Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άμεση Δράση Αττικής: Το αίτημά μας δικαιώθηκε, ήρθε η ώρα για το restart της Υπηρεσίας








Αθήνα, 24 Μαρτίου 2022

Αριθ.Πρωτ.:401/6β



Άμεση Δράση Αττικής: Το αίτημά μας δικαιώθηκε, ήρθε η ώρα για το restart της Υπηρεσίας



Σχετ.: α) Υπ’ αριθ. 401/6 από 12/06/2020 ανακοίνωσή μας

β) Υπ’ αριθ. 400/4 από 16/09/2020 έγγραφό μας

γ) Υπ’ αριθ. 401/6α από 22/09/2020 ανακοίνωσή μας

δ) Υπ’ αριθ. 604/15β από 14/12/2021 ανακοίνωσή μας



Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και ύστερα από χρόνιο αγώνα και παρεμβάσεις μας, τόσο δια ζώσης όσο και δια αλληλογραφίας (όπως προκύπτει και από τα ανωτέρω σχετικά έγγραφά μας), βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, ότι με το άρθρο 3 παρ. 1 του Π.Δ. 22/2022, ικανοποιείται το αίτημά μας και καταργούνται οι διατάξεις του Π.Δ. 7/2017, που αφορούν την αναδιάρθρωση της Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής και συγκεκριμένα της Α’ Υποδιεύθυνσης Άμεσης Επέμβασης, με ταυτόχρονη επαναφορά σε ισχύ του προηγούμενου καθεστώτος.



Το ζήτημα αυτό αποτέλεσε εκ των κορυφαίων αιτημάτων της Ένωσής μας τα τελευταία χρόνια, τέθηκε από πλευράς μας αρχικώς στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. και εν συνεχεία αποτέλεσε πάγιο αίτημά μας προς επίλυση σε κάθε συνάντησή μας με την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία. Ο λόγος που το ζήτημα αυτό τοποθετήθηκε τόσο ψηλά στην ατζέντα μας είναι ότι αν οι διατάξεις του Π.Δ. 7/2017 τύγχαναν εφαρμογής, η Άμεση Δράση όπως την γνωρίζουν άπαντες, ουσιαστικά θα διαλυόταν.



Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη συμβολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ ο οποίος ενστερνίστηκε τις αγωνίες μας και ανταποκρίθηκε στο δίκαιο του αιτήματός μας, όπως επίσης και στο Προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. που στήριξε την προσπάθειά μας τα τελευταία δύο χρόνια.



Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών θα συνεχίσουμε αγόγγυστα τον αγώνα μας ώστε η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής να οργανωθεί με τρόπο ορθολογικό και να αποκτήσει ξανά το «100» την αίγλη που του αξίζει, αφού επικεντρώνεται στην αδιάκοπη παροχή υπηρεσιών ασφαλείας προς τους πολίτες, στην άμεση επέμβαση στα συμβάντα αστυνομικής φύσεως, στη συνεχή περιπολία για την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης, καθώς και στην παροχή ειδικής υποστήριξης στις λοιπές Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τον καθρέφτη της ΕΛ.ΑΣ. προς την κοινωνία.



Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια