Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 15χρονου – Ελεύθεροι πατέρας και γιος


Προ
καταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου 15χρονος φέρεται να σκότωσε κατά λάθος έναν συνομήλικο παιδικό του φίλο.

Η εισαγγελέας ζήτησε να πραγματοποιηθεί περαιτέρω έρευνα ώστε να διακριβωθούν οι συνθήκες της ανθρωποκτονίας, ενώ ο 56χρονος πατέρας του δράστη, και ο ίδιος, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Ο 15χρονος που κρατούσε την καραμπίνα αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία, ενώ ο πατέρας του για πλημμελή φύλαξη όπλου και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σύμφωνα με το newsit, η ιατροδικαστική εξέταση στον 15χρονο είναι σοκαριστική. Αποκαλύπτεται ότι πυροβολήθηκε από 2 – 3 μέτρα, η σφαίρα τον βρήκε στο δεξί μάτι, κι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Οι γιατροί πάλευαν 1,5 ώρα να σώσουν την ζωή του 15χρονου

Με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις διεκομίσθη στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, ο άτυχος 15χρονος που έπεσε νεκρός από πυροβολισμό που δέχθηκε από κυνηγετικό όπλο που κρατούσε ο παιδικός του φίλος.

Παρά το γεγονός πως οι γιατροί πάλευαν επί 1,5 ώρα να τον επαναφέρουν στην ζωή, ο 15χρονος είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή. Πληροφορίες αναφέρουν πως στην αρχή δεν γνώριζαν πως τα τραύματα προέκυψαν από πυροβολισμό.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το παιδί έφερε τραύμα στο πάνω μέρος του προσώπου του και μεταφερόταν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «ΑΧΕΠΑ». Τελικά ξεψύχησε και σκόρπισε απέραντη θλίψη σε όλη τη γειτονιά.

Το χρονικό της τραγωδίας

Πρόκειται για δύο παιδιά που μεγάλωσαν μαζί από το δημοτικό, κουβαλώντας έναν πολύ ισχυρό δεσμό φιλίας. Τη στιγμή του συμβάντος οι γονείς του 15χρονου ήταν στη δουλειά και έμαθαν για το περιστατικό από τους γείτονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο νεαροί βρίσκονταν στο σπίτι του 15χρονου, που πυροβόλησε κατά λάθος τον φίλο του, στην οδό Ακρίτα 53.

Την ώρα που βρίσκονταν στο υπνοδωμάτιο, ο συνομήλικος φίλος του, έδειξε τις καραμπίνες του πατέρα του στον άτυχο νεαρό, και φέρεται να εκπυρσοκρότησε το όπλο.

Στην αρχή ο δράστης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο φίλος του έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά, ωστόσο λίγο αργότερα κατά πληροφορίες παραδέχθηκε το γεγονός και συνελήφθη μαζί με τον 56χρονο πατέρα του.


Πηγή: thesstoday.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια