Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Πήγαινα με 40 άντρες τη μέρα, με φυλάκισαν με το παιδί μου»


Σοκαριστικές περιγραφές θυμάτων κυκλώματος μαστροπείας. Πώς τις εντόπιζαν και πώς τις παγίδευαν στους οίκους ανοχής.


«Την πρώτη μέρα έκανα συνολικά 40 ραντεβού περίπου, με αποτέλεσμα να νιώθω πόνο στα γενετικά μου όργανα…, μου είπε ότι δεν έχω κανένα ρεπό, ότι θα βάλω σφουγγάρι μέσα στο αιδοίο μου και θα κάνω κανονικά ερωτικά ραντεβού. Δούλεψα δύο μέρες με σφουγγάρι και μετά σταμάτησε η περίοδος …».

Οι παραπάνω, είναι μερικές από τις σοκαριστικές περιγραφές της 19χρονης Μίλα από τη Μολδαβία, που ζούσε για σχεδόν 2 μήνες, τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια κυκλώματος μαστροπών. Τα όσα εξιστόρησε στις αρχές, προκαλούν αποστροφή.





Εγκατέλειψε την πατρίδα της μαζί με το βρέφος της αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα και βρέθηκε "δέσμια" στα χέρια των αδίστακτων προαγωγών, που την εκβίαζαν καθημερινά, παρακρατώντας το διαβατήριο της. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, κατάφεραν να "απελευθερώσουν" την άτυχη κοπέλα με το παιδί της, στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, βάζοντας τέλος στη δράση των τριών αλλοδαπών μαστροπών από τη Μολδαβία και την Αλβανία. Μόνο από τις αρχές Φεβρουαρίου, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν εξαρθρώσει τρία κυκλώματα που εκμεταλλεύονταν νεαρές γυναίκες στο κέντρο της Αθήνας.



"Είπαν στον άντρα μου ότι θα δουλέψω σε… καφετέρια"


Σύμφωνα με το thetoc.gr ο "Γολγοθάς" της Μίλα ξεκίνησε πριν από σχεδόν 3 μήνες, όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Μολδαβία, αναζητώντας χρήματα για να βοηθήσει τη μητέρα της, που αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και χρειαζόταν μια δαπανηρή θεραπεία. Εκμεταλλευόμενη την ανάγκη της 19χρονης, μια 22χρονη συμπατριώτισσα της, η Alexandra, την έπεισε να έρθει στην Ελλάδα, πληρώνοντας μάλιστα μαζί με τον σύντροφο της από την Αλβανία το κόστος του ταξιδιού.

"Αρχικά βγήκαμε η Alexandra, εγώ και ο άνδρας μου, για να τον καθησυχάσει σχετικά με τη δουλειά που θα έκανα στην Ελλάδα. Του είπε ότι θα δουλέψω σε μια καφετέρια που είχε ο θείος του αγοριού της και θα παίρνω περίπου 100 - 150 ευρώ την ημέρα", περιγράφει χαρακτηριστικά η 19χρονη στους αστυνομικούς. Στις 4 Φεβρουαρίου, η Μίλα μπήκε στο λεωφορείο για την Ελλάδα, μαζί με τον μόλις 2 ετών γιό της, χωρίς να μπορεί να διανοηθεί τον εφιάλτη που θα ζούσε λίγες ημέρες αργότερα.

Η 22χρονη την είχε πείσει να εργαστεί ως εκδιδόμενη σε οίκο ανοχής που είχε ο θείος του συντρόφου της, λέγοντας της ότι έτσι θα μπορέσει γρήγορα να ξεπληρώσει το κόστος του ταξιδιού, ενώ την διαβεβαίωσε δεν θα χρειαζόταν να πληρώνει ενοίκιο. "Κατάλαβα ότι αυτή η δουλειά δεν είχε καμία σχέση με αυτά που μου περιέγραφε η ALEXANDRA", ανέφερε στους αστυνομικούς η 19χρονη, που από την πρώτη στιγμή είχε μετανιώσει για την απόφαση της, όμως ήταν ήδη αργά. Τα όσα περιγράφει είναι σοκαριστικά. Αναγκαζόταν να βρίσκεται ακόμα και με 40 άνδρες την ημέρα, προσπαθώντας να συγκεντρώσει τα χρήματα για να ξεπληρώσει το "χρέος" της στους προαγωγούς, ενώ την υποχρέωναν να εκδίδεται ακόμα και τις ημέρες που είχε περίοδο. Υπό αυτές τις συνθήκες, κατέληξε δύο φορές στο γυναικολόγο, που όμως όπως λέει η 19χρονη, μιλούσε κατευθείαν με τον ιδιοκτήτη του οίκου ανοχής και όχι με εκείνη.

Την τρίτη φορά που πήγε στο γιατρό, της σύστησε ξεκούραση και ήταν οι μόνες δύο ημέρες που δεν πήγε στον οίκο ανοχής μέχρι την απελευθέρωση της. "Παραπονιόμουν ότι δεν μπορώ να κάνω σεξ με τόσους άνδρες, δεν είμαι συνηθισμένη και ότι πονούσε όλο μου το κορμί. Εκείνη τότε μου φώναξε και μου είπε ότι ήξερα εξ’ αρχής τι είδους δουλειά θα κάνω και ότι πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω. Εγώ έκλαιγα και της έλεγα ότι θέλω να πάω σπίτι μου, αλλά αυτή μου είπε ότι πρέπει πρώτα να της ξεπληρώσω το χρέος και μετά να φύγω", περιγράφει η Μίλα.



Την κλείδωναν στο σπίτι μαζί με το παιδί…

"Όποτε εγώ έκλαιγα και έλεγα ότι θέλω να σταματήσω αυτή το έλεγε στον Kostas και μου φώναζε και με βρίζανε και οι δυο τους, λέγοντας μου ότι τους χρωστάω λεφτά και μόλις τα ξεπληρώσω θα μπορέσω να φύγω. Στο μεταξύ και για μια εβδομάδα περίπου, η Alexandra κρατούσε τόσο το διαβατήριο μου, όσο και του παιδιού μου…". Όπως είπε στις αρχές η 19χρονη, ήταν σε "ομηρεία" από την πρώτη κιόλας ημέρα της στην Ελλάδα, καθώς οι προαγωγοί της είχαν φροντίσει να κρατήσουν το διαβατήριο της, αλλά και εκείνο του παιδιού της. Μάλιστα κάθε φορά που την άφηναν μόνη στο σπίτι με το γιο της, κλείδωναν την πόρτα, χωρίς να της έχουν δώσει κάποιο κλειδί. Παράλληλα της έπαιρναν το κινητό μετά τους τσακωμούς και δεν την άφηναν να μιλάει με τον άνδρα της στη Μολδαβία. "Μου έλεγε ότι αν καρφώσω αυτήν και τον Kostas στην αστυνομία, θα μου κάνει μεγάλο κακό και ότι έχει συγγενείς στη Δήμο της πόλης μου και στην Αστυνομία και θα φροντίσει να μου πάρουν την επιμέλεια του παιδιού μου".

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, αξιοποιώντας πληροφορίες για την δράση του κυκλώματος, συνέλαβαν το απόγευμα της 23ης Μαρτίου, την 22χρονη Μολδαβή, τον σύντροφο της και έναν ακόμα μέλος της οργάνωσης και απελευθέρωσε την 19χρονη με το ανήλικο παιδί της. Σε βάρος των τριών συλληφθέντων, αλλά και δύο ακόμα ατόμων, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων, παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η αρχή και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και του Κώδικα Μετανάστευσης.

Η καφετέρια ήταν… οίκος ανοχής

Σε μια αγγελία εργασίας στο facebook, απάντησε μια 28χρονη γυναίκα, που έπεσε θύμα ενός ακόμα κυκλώματος εμπορίας γυναικών. Η άτυχη γυναίκα, πίστευε ότι θα εργαστεί ως σερβιτόρα σε καφετέρια στον Κολωνό, όμως ο άνδρας που συνάντησε για να "κλείσει" τη δουλειά, αποδείχτηκε ότι είχε άλλες προθέσεις. Μετά από μια μόλις ημέρα εργασίας, ο 28χρονος, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση της, την οδήγησε σε διαμέρισμα, της αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο και την κατακράτησε παράνομα και χωρίς τη θέλησή της. Στη συνέχεια ασκώντας σωματική βία, την οδήγησε σε οίκο ανοχής. Μάλιστα το προσωπικό δεν της επέτρεψε να εργαστεί, καθώς είχε σημάδια σε όλο της το σώμα, από τις γροθιές και τις κλωτσιές του 28χρονου.

Από εκεί ξεκίνησε ο "γολγοθάς" της άτυχης γυναίκας, που για σχεδόν δύο χρόνια, από το καλοκαίρι του 2020, εκδιδόταν καθημερινά, με τους προαγωγούς της να παρακρατούν όλα τα έσοδα.Έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, συνέλαβαν των 28χρονο, αλλά και δύο ακόμα άνδρες ηλικίας 40 και 61 ετών, βάζοντας τέλος στον εφιάλτη της άτυχης γυναίκας. Ο 61χρονος είχε παραχωρήσει το διαμέρισμα που είχαν εγκαταστήσει την γυναίκα και το όχημα με το οποίο πραγματοποιούνταν οι μετακινήσεις της, ενώ ο 40χρονος συνελήφθη καθώς κατηγορούμενος για την επαναλειτουργία του οίκου ανοχής, που είχε "σφραγιστεί" από τις αρχές.



Την παγίδευσαν με... υψηλό ενοίκιο

Ευάλωτες γυναίκες από τη Λατινική Αμερική "στρατολογούσαν" τρεις αλλοδαποί προαγωγοί από την Κούβα και την Βουλγαρία, που έπεσαν στα χέρια των αρχών τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι μαστροποί, συνεργάζονταν με διεθνές δίκτυο διακινητών για να τις φέρνουν στην Ελλάδα, παρακρατούσαν τα ταυτοποιητικά έγγραφα των νεαρών γυναικών από την Κούβα και στο τέλος τις εξανάγκαζαν στην πορνεία. Θύμα τους έπεσε η 24χρονη Tifane. Τα μέλη του κυκλώματος που φιλοξενούσαν την άτυχη γυναίκα, της ζητούσαν το ποσό των 30 ευρώ για κάθε ημέρα διαμονής. Όταν τα λεφτά τελείωσαν οι κατηγορούμενοι μαστροποί έπεισαν την νεαρή κοπέλα να εργαστεί σε οίκο ανοχής.

Στην Ιταλία ή την Ισπανία σκόπευε να πάει η 22χρονη Venus, ένα ακόμα θύμα του κυκλώματος. Οι διακινητές από την Κούβα όμως την έστειλαν αρχικά στη Ρωσία και στη συνέχεια στην Ελλάδα, όπου κατέληξε έρμαιο των σκληρών μαστροπών. Λόγω έλλειψης χρημάτων και νόμιμων εγγράφων διαμονής αναγκάστηκε να εργαστεί στον οίκο ανοχής. Ο ένας από τους κατηγορούμενους μάλιστα σύναψε ερωτική σχέση μαζί της και παρακρατούσε το μόνο έγγραφο ταυτοποίησης της με αποτέλεσμα να την εξωθεί στην πορνεία.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αρχών, οι γυναίκες από την Κούβα φαίνεται ότι ακολουθούσαν συγκεκριμένο δρομολόγιο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η συμμορία συνεργάζονταν με δίκτυο διακινητών που βρίσκονταν στο εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή ενός θύματος στις αρχές για έναν Κουβανό, μόνιμο κάτοικο Ισπανίας, με το όνομα Ivan, που μεθόδευσε τη μετακίνηση της στην Ελλάδα.


Πηγή: lamiareport.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια