Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκρήξεις και ατομικές βόμβες στο Las Vegas: Πώς για 10 χρόνια τις πουλούσαν ως αξιοθέατο

The 31 best things to do in Las Vegas 

 

Το Las Vegas αποτελεί την πόλη της αμαρτίας και την πρωτεύουσα των τυχερών παιχνιδιών.


Σαν μια όαση μέσα στην έρημο ξεπετάγεται η πιο ζωντανή πόλη του κόσμου όπου η διασκέδαση και τα στοιχήματα δεν σταματούν ποτέ.


Η ιστορία του Las Vegas είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους αυτό όμως που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι τι συνέβαινε στην πόλη της αμαρτίας από το 1951 μέχρι το 1963.


Μάθετε τα πάντα για την περίοδο 1951 έως και 1963 κατά την οποία έριξαν πάνω από 150 ατομικές βόμβες στο Las Vegas. 

Χώρος δοκιμών για ατομικές βόμβες στο Las Vegas


Σε απόσταση μόλις 65 χιλιομέτρων από το Λας Βέγκας το 1951 δημιουργήθηκε χώρος δοκιμών για ατομικές βόμβες.


Μία έκταση 3.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην έρημο μετατράπηκε άμεσα σε χώρο όπου θα γινόντουσαν δοκιμές για τις, άγνωστες έως τότε, ατομικές βόμβες.


Αρχικά υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους του Las Vegas ωστόσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενημέρωσε το κοινό πως οι εκρήξεις δεν θα έκρυβαν κανένα κίνδυνο για εκείνους αφού για να προφυλαχθούν από τις πιθανές παρενεργειες της βόμβας δεν θα χρειαζόταν να κάνουν τίποτα παραπάνω από ένα ντους.


Αφού καταλάγιασε η ανησυχία των πολιτών οι δοκιμές ξεκίνησαν και ανά τρεις εβδομάδες γινόταν μία έκρηξη ατομικής βόμβας.


Λένε πως η πρώτη έκρηξη που έγινε ήταν τόσο μεγάλη που η λάμψη της ήταν ορατή μέχρι το Σαν Φρανσίσκο.


Αφού ο κόσμος πίστεψε πως ήταν κάτι ακίνδυνο όλο και περισσότεροι ήθελαν να παρακολουθήσουν την έκρηξη μιας ατομικής βόμβας.


Τότε ήταν που το Las Vegas μπήκε σε μια άλλη εποχή και οι επιχειρηματίες της περιοχής προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις εκρήξεις.


Γρήγορα άρχισαν να διοργανώνονται ειδικά πάρτυ κάθε φορά που ήταν προγραμματισμένη μια έκρηξη ατομικής βόμβας,  ενώ δεν αργησε όλο το Las Vegas να μετατραπεί σε ένα θεματικό πάρκο στο οποίο όλα περιστρέφονταν γύρω από τις εκρήξεις.


Τα “ατομικά πάρτυ” για περισσότερα από 10 χρόνια έγιναν η αγαπημένη συνήθεια των επισκεπτών του Las Vegas που έδιναν “μάχη” για να εξασφαλίσουν την πλησιέστερη θέση στην έκρηξη ή το μέρος που θα τους προσέφερε την καλύτερη θέα.


Τότε πίστευαν πως είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πιο εντυπωσιακό πυροτέχνημα όλων των εποχών, αγνοώντας τους θανατηφόρους κινδύνους.


Μέχρι το 1963 που σταμάτησαν οι πυρηνικές δοκιμές στην συγκεκριμένη περιοχή είχαν γίνει περισσότερες από 150 εκρήξεις και πλέον οι κάτοικοι της περιοχής είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται πως τόσο οι ίδιοι όσο και τα ζώα τους αρρώσταιναν λόγω των εκρήξεων.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια