Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρόδος: Παραπέμφθηκε σε δίκη 19χρονος Γερμανός που καταγγέλθηκε για βιασμό 14χρονης ομοεθνούς του


Σ
ε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου κατηγορούμενος για βιασμό και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα έτη, αλλά όχι τα δεκαπέντε έτη, παραπέμπεται με Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου, που απέρριψε έφεση του, ένας 19χρονος υπήκοος Γερμανίας, που καταγγέλθηκε από μια 14χρονη ομοεθνή του.
Ο κατηγορούμενος έχει αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ.
Ο 19χρονος, συνελήφθη την 5η Αυγούστου 2021 και ώρα 03.30 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Η 14χρονη παρθένα κατήγγειλε ότι την 4η Αυγούστου 2021 και περί ώραν 23.30, ενώ βρισκόταν στην παραλία ξενοδοχείου στην Καλλιθέα με τον κατηγορούμενο με την συναίνεσή της, εκείνος παρά την θέλησή της, ενήργησε ερωτικές πράξεις εις βάρος της.
Η 14χρονη διατείνεται ότι γνώρισε την 2α Αυγούστου τον κατηγορούμενο στο μπαρ του ξενοδοχείου, όπου διασκέδαζε με μια φίλη της.
Ο κατηγορούμενος διαμένει επίσης με την οικογένειά του στο ίδιο ξενοδοχείο.
Ζήτησε, όπως είπε, από την φίλη της να τους αφήσει μόνους στην παραλία και συνέχισε να την φλερτάρει. Σε κάποια στιγμή προσπάθησε με την χρήση βίας να ασελγήσει εις βάρος της, ενώ η ίδια προσπάθησε να τον απωθήσει αλλά δεν το κατάφερε.
Ο κατηγορούμενος, όπως υποστηρίζει, ασέλγησε εις βάρος της με την χρήση βίας, με το χέρι του. Καθώς ανέβαζε το εσώρουχό του, όπως περιέγραψε, κατόρθωσε να ξεφύγει από το σημείο αφού τον απώθησε.
Ισχυρίζεται μάλιστα ότι της είχε κλείσει το στόμα με το χέρι του και ότι έτρεξε στην φίλη της που προσπαθούσε να την ηρεμήσει.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να τις πλησίασε, να έπεσε στα πόδια του θύματος και να την καλούσε να τον δει στα μάτια «γιατί δεν είναι βιαστής».
Οι δύο κοπέλες, όπως κατέθεσαν, φώναξαν και ακολούθως ενημέρωσαν τους γονείς τους και τις αρχές.
Ο ίδιος απολογούμενος, αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται.
Υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Ρόδο με την οικογένειά του, γνώρισε την ομοεθνή του, που του είπε ότι είναι 16 ετών πράγμα που πίστεψε και δεν είχε λόγο το να αμφισβητήσει αφού είναι αναπτυγμένη.
Ισχυρίστηκε ότι μεταξύ τους υπήρξε από την αρχή ερωτική έλξη και όπως είπε η εγκαλούσα προσπάθησε με ένα άλλο αγόρι να τον κάνει να ζηλέψει και του έστειλε μήνυμα να βρεθούν στην παραλία.
Είπε ότι της δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη και ότι θα περιορίζονταν σε αγκαλιές, φιλιά και χάδια. Την επίμαχη ημέρα, όπως είπε, μόνο την θώπευσε και σε απόκρυφα σημεία της, ενώ ο ίδιος αυνανίστηκε και δεν είχε σκοπό ούτε και την βίασε.
Θεωρεί, ότι βρέθηκε κατηγορούμενος αφενός γιατί η καταγγέλλουσα παρεξήγησε τον αυνανισμό του (στον οποίο με κανένα τρόπο δε συμμετείχε εκείνη) ως έναρξη προσπάθειάς του να ολοκληρώσει μαζί της παρά τη γνώση και εντέλει τη θέλησή της, αφετέρου δε επειδή εκείνη του απέκρυψε την πραγματική της ηλικία με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε ερωτικές περιπτύξεις μαζί της.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ευστράτιος Σ. Καρανικόλας.



Πηγή: dimokratiki.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια