσακίσει το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που βρίσκεται σε βαθιά κρίση και θα φέρει τους λαούς ξάνά στο επίκεντρο της ιστορίας.

Αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατουμένους

Απρίλης 2022

Προλεταριακός Πυρήνας Δημήτρης Χριστούλας


Πηγή: athens.indymedia.org








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια