Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο πρώην διευθυντής της CIA Πετρέους αναλύει τις στρατιωτικές κινήσεις της Ρωσίας

Περιγράφει τι θα συμβεί αν «πέσει» η Μαριούπολη και εκτιμά ότι το Κίεβο «αντέχει».

«Αιματηρό αδιέξοδο» χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ουκρανία ο πρώην διευθυντής της CIA, στρατηγός ε.α. Ντέιβιντ Πετρέους, μιλώντας στο CNN.

Πρόκειται για μια «μάχη φθοράς», με πολλές απώλειες και για τις δύο πλευρές, όπως είπε, δίνοντας έμφαση, μεταξύ άλλων, και στις βαριές οικονομικές κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας.

Ο έμπειρος πρώην αξιωματούχος ανέλυσε τις κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων και επικεντρώθηκε στην πολιορκία του Κιέβου, καθώς η ουκρανική πρωτεύουσα αποτελεί βασικό στόχο των ρωσικών δυνάμεων.

Όπως είπε, στο Κίεβο και τα περίχωρα της πόλης, δεν υπάρχει κάποια σημαντική αλλαγή στις ρωσικές στρατιωτικές θέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ σημείωσε πως οι Ρώσοι καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες να περικυκλώσουν την πόλη.

Όσο για τη Μαριούπολη, την πόλη που – σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της Μόσχας – δέχτηκε ρωσικό τελεσίγραφο να παραδοθεί μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο στρατηγός Πετρέους είπε ότι «δεν έπεσε» ακόμη, παρότι έχει μείνει χωρίς τροφή, νερό και ρεύμα, ωστόσο, εξακολουθούν να μάχονται πολύ σκληρά, τόσο οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, όσο και οι κάτοικοι της πόλης.

«Οι Ρώσοι θα πρέπει να καταλάβουν το ένα μετά το άλλο κάθε κτίριο, θα πρέπει να καθαρίσουν κάθε δωμάτιο, για να πετύχουν εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και σημείωσε ότι ενδεχόμενη κατάληψη της Μαριούπολης από τους Ρώσους, θα ήταν ίσως καθοριστική για την πορεία του πολέμου, καθώς θα έδινε τη δυνατότητα στους Ρώσους να προχωρήσουν στο εσωτερικό της Ουκρανίας και να πάρουν τον έλεγχο περισσότερων πόλεων, όπως το Χάρκοβο ή την Οδησσό, που αποτελεί στρατηγικής σημασίας πόλη – λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως εξήγησε, το ίδιο επιχειρούν να κάνουν οι ρωσικές δυνάμεις και στο Μικολάιβ, αλλά ούτε εκεί έχει λήξει η επιχείρηση με οριστική νίκη των εισβολέων. Εάν το Μικολάιβ «πέσει», τότε οι Ρώσοι θα μπορούν να κατευθυνθούν προς την Οδησσό, που αποτελεί και τον επόμενο βασικό στόχο της Μόσχας.





Πηγή: www.tanea.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια