Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα υπόθεση απάτης phishing: Αλλοδαποί άδειασαν τον λογαριασμό γυναίκας στη Σάμο





Η γυναίκα είδε να φεύγουν από τον λογαριασμό της σχεδόν 5.000 ευρώ Ένα χρόνο μετά την υποκλοπή των τραπεζικών στοιχείων μιας αλλοδαπής που κατοικεί στη Σάμο με τη μέθοδο Phishing και το άδειασμα του λογαριασμού της, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια του νησιού και ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί.



Η γυναίκα είχε λάβει ένα SMS το οποίο προερχόταν δήθεν από την τράπεζα όπου διέθετε λογαριασμό και περιείχε έναν σύνδεσμο, όπου το μήνυμα της ζητούσε να επικαιροποιήσει τα στοιχεία του e-banking της και να καταχωρίσει τα νέα. Μόλις ακολούθησε το link, όμως, μεταφέρθηκαν από τον λογαριασμό της σε άλλον 4.990 ευρώ.






Κατά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας, διαπίστωσαν ότι τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό κάτοχος του οποίου είναι ένας 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μάλιστα δεν κράτησε για τον εαυτό του το ποσό που υπέκλεψε, αλλά το παρέδωσε σε έναν 41χρονο ομοεθνή του! Σε βάρος και των δυο σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.


Πηγή: www.protothema.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια