Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Eξαρθρώθηκε διεθνες κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τρία (3) μέλη διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το αρχηγικό στέλεχος.

Προηγήθηκε επιστάμενη και μεθοδική έρευνα της παραπάνω Υπηρεσίας σε συνεργασία με το γραφείο DEA Αθηνών, τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς και το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας Κιλκίς.

Πρόκειται για τρεις (3) αλλοδαπούς ηλικίας 41 και 45 και 40 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράβασης του Νόμου περί αλλοδαπών, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβασης της Νομοθεσίας περί ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών, δημοσίων έργων και άλλες διατάξεις.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι αρχηγικό μέλος του εν λόγω κυκλώματος αποτελούσε ο 41χρονος με άμεσο συνεργό τον 45χρονο, οι οποίοι μεσημβρινές ώρες χθες (02-03-2022) σε αγροτικό δρόμο πλησίον των συνόρων της Ελλάδας με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας διαπιστώθηκε ότι κατείχαν δύο (2) σάκους που περιείχαν σαράντα (40) δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (44) κιλών και (122) γραμμαρίων οπότε και συνελήφθησαν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν.

Μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας στην περιοχή των Διαβατών Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε και συνελήφθη το τρίτο μέλος του κυκλώματος που παρουσιάστηκε για την παραλαβή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και το οποίο κατείχε το χρηματικό ποσό των (2.400) ευρώ ως αμοιβή για τη μεταφορά της προαναφερόμενης ποσότητας κάνναβης προς τη Θεσσαλονίκη.

Πέραν της ποσότητας των ναρκωτικών ουσιών, κατασχέθηκαν συνολικά (4) κινητά τηλέφωνα, (1) φορητός πομποδέκτης και (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Επιπλέον προέκυψε ότι σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της κας. Ανακρίτριας του 4ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για το κακούργημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών υπό τη μορφή της εισαγωγής στην επικράτεια, κατοχής και μεταφοράς από υπαίτιο που διακινεί ναρκωτικές ουσίες κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος που υπερβαίνει το ποσό των εβδομήντα πέντε χιλιάδων (75.000,00) ευρώ και (1) καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (2) ετών για την πράξη της συμμορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια