Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Μαμά μπαμπά τι είναι σεξ;»: Η πρώτη online εκπαιδευτική εκπομπή που ενδυναμώνει τους γονείς γύρω από τη σεξουαλική αγωγή

Μαμά μπαμπά τι είναι σεξ;



Μέρος των εσόδων της εκπομπής θα δοθούν στη ΜΚΟ Α.ΞΕ.Π.Τ για Ασφαλή Ξένοιαστα Παιδιά Τώρα.


Με αφορμή τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας και κακοποίησης, το κίνημα #metoo και την ανάγκη των γονιών για ενδυνάμωση γύρω από τα θέματα της σεξουαλικής αγωγής, το Project Parenting με τη Μαργαρίτα Γερούκη, συγγραφέα του βιβλίου «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις», δημιούργησαν την 1η online εκπαιδευτική εκπομπή για τη σεξουαλική αγωγή,”Μαμά μπαμπά τι είναι σεξ;”.



Μέρος των εσόδων της εκπομπής θα δοθούν στη ΜΚΟ Α.ΞΕ.Π.Τ για Ασφαλή Ξένοιαστα Παιδιά Τώρα, της οποίας συνδημιουργός είναι η Μαργαρίτα Γερούκη. Η εκπομπή κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 30/1 στις 22:30 με την Μαργαρίτα Γερούκη & καλεσμένη τη Ζέτα Δούκα, Ηθοποιό, Συγγραφέα παιδικών βιβλίων & δημιουργό της ΜΚΟ ΑΝΑΣΑ.



Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για γονείς



Για να μεγαλώσουν παιδιά ασφαλή που θα γίνουν έφηβοι και ενήλικες με αγάπη για το σώμα και αποδοχή της σεξουαλικότητάς τους, χρειάζεται οι γονείς να είναι ενημερωμένοι, εκπαιδευμένοι και κυρίως προετοιμασμένοι για τις αθώες ερωτήσεις των παιδιών και τις “σωστές” απαντήσεις που θα θέσουν τις βάσεις μιας υγιούς σεξουαλικής αγωγής.

Η εκπομπή αποτελείται από 6 αυτοτελή εκπαιδευτικά live επεισόδια, απευθύνεται σε γονείς & εκπαιδευτικούς και θα απαντήσει σε ερωτήματα όπως: Πώς θα μιλήσω στο παιδί μου για το σεξ; Πώς θα του μάθω τη συναίνεση & τα όρια; Τι είναι η ταυτότητα φύλου και ο σεξουαλικός προσανατολισμός; Πώς να το προστατέψω από την κακοποίηση; Στόχος μας είναι οι γονείς να οπλιστούν με γνώση και να βρουν αποτελεσματικές προτάσεις διαχείρισης αυτών των τόσο ταμπού.




Πώς μπορεί κάποιος να την παρακολουθήσει;



Η εκπομπή θα προβληθεί μέσω της εκπαιδευτικής συνδρομητικής πλατφόρμας Project Parenting & τα 6 live επεισόδια θα μαγνητοσκοπηθούν & θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα ώστε κάποιος να τα παρακολουθήσει ξανά και ξανά. Όσοι παρακολουθήσουν ζωντανά την εκπομπή θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τις απαντήσεις στις ερωτήσεις τους εκείνη τη στιγμή από τη Μ. Γερούκη και τους εκάστοτε εξειδικευμένους καλεσμένους της. Η εκπομπή κάνει πρεμιέρα στις 30/1 στις 22:30, όπου η Μ. Γερούκη και η Ζέτα Δούκα θα συζητήσουν γιατί είναι η σεξουαλική αγωγή ταμπού.



Εσύ μαθαίνεις και το Project Parenting δωρίζει



Οι συνδρομητές που θα χρησιμοποιήσουν τον κωδικό sexeducation κατά την εγγραφή τους συμμετέχουν σε κοινωφελή δράση. Μέρος τον εσόδων των συνδρομών με τον κωδικό ‘SexEducation’ θα διατεθεί στη ΜΚΟ A.ΞΕ.Π.Τ. για ασφαλή ξένοιαστα παιδιά τώρα, με στόχο την εδραίωση της σεξουαλικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση.



To Project Parenting σας περιμένει, για να ανοίξει επιτέλους την κουβέντα γύρω από τη σεξουαλική αγωγή και να δώσουμε στα παιδιά μας επιλογές και να τους προσφέρουμε προστασία και ασφάλεια. Να είμαστε εμείς δίπλα στα παιδιά μας και να έρχονται σε εμάς για τις απορίες και τους προβληματισμούς τους.



To Project Parenting αποτελεί την 1η online εκπαιδευτική πλατφόρμα για γονείς στην Ελλάδα, όπου σε συνεργασία με τους καλύτερους επαγγελματίες της γονεϊκότητας δημιουργεί εκπαιδευτικό υλικό για γονείς. Πηγή:www.lifo.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια