Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η απάντηση του ΥΠΕΘΑ στα προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη των Στρατιωτικών και στις καθυστερήσεις στον μαγνητικό τομογράφο του 424 ΓΣΝ.Η Ενωση Στρατιωτικών Ηπείρου συνεχίζει τον αγώνα...


Ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΚΟΙΝ.: Βουλευτή κ. Χρήστο Γκόκα ΥΠΕΘΑ/Γραφείο ΥΕΘΑ ΥΠΕΘΑ/Γραφείο ΥΦΕΘΑ ΥΠΕΘΑ/Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ/ΓΝΠ/ΤΚΕ ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος ΣΧΕΤ.: Αναφορά 1713/11-03-2022 της Βουλής των Ελλήνων

Σε απάντηση της σχετικής Αναφοράς, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Χρήστος Γκόκας, με θέμα «Προβλήματα στην Υγειονομική Περίθαλψη των Στρατιωτικών», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: Η Υγειονομική Περίθαλψη στο εν ενεργεία (ε.ε.) προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), τυγχάνει εφαρμογής βάσει των άρθρων 3 και 4 του ν.154/1975 και του ΠΔ 432/1983, σύμφωνα με τα οποία αυτή παρέχεται από τον Ιατρό Μονάδας και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία (ΣΝ), με δυνατότητα παροχής περίθαλψης από λοιπές δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας, στις περιπτώσεις που:  Δεν υπηρετεί στρατιωτικός ιατρός αναλόγου ειδικότητας.  Δεν λειτουργεί ΣΝ ή αυτό που λειτουργεί στερείται χώρου, θεραπευτικών μέσων ή εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού.  Η κατάσταση του ασθενή δεν επιτρέπει την ασφαλή μετακίνηση στο πλησιέστερο ΣΝ ή αυτή κρίνεται ασύμφορη για το Δημόσιο. Η πρόβλεψη για χρήση κατά σειρά των Στρατιωτικών, Δημόσιων και τέλος Ιδιωτικών δομών υγείας, εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον από πλευράς κόστους, εξοικονομώντας πόρους, ενώ ταυτόχρονα δίνει στην Υπηρεσία τη δυνατότητα ελέγχου της υγειονομικής και της σωματικής κατάστασης του προσωπικού, το οποίο αποτελεί βασικό στοιχείο της επιχειρησιακής του ικανότητας. Περαιτέρω, σύμφωνα με τον ισχύοντα Πίνακα Οργάνωσης Υλικού (ΠΟΥ) του 424 ΓΣΝΕ, ο οποίος είναι διαβαθμισμένο έγγραφο, για τη λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου, που αποτελεί υποτμήμα του ευρύτερου Ακτινολογικού Τμήματος, η στελέχωσή του είναι η μέγιστη δυνατή κατά την παρούσα χρονική περίοδο, σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, καλύπτοντας επαρκώς όλες τις υπάρχουσες ανάγκες. -2- Συναφώς, όλο το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό που έχει την εξειδίκευση για τη στελέχωση του Μαγνητικού Τομογράφου, είναι τοποθετημένο στο 424 ΓΣΝΕ. Σε κάθε περίπτωση, το 424 ΓΣΝΕ είναι το μοναδικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα που διαθέτει Μαγνητικό Τομογράφο, καλύπτοντας το σύνολο των περιστατικών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας. Επιπρόσθετα, από τον Νοέμβριο 2020, το 424 ΓΣΝΕ συνεισφέρει στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των ΕΔ αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης με τη διάθεση απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ, ενώ παράλληλα σημαντικός αριθμός ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στελεχώνει το Μega Εμβολιαστικό Κέντρο στη ΔΕΘ, καθώς και σταθμούς διενέργειας δειγματοληπτικών ελέγχων Rapid Tests. Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι κατά την παρούσα χρονική περίοδο, στο Εμβολιαστικό Κέντρο Ιωαννίνων, είναι αποσπασμένο μόνο 1 στέλεχος (ΥΙ) ως Διοικητής, ενώ τα υπόλοιπα στελέχη Υγειονομικού που είναι τοποθετημένα στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ηπείρου, ασκούν κανονικά τα καθήκοντα της ειδικότητάς τους.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ
5 μήνες για ραντεβου για μαγνητική τομογραφία στο 424 ΓΣΝ-Να επιστρέψουν άμεσα στα στρατιωτικά τους καθήκοντα οι υγειονομικοί (ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ)
Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου ευχαριστεί τον κ Βουλευτή Άρτας Χρήστο Γκόκα που άμεσα υπέβαλε την αναφορά με την επιστολή μας δείχνοντας για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του για τους Στρατιωτικούς της περιοχής μας και τις οικογένειές τους.

Πηγή:espeep.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια