Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Παραπομπή του Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο ζητά η εισαγγελέας


Την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με αφορμή τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, προτείνει η Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδηλίνη.

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει επίσης να παραπεμφθεί για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ο οποίος είχε μιλήσει για εικονική σύμβαση με λιβανέζικο όμιλο προκειμένου να πάρει, αν και δεν είχε τις προϋποθέσεις μία από τις τηλεοπτικές άδειες.Ο κ. Καλογρίτσας αποδίδει ρόλο οργανωτή στο Νίκο Παππά, αναφέροντας ότι εκείνος έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Ο κ. Παππάς είχε καταθέσει, μέσω των δικηγόρων του, πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Παππάς είχε αναφέρει: «Η Νέα Δημοκρατία στη διαδικασία ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής υπέστη ένα πρωτοφανές πολιτικό στραπάτσο. Συγκρούστηκε με την αλήθεια και "ποιούσα την ανάγκη φιλοτιμία" ανακάλεσε αυτοβούλως τον κορμό του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου εναντίον μου. Με κεκτημένη ταχύτητα από την πολύχρονη πείρα της Δεξιάς σε παρεμβάσεις στη δικαστική εξουσία, συνέχισε την προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης.

Από τη διαδικασία της κύριας ανάκρισης δεν προέκυψε τίποτα καινούργιο. Αναμοχλεύθηκαν απλώς και μόνον οι γνωστοί ψευδείς ισχυρισμοί και αναδείχτηκαν γεγονότα που αδιαμφισβήτητα αποδεικνύουν ότι υπερασπίστηκα το δημόσιο συμφέρον, εκεί που για πολλά χρόνια άλλοι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί το άφηναν χωρίς προστασία να κάμπτεται υπό το βάρος και προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δεν θα συμβάλω στην απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης, της οποίας την ανεξαρτησία σέβομαι και υπερασπίζομαι σε όλη τη δημόσια παρουσία μου. Καταθέτω εκ νέου το υπόμνημα, που ήδη έχω υποβάλει κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης με τις αναλυτικές θέσεις μου, που κονιορτοποιούν τις κατασκευασμένες από τους πολιτικούς διώκτες μου κατηγορίες. Η Νέα Δημοκρατία των σκανδάλων, των διευκρινισμένο 7 δισ. απευθείας αναθέσεων, της Novartis και της Siemens, έπρεπε να έχει πάρει ένα μάθημα από το στραπάτσο της προανακριτικής επιτροπής. Δεν το πήρε. Θα το πάρει στις επερχόμενες κάλπες».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε: «Ο Νίκος Παππάς ως αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα συγκρούστηκε με το σκληρό σύστημα διαπλοκής για να βάλει τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Το να πιστεύεις ότι στο καθεστώς του εκ Κρήτης Μητσοτάκη δεν θα τον στείλουν κατηγορούμενο είναι σαν να περιμένεις να μη σου επιτεθεί ο Μινώταυρος επειδή είσαι χορτοφάγος».

Ο δεύτερος δικηγόρος του πρώην υπουργού Βαγγέλης Γεωργακόπουλος σε δήλωσή του έκανε λόγο για επιχειρούμενη προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης και ατελέσφορα προσπάθεια εμπλοκής του κ. Παππά.

Παράλληλα, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου προσήλθε σήμερα στην ανακρίτρια και ζήτησε νέα, τρίτη κατά σειρά, προθεσμία για να απολογηθεί, καθώς ο συνήγορός της Δημήτρης Τσοβόλας για λόγους υγείας θα απέχει από τον υπερασπιστικό του ρόλο. Την υπεράσπιση της κ. Παπαδάκου αναλαμβάνει ο Ιπποκράτης Μυλωνάς.


Πηγή:  zougla.grΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια