Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΑΚΠ: Συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα - Στην Αθήνα Πλ. Συντάγματος ώρα 10:30 π.μ.


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Από τη ματωμένη πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο έχει περάσει πάνω από ένας αιώνας. Δυστυχώς, τόσο έχουν οπισθοδρομήσει και οι εργασιακές συνθήκες στη σύγχρονη Ελλάδα. Το 8ωρο που κερδήθηκε τότε με μαζικούς και οργανωμένους αγώνες σήμερα δεν υπάρχει! Αυτό αποδεικνύεται από τα αμέτρητα οφειλόμενα ρεπό, τις απανωτές επιφυλακές, τις ανακληθείσες άδειες που όλοι οι πυροσβέστες βιώνουμε όλο και πιο έντονα κάθε χρόνο.

Η οπισθοδρόμηση αυτή δεν είναι κάτι που αφορά μόνο το δικό μας κλάδο. Ένα πλούσιο νομικό οπλοστάσιο των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, με τελευταίο το ν. 4808/2021, όχι μόνο κατέστρεψε την πλειοψηφία των λαϊκών κατακτήσεων αλλά πολύ περισσότερο έχει αφαιρέσει κάθε προοπτική από τις νέες γενιές. Η ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, τα 12ωρα, οι απειλές δίνουν και παίρνουν σε κάθε τόπο δουλειάς.

Όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις φροντίζουν κάθε χρόνο να κόβουν όλο και περισσότερο την χρηματοδότηση για υποδομές που θα προστατέψουν το λαό, για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας. Στη ζυγαριά του κόστους-οφέλους οι ζωές του λαού έχουν μηδενικό βάρος και επομένως καμία αξία. Προκειμένου να διασφαλισθεί το επιχειρηματικό κέρδος τα δάση καταστρέφονται μαζικά από τις πυρκαγιές, οι κόποι μιας ζωής χάνονται σε μια στιγμή, και ο λαός βασανίζεται και πεθαίνει για μέρες εγκλωβισμένος σε ορμητικά νερά και χιόνια.

Ωστόσο κάθε χρόνο αυξάνεται η χρηματοδότηση για αγορά όπλων σε σημείο που από ότι φαίνεται περισσεύουν αφού έπειτα αποστέλλονται σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Μάλι, η Ουκρανία και όπου αλλού ζητήσουν οι «σύμμαχοι» του ΝΑΤΟ. Με κρυφές αποστολές όπλων αλλά και με απόρρητα ΝΑΤΟικά κονδύλια όπως αυτά που προβλέπονται στο νόμο 4662/2020 όχι μόνο δεν προστατεύουν το λαό αλλά τον θέτουν σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο.

Μπροστά στην ερχόμενη αντιπυρική περίοδο, ακούγονται φήμες για ακόμα χειρότερες εξελίξεις όσον αφορά τα ωράρια των πυροσβεστών, τις άδειες και τις συνθήκες εργασίας γενικότερα. Το κόλπο είναι παλιό, γνωστό και «πετυχημένο»: Διαφημίζουν τα χειρότερα για να αποδεχθούμε και να συνηθίσουμε τα απλώς άσχημα.

Για αυτό και η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καλεί σε δυναμική απάντηση. Την Κυριακή 1η Μάη, μέρα έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά με αγωνιστική στάση. Συμμετέχουμε στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους υπαλλήλους και εργάτες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους.

Απαιτούμε:
Να ενταχθεί όλο το προσωπικό του ΠΣ στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις στο βασικό μισθό ανάλογες με το ύψος των αναγκών μας.
Να καταργηθεί κάθε αντεργατική διάταξη που προωθεί ελαστικές σχέσεις εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, εξαντλητικά ωράρια με τη δικαιολογία των ολοένα και πιο συχνών εκτάκτων και υπηρεσιακών αναγκών. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων 5ετών και εποχικών και των Ε.ΜΟ.Δ.Ε..
Να πάψει το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων μέσω των διατάξεων περί μεταθέσεων που το μόνο που έχουν πετύχει μέχρι σήμερα είναι περισσότεροι υπάλληλοι να μετακινούνται όλο και πιο συχνά ανά την επικράτεια.
Να σταματήσει κάθε προσπάθεια φακελώματος και ελέγχου της ελεύθερης έκφρασης και συνδικαλιστικής δράσης των πυροσβεστικών υπαλλήλων. Να απαλλαγεί το ΠΣ από οποιουδήποτε είδους χαρακτηριστικά στρατιωτικού τύπου και να λειτουργήσει επιτέλους ως μια πολιτική υπηρεσία χωρίς εμπλοκή στο ΝΑΤΟ με μυστικά κονδύλια κ.τ.λ.
Να ξηλωθεί το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο που μεταφέρει την Πολιτική Προστασία σε ΟΤΑ, ΜΚΟ, «εθνικούς ευεργέτες», το ΝΑΤΟ, κ.τ.λ. οδηγώντας στην ιδιωτικοποίηση και στρατιωτικοποίηση των υπηρεσιών μας.
Να παλέψουμε ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας – αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.



ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια