Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το FBI συνέλλαβε ιδιοκτήτη καναλιών

τζακ χανικ    




Συνελήφθη χθες από το FBI ο ιδιοκτήτης καναλιών Jack Hanick το Λονδίνο κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ. Ο Jack Hanick εργάστηκε για τον Ρώσο ολιγάρχη Κωνσταντίν Μαλοφέγιεφ καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ παραβίασε τις κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και έκανε ψευδείς δηλώσεις σε πράκτορες του FBI.




Την σχετική είδηση ανέβασε στο Twitter του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μετά από την δημοσιοποίηση του συμβάντος από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.


"Συνελήφθη χθες από το FBI ο Hanic διότι βοηθούσε τον Ρώσο ολιγάρχη, Malofeyev να σπάει τις κυρώσεις και να στήνει ΜΜΕ για Ρωσική προπαγάνδα. Ο Hanic ήρθε Ελλάδα το 2015-1016 και δημιούργησε την Hellas Net ως μέλος ΔΣ. Πήρε πανελλαδική άδεια και έβαλε διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη".

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο αμερικανός εισαγγελέας Damian Williams δήλωσε:

"Ο Konstantin Malofeyev είναι στενά συνδεδεμένος με τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία, αφού προσδιορίστηκε από την OFAC ότι ήταν μία από τις κύριες πηγές χρηματοδότησης για την προώθηση των συνδεδεμένων με τη Ρωσία αυτονομιστικών ομάδων που δρουν στο κυρίαρχο έθνος της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στον Malofeyev απαγορεύουν στους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών να εργάζονται ή να συναλλάσσονται με τον Malofeyev, αλλά όπως λέγεται, ο Hanick παραβίασε αυτές τις κυρώσεις δουλεύοντας απευθείας για τον Malofeyev σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα κατά τη διάρκεια πολλών ετών".

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια