Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κυρ. Μητσοτάκης σε ΠτΔ: Να προετοιμαστούμε για παρατεταμένη αβεβαιότητα και αστάθεια




Η ενεργειακή και η οικονομική κρίση βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή, κατά την καθιερωμένη μηνιαία συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Θα πρέπει ενδεχομένως να προετοιμαστούμε για μια περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας και αστάθειας. Οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές σε ολόκληρη την Ευρώπη» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Υπογράμμισε ότι η γενεσιουργός αιτία είναι η άνοδος στις τιμές του φυσικού αερίου που συμπαρασύρει και τις τιμές του πληθωρισμού και πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να στηρίξει σε αυτή την δύσκολη περίοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις.



Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση, ενώ ήταν καθησυχαστικός όσον αφορά στο θέμα της επισιτιστικής επάρκειας.

Παράλληλα, κάλεσε και τις επιχειρήσεις να βάλουν πλάτη, σημειώνοντας ότι έχουν στηριχθεί πολύ από την κυβέρνηση κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Από την πλευρά της, η κα Σακελλαροπούλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη αυτονομίας της Ευρώπης σε ενεργειακό επίπεδο, ενώ επισήμανε την ανάγκη η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που έχει στην διάθεσή της για να στηριχθούν οι ευάλωτοι συμπολίτες μας.


Πηγή: www.ertnews.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια