Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ισπανία: Με δελτίο το ηλιέλαιο λόγω ελλείψεων από Ουκρανία - Άδειασαν τα ράφια




Οι Ισπανοί καταναλωτές φοβούνται ότι θα παρουσιαστούν ελλείψεις, επειδή η Ουκρανία αποφάσισε εν μέσω του πολέμου ότι οι εξαγωγές ορισμένων αγροτικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων είναι και το ηλιέλαιο

Πολλά σούπερ μάρκετ στην Ισπανία έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες να πωλούν με το δελτίο το ηλιέλαιο, ώστε οι καταναλωτές να μην μπορούν να κάνουν αποθέματα, επειδή φοβούνται μήπως υπάρξουν ελλείψεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία έχουμε προβλήματα στον ανεφοδιασμό με ηλιέλαιο. Για αυτόν τον λόγο επιτρέπεται η αγορά μόνο τριών μπουκαλιών του ενός λίτρου ή μια συσκευασίας των πέντε λίτρων ανά πελάτη την ημέρα» αναφέρεται, με μικρά γράμματα, στα ράφια πολλών σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Corte Inglés στη Μαδρίτη.


Οι περιορισμοί κατέστησαν αναγκαίοι επειδή οι καταναλωτές «στράφηκαν στο ηλιέλαιο» προκαλώντας μια «μη φυσιολογική ζήτηση» του προϊόντος αυτού, σύμφωνα με την Asedas, την ισπανική Ένωση Προμηθευτών Σούπερ μάρκετ.


Ορισμένοι καταναλωτές φοβούνται ότι θα παρουσιαστούν ελλείψεις, επειδή η Ουκρανία αποφάσισε την Κυριακή, εν μέσω του πολέμου, ότι οι εξαγωγές ορισμένων αγροτικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων είναι και το ηλιέλαιο, θα επιτρέπονται στο εξής κατόπιν ειδικής άδειας των αρχών.

Ο Πριμιτίβο Φερνάντεθ, ο διευθυντής της Εθνικής Ένωσης Βιομηχανιών Βρώσιμων Ελαίων (Anierac) διαβεβαίωσε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος έλλειψης».

Η Ουκρανία κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο όσον αφορά την παραγωγή και τις εξαγωγές ηλιελαίου.

Πηγή:www.news247.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια