Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι θα γίνει αν δεν ομολογήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου; Ο Γιώργος Καλλιακμάνης εξηγεί ....




Τι θα γίνει αν δεν ομολογήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου και αν δεν βρεθούν αποδείξεις για κεταμίνη την ουσία που βρέθηκε στην τοξικολογική εξέταση της Τζωρτζίνας; Ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης απάντησε στο Newsbomb.gr.
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου στην Πάτρα, καθώς μετά την κατηγορία εις βάρος της μητέρας για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, επανεξετάζονται και οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών.


Το νέο πόρισμα των ιατροδικαστών που επανεξετάζουν τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας αναμένουν οι αρχές ευελπιστώντας σε στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση. Στο μικροσκόπιο των ειδικών έχουν ξαναμπεί τα δείγματα που ελήφθησαν κατά την αρχική ιατροδικαστική εξέταση των δύο μικρών παιδιών, σύμφωνα με την ΕΡΤ.



Ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης σχολίασε στο Newsbomb.gr τη στάση του Μάνου Δασκαλάκη ο οποίος μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει «αναθεωρήσει», αλλά και για τις έρευνες τόσο για τη Μαλένα και την Ίριδα όσο και για τη σπιτονοικοκυρά.

Υπενθυμίζεται, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η συλληφθείσα με την κατηγορία ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της εξακολουθεί να αρνείται όλες τις κατηγορίες που της αποδίδονται και τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έχει επιλέξει τον... δρόμο της σιωπής.

Η αλλαγή γραμμής πλεύσης από πλευράς του πατέρα των τριών κοριτσιών, ο οποίος είχε σταθεί όλο το προηγούμενο διάστημα στο πλάι της, είναι εμφανής καθώς αμφότεροι τα τελευταία 24ωρα έχουν εξαπολύσει κατηγορίες ο ένας στον άλλον.



Ο κ. Γιώργος Καλλιακμάνης ανέφερε στο Newsbomb.gr:

«Αυτο που φαίνεται είναι μια άρνηση από την πλευρά της κατηγορουμένης για την πράξη της και μια σύγκρουση ανάμεσα στον Μάνο και τη Ρουλα».
Τι θα συμβεί αν δεν ομολογήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου;

«Η μητέρα έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το δικαστήριο έχει αποφανθεί. Πρέπει το δικαστήριο να αποφανθεί αν είναι ένοχη. Γιατι κατ’ αρχην απεδείχθη ότι είναι έγκλημα διότι ανιχνεύτηκε η μεγάλη ποσότητα της ουσίας (κεταμίνης) αυτής που επέφερε τον θάνατο του τρίτου παιδιού και γιατί σύμφωνα με τις μαρτυρίες που υπάρχουν αποδεικνύεται ότι στο δωματιο ήταν μόνο η μητέρα», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι στο δωμάτιο την ώρα του θανάτου του παιδιού και λίγο πριν αυτό συμβεί υπήρχε μόνο η μητέρα»

Παράλληλα, εξήγησε τον λόγο που πιστεύει ότι εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης: «Αυτά θεωρώ ότι οδήγησαν τον ανακριτή να εκδώσει ένταλμα σύλληψης που να αναγράφει το όνομα και το επώνυμο της μητέρας».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Ρούλα Πισπιρίγκου που κρατείται προς το παρόν στη ΓΑΔΑ, δεν έχει ομολογήσει, δεν έχει δώσει ακόμα καμία απάντηση για τα κίνητρά της και το πώς απέκτησε την τοξική ουσία «κεταμίνη».

Ωστόσο τι θα γίνει αν δεν ομολογήσει και αν δεν βρεθούν αποδείξεις για κεταμίνη την ουσία που βρέθηκε στην τοξικολογική εξέταση της Τζωρτζίνας;

Ο κ. Γιώργος Καλλιακμάνης υπογράμμισε: «Η αστυνομία και οι δικαστικές αρχές δεν στηρίζονται μόνο στην ομολογία του κατηγορουμένου, είναι ένα ισχυρό αποδεικτικό μέσο όμως τα αποδεικτικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται προκειμένου να διαλευκανθεί μια υπόθεση είναι πολλά. Μπορεί να είναι αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχείο κάτι άλλο πλην της ομολογίας της, το οποίο μπορεί να αποδείξει την ενοχή της».
Καλλιακμάνης: «Ελέγχονται οι συνθήκες θανάτου της σπιτονοικοκυρας»

Επιπροσθέτως, υπογράμμισε πως οι έρευνες για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, της Ίριδας και της Μαλένας, δεν έχουν κλείσει και συνεχίζονται, ενώ οι Αρχές θα ερευνήσουν και την περίπτωση του θανάτου της σπιτονοικοκυράς.

Συγκεκριμένα είπε: «Θα ελεγχθούν όλα κάτω από τις εντολές του ανακριτή και του εισαγγελέα και θα ανοίξουν όλες οι υποθέσεις απο την στιγμή που σύμφωνα με τα δεδομένα ο θάνατος του τρίτου παιδιού είναι έγκλημα. Ελέγχονται οι συνθήκες θανάτου των δύο παιδιών αλλά και της σπιτονοικοκυράς».

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα περάσει αύριο Δευτέρα 5/3 το «κατώφλι» της Ανακρίτριας.
Η Τζωρτζίνα «πέθανε, δεν έχει νόημα» έλεγε η μητέρα στους γιατρούς την ώρα της ανάνηψης

Την ίδια ώρα αποτροπιασμό προκαλούν τα νέα στοιχεία που προστίθενται στην υπόθεση της Πάτρας με τα τρία νεκρά παιδιά κορίτσια. Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» έφερε στο προσκήνιο νέες μαρτυρίες σχετικά με το βράδυ που οι γιατροί προσπαθούσαν να επαναφέρουν στη ζωή τη Τζωρτζίνα επί 55 λεπτά.

Οπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο αναισθησιολόγος υπερβαίνοντας κάθε χρονικό όριο εκείνο το Κυριακάτικο βράδυ, κατάφερε μετά από 55 ολόκληρα λεπτά της ώρας να επαναφέρει στη ζωή τη Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία στην «Π» μιας γιατρού της βάρδιας, η Ρούλα Πισπιρίγκου παρακολουθούσε ατάραχη και ανέκφραστη την προσπάθεια της ανάνηψης:

«Γύρισε η μητέρα προς το μέρος μου, την ώρα που ο συνάδελφος έκανε την υπεράνθρωπη προσπάθειά του κι ενώ είχαν περάσει 15 λεπτά, είπε: «Πέθανε… Σταματήστε την προσπάθεια, δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω η Τζωρτζίνα. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί».

Η Τζωρτζίνα τελικά είχε σωθεί εκείνο το βράδυ, όπως είναι γνωστό, προς απογοήτευση όμως της Ρούλας, με βάση τη συμπεριφορά της…
Οι υποψίες της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον Μάνο Δασκαλάκη

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Ρούλα Πισπιρίγκου από τα μέσα Φεβρουαρίου υποψιαζόταν ότι ο Μάνος συνεργάζεται με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, δίνοντας πληροφορίες που θεωρούσε ότι τη στοχοποιούσαν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες η 33χρονη είχε ζητήσει από φίλο της «σεκιουριτά» να παρακολουθεί τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο, επειδή ήθελε να γνωρίσει τα πάντα για τις κινήσεις του και ιδίως για την προσωπική του ζωή αλλά και για τη σχέση που διατηρούσε με άλλη γυναίκα στην Αθήνα.

Η «Πελοπόννησος» τονίζει ότι η κατηγορούμενη είχε μοιραστεί τις υποψίες της με τη μητέρα και την αδελφή της, αλλά και με άλλα πρόσωπα του κοντινού περιβάλλοντός της, τα οποία εμπιστευόταν.
Στο στόχαστρο ο Μάνος Δασκαλάκης

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αναφέρει ότι κατά την τελευταία επίσκεψή τους στην ΓΑΔΑ, η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας την πίεσαν «να μιλήσει και να πει τα πάντα κατά του Μάνου».

Συγκεκριμένα η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε: «Σ’ έχει ξεφτιλίσει παιδάκι μου, δεν το καταλαβαίνεις; Σ’ έχει σπάσει στο ξύλο τόσες φορές. Σ’ έφερε εδώ που βρίσκεσαι σήμερα. Πόσο παρακάτω ακόμη θα σε σπρώξει;».

Αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι στη χθεσινή επαφή της η μητέρα της Ρούλας έδειχνε απογοητευμένη: «Τι να πεις γι’ αυτό το παιδί; Είναι τόση η "ψύχωση" που έχει με τον Μάνο και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεν μας ακούει», ήταν οι κουβέντες της στον συνομιλητή της.
Πηγή: www.newsbomb.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια