Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διαμαρτυρία για την ΜΗ καταβολή της Συνδρομής του 0.20 από τον Σύνδεσμο Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Αργολίδας



Κοινό Υπόμνημα διαμαρτυρίας των συνταξιουχικών οργανώσεων προς τον Υπουργό Εργασίας, με αίτημα η άμεση απόδοση σε αυτές της εισφοράς όπως αυτή προβλέπεται από την  διάταξη τού άρθρου 102 του  νόμου 4387/16 όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει με τις διατάξεις του άρθρου 41 του νόμου 4611/19. 

Κύριε Υπουργέ

Οι Συνταξιουχικές οργανώσεις από όλη την χώρα, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία και την αγανάκτησή τους, για την μη καταβολή των εισφορών κατά 0,20 ευρώ τον μήνα που παρακρατείτε από τους συνταξιούχους με την συναίνεσή τους για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Συνταξιουχικών οργανώσεων. Τα χρήματα αυτά αφορούν την στέγαση, τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, μισθοδοσίας προσωπικού, έξοδα ενημερωτικών εντύπων, καθώς την ανάπτυξη πολιτιστικών, κοινωνικών πνευματικών δραστηριοτήτων και έκφρασης αλληλεγγύης των συνταξιούχων.

Θεωρούμε απαράδεκτη και παράνομη την καθυστέρηση της καταβολής αυτής για τα έτη 2018, 19, 20, 21 που  προβλέπονται από την νομοθεσία μέχρι και σήμερα. Τα μόνα χρήματα που αποδόθηκαν αφορούν το δεύτερο εξάμηνο του 2016, με υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τον τότε Υφυπουργό κ. Αναστ. Πετρόπουλο και το σύνολο των εισφορών του έτους 2017 που υπεγράφη από τον τότε Υπουργό κ. Ιωάννη Βρούτση.

Απαιτούμε  εδώ και τώρα να μας δοθούν τα χρήματα που μάς ανήκουν δίχως καμία αναβολή. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία όλα τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Εσείς σκόπιμα αδιαφορείτε και εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε όρθιες τις οργανώσεις  μας, επιβιώνοντας με χρέη υποσχόμενα να καλυφθούν αναμένοντας την καταβολή των εισφορών μας. Είναι άξιο απορίας για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, ποια σκοπιμότητα υπηρετεί η τακτική των υποσχέσεων των κυβερνητικών παραγόντων στους εκπροσώπους των κεντρικών συνδικαλιστικών μας οργανώσεων, ότι αυτό το ζήτημα γρήγορα θα λυθεί, δίχως αυτό να γίνεται.  Αυτό μόνο εσείς μπορείτε να απαντήσετε.

Εμείς σε κάθε περίπτωση μη γνωρίζοντας τι σκοπό έχετε, θεωρούμε την καθυστέρηση αυτή προκλητική και  απαράδεκτη, όταν μάλιστα όλα αυτά τα χρόνια  είμαστε παθόντες και μάρτυρες για το πόσο άμεσα εφαρμόζονται οι νόμοι που μας έχουν πετσοκόψει τα δικαιώματά μας. Όταν όμως πρόκειται έστω για την εφαρμογή μιας θετικής διάταξης τότε οι αποφάσεις εφαρμόζονται κατά το δοκούν και με μεγάλες καθυστερήσεις 

Κύριε Υπουργέ

Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μην αποδίδετε τις συνδρομές των συνταξιούχων στα σωματεία τους. Τα ψέματα έχουν τελειώσει δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κρατάτε χρήματα που μας ανήκουν και που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Εφαρμόστε άμεσα την συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη και αποδώστε σήμερα τις συνδρομές στα σωματεία μας, που θα έπρεπε από προχθές να είχαν πληρώσει τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Ναύπλιο 11 Απριλίου 2022

 

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Γεν. Γραμματέας                                                                                         Ο Πρόεδρος

Αντώνιος ΚΟΥΚΟΥΒΕΣ                                                                              Μιχαήλ   ΜΑΝΤΑΣ



ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ

Τον Πρόεδρο της Βουλής

Τα Κόμματα

Τον Υπουργό Εργασίας

Τους Βουλευτές του Νομού Αργολίδας

Τον Αντιπεριφερειάρχη

Τους Δήμους Νομού Αργολίδας

Τα Μ.Μ.Ε.

ΚΟΙΝ:  Π.Ο.Α.Σ.Α. - Μέλη του Συνδέσμου – Μέλη των  Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Α.        ( Για την Ενημέρωσή τους ).

ΜΕΣΩ  E-MAIL

ΘΕΜΑ : Διαμαρτυρία για την ΜΗ κ α τ α β ο λ ή της συνδρομής του 0,20 ΄Αρθρο 102 του Νόμου 4387/16 όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει με τις διατάξεις του ΄Αρθρου 41 του Νόμου 4611/19.

ΣΧΕΤ. Το από 7-4-2022 e-mail της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

«Κύριοι, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας ,συνυπογράφει το Υπόμνημα διαμαρτυρίας των Συνταξιουχικών οργανώσεων που σας έχει κοινοποιηθεί και αφορά την μη καταβολή από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας τις συνδρομές που δικαιούμαστε με βάση τις διατάξεις των νόμων 4387/16 και 4611/19. Το σωματείο μας είναι δικαιούχος αυτών των συνδρομών και μετά την μεγάλη καθυστέρηση της καταβολής τους δεν έχει να πληρώσει τα ενοίκια, τα λειτουργικά, κτλ έξοδα του. Τα χρήματα  παρακρατούνται για το σκοπό αυτό και απαιτούμε να δοθεί λύση με την άμεση καταβολή τους στις οργανώσεις μας.» 

Ο Σύνδεσμός μας όπως και άλλοι Σύνδεσμοι σε Πανελλαδικό επίπεδο κατά παρελθόν έχουν βοηθήσει συνανθρώπους μας που από διάφορες καιρικές συνθήκες βρέθηκαν σε ανάγκη. Με τα μόνα χρήματα που  αποδόθηκαν  το δεύτερο εξάμηνο του 2016, με υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τον τότε Υφυπουργό κ. Αναστ. Πετρόπουλο και το σύνολο των εισφορών του έτους 2017 που υπεγράφη από τον τότε Υπουργό κ. Ιωάννη Βρούτση προέβησαν στην εκπλήρωση υποχρεώσεων  και έδωσαν εργασίες σε επαγγελματίες ανάλογα με την εκάστοτε κατασκευή. 

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας αφού ξεπλήρωσε τις οικονομικές του υποχρεώσεις,  κατασκεύασε προθήκες όπου τοποθετήθηκαν Ιστορικά Κειμήλια των Σωμάτων Ασφαλείας με σκοπό την συνέχιση δημιουργούντος με έντυπο υλικό για :  την Ιστορία του έθνους μας  από το 1821 μέχρι σήμερα, την  Ιστορία των Σωμάτων Ασφαλείας από το 1821 μέχρι σήμερα,  τις δραστηριότητες του Συνδέσμου, υλοποιώντας ακόμα  τους στόχους του, δημιουργώντας έτσι ένα νέο  κύκλο                                 ε ρ γ α σ ι ώ ν  και αυτό θα γίνει λαμβάνοντας το 0,20 των αναφερόμενων ετών.

Την 14-4-2022 στην Αττική θα γίνει συγκέντρωση των συνταξιούχων και έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κωστή ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ για τα προβλήματά μας ως επίσης για το θέμα της άμεσης καταβολής των συνδρομών. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο εν λόγω Υπουργός κατανοήσει τα προβλήματα και δώσει την εντολή προκειμένου καταβληθεί στους Συνδέσμους το 0,20 όπως γνωστοποιούμε στο θέμα.  

Είμαστε Απόστρατοι με διάθεση για προσφορά στην κοινωνία και όχι απόμαχοι, εσείς τώρα έχετε τον λόγο να κατανοήσετε τις ανάγκες αλλά και την συνεισφορά μας.

Συνημμένα το Κοινό Υπόμνημα και φωτογραφία προθηκών.- 

Για το Δ.Σ.


Ο Γεν. Γραμματέας                                                                                                                                 Ο Πρόεδρος

Αντώνιος ΚΟΥΚΟΥΒΕΣ                                                                                                                      Μιχαήλ   ΜΑΝΤΑΣ










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια