Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μπόρις Μπέκερ: Στη φυλακή ο θρύλος του τένις – Καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή


Ο έξι φορές πρωταθλητής του Grand Slam στο τένις Μπόρις Μπέκερ καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών στο Λονδίνο. Ο 54χρονος Γερμανός , πρώην νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2012, κηρύχθηκε σε πτώχευση το 2017 και καταδικάστηκε νωρίτερα φέτος για τέσσερις κατηγορίες βάσει του νόμου περί αφερεγγυότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένης της απόκρυψης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και περιουσιακών στοιχείων από τους ερευνητές.


Σύμφωνα με την DW, από τότε που αποσύρθηκε από το τένις το 1999, ο Μπέκερ εργαζόταν κυρίως ως σχολιαστής και ειδήμων στο Ηνωμένο Βασίλειο για το BBC, αλλά τα κέρδη του από το άθλημα, τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 45,2 εκατομμύρια ευρώ (47,7 εκατομμύρια δολάρια), καταβροχθίστηκαν από ένα ακριβό διαζύγιο, πληρωμές διατροφής παιδιών και “υποχρεώσεις για τον τρόπο ζωής”.

Αντιμέτωπος με τις απαιτήσεις να παραδώσει περιουσιακά στοιχεία για να ρυθμίσει τα χρέη του σύμφωνα με τους όρους της πτώχευσής του, ο Μπέκερ αθωώθηκε από τις κατηγορίες ότι έκρυβε τη συλλογή τροπαίων του, αλλά κρίθηκε ένοχος για την παράλειψη να δηλώσει εξαψήφιες χρηματικές μεταβιβάσεις σε μέλη της οικογένειάς του, ένα ακίνητο στη γενέτειρά του, το Λάιμεν της Βάδης-Βυρτεμβέργης, και 75.000 μετοχές σε μια εταιρεία τεχνολογίας.


“Απελπιστική περίπτωση” διαχείρισης χρημάτων

Ο Jonathan Laidlaw, συνήγορος υπεράσπισης, είχε προσπαθήσει να απαλλάξει τον Becker από τις ευθύνες, περιγράφοντας τον πελάτη του ως “απελπιστική περίπτωση” όσον αφορά τη διαχείριση των χρημάτων του και κατηγορώντας αντ’ αυτού τους οικονομικούς συμβούλους που διαχειρίστηκαν τις υποθέσεις του Becker με “χαοτικό” τρόπο.

Όμως η Rebecca Chalkley, που άσκησε την ποινική δίωξη, είπε στους ενόρκους ότι ο Becker είχε δώσει στους υπαλλήλους της πτώχευσης το “παραμικρό περιθώριο”. Η ίδια πρόσθεσε: “Οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα ήταν μαζί του”.

Ήδη από το 2002, στον Becker είχε επιβληθεί ποινή με αναστολή από δικαστήριο του Μονάχου, αφού κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή.

Ενώ περίμενε την Παρασκευή την καταδίκη του, έλαβε υποστήριξη από τον πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Τένις (DTB), Dietloff von Arnim, ο οποίος δήλωσε ότι ο Becker είχε φέρει “αναμφισβήτητα εξαιρετικές επιτυχίες” στο γερμανικό τένις, ευχόμενος του “ό,τι καλύτερο” και προσθέτοντας:

“Στεκόμαστε πιστά στο πλευρό του εμβλήματος του τένις μας”.

Πηγή: dikastiko.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια