Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εργασίες Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ την 18/04/2022


Όλα όσα συζητήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων:

Συνεδρίασε χθες, 18 Απριλίου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέματα Ημερήσιας Διάταξης την ενημέρωσή του εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας και το «εξώδικο» που εστάλη από μέλη του Δ.Σ. προς την Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Στο μικρό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το τελευταίο, 32ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας, το Δ.Σ. δρομολογεί την υλοποίηση των συνεδριακών αποφάσεων με στόχο την επίλυση χρονιζόντων αιτημάτων μας, με κυρίαρχο αυτό της θεσμοθέτησης της επικινδυνότητας της εργασίας. Το ίδιο διάστημα, καταγράφουμε τη διεύρυνση των δικαιούχων του Κλάδου Υγείας του ΤΑΠΑΣΑ, καθώς και των υπηρεσιών που παρέχονται από το Ταμείο, θέμα για το οποίο θα υπάρξουν λεπτομερέστερες ανακοινώσεις. Σε ό,τι αφορά, γενικότερα τα επιχειρησιακά σχέδια δράσης του ΤΑΠΑΣΑ, το ΜΤΣ και άλλα ερωτήματα που τέθηκαν από μέλη του Δ.Σ., θα δοθεί η δυνατότητα ευρύτερης ενημέρωσης από τους εκπροσώπους των Ταμείων, στο επικείμενο Γενικό Συμβούλιο των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων της Ομοσπονδίας μας, τον προσεχή Μάιο.

Στη συνεδρίαση, επίσης, συζητήθηκε γραπτό αίτημα του Προέδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κώστα ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ προς την Ομοσπονδία μας, με το οποίο ζητείται η συνδρομή μας στην κάλυψη των αναγκών ρουχισμού 110 παιδιών που φιλοξενούνται σε διάφορες δομές του Οργανισμού. Η συνδρομή της Ομοσπονδίας μας, αποφασίστηκε ομόφωνα να παρασχεθεί προς τον μη κερδοσκοπικό αυτό φορέα, καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά το πνεύμα συνεργασίας αλλά και κοινωνικής ευαισθησίας που μας διακρίνει.

Τέλος, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και το «εξώδικο» τριών Πρωτοβαθμίων Ενώσεων (Νοτιοανατολικής Αττικής, Γρεβενών και Ζακύνθου) και τριών μελών του Δ.Σ., με αντικείμενο την τροποποίηση του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, το οποίο θυροκολλήθηκε στα κλειστά γραφεία της Ομοσπονδίας ανήμερα του 32ου Συνεδρίου (29/03/2022) και το Προεδρείο έλαβε γνώση αυτού μετά τη λήξη των εργασιών του.

Όπως τονίστηκε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, πρόκειται για μια εν κρυπτώ ενέργεια, που δεν συνάδει με τη λειτουργία του συνδικαλιστικού μας κινήματος και τους Κώδικες δεοντολογίας που το διέπουν, καθόσον οι υπογράφοντες το εξώδικο αποσιώπησαν την πράξη τους στο συνέδριο, παρακάμπτοντας τη δημοκρατική διαδικασία του δημόσιου διαλόγου και της κρίσης των συνέδρων, για τις όποιες προτάσεις τους.

Με βάση και τα διδάγματα από τις ατέρμονες και αναποτελεσματικές δικαστικές αντιδικίες του παρελθόντος για οργανωτικά ζητήματα, οφείλουμε όλοι να πορευόμαστε ενωτικά, με σεβασμό στους αγώνες μας και με μοναδικό μέλημα τη θετική έκβαση των διεκδικήσεών μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                                  ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος


Πηγή: poasy.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια