Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νάρκες θαλάσσης «ταξιδεύουν ανεξέλεγκτα» στη Μαύρη θάλασσα – Μπορεί να καταλήξουν στη Μεσόγειο



Τον κίνδυνο εκατοντάδες νάρκες που βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα να παρασυρθούν και να καταλήξουν στον Βόσπορο και εν τέλει στη λεκάνη της Μεσογείου, ανέφερε η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο στο μήνυμα του σημειώνεται πως από την έναρξη της ρωσικής επέμβασης οι δυνάμεις της Ουκρανίας τοποθέτησαν πάνω από 400 νάρκες κοντά σε λιμάνια όπως της Οδησσού, του Οτσάκοφ και του Γιούζνι.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, λόγω των καταιγίδων πολλά από τα καλώδια που τις συνέδεαν με τις άγκυρες έσπασαν με αποτέλεσμα οι νάρκες να παρασύρονται προς τα δυτικά της Μαύρης Θάλασσας.

Για νάρκες στα νερά της Μαύρης Θάλασσας, κοντά σε ουκρανικά λιμάνια, προειδοποιεί με τηλεγράφημά του το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του υπουργείου Ναυτιλίας.

Στο τηλεγράφημα που διαβιβάσθηκε προς την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, το ΕΚΣΕΔ επισημαίνει ότι ο ναυτιλιακός ακόλουθος Novorossiysk έλαβε οδηγία από το παράρτημα της διοίκησης θαλάσσιων λιμένων του Σότσι της Ρωσίας ότι «αρκετός αριθμός ποντισμένων θαλάσσιων ναρκών κοντά στα λιμάνια της Οδησσού, Οτσακόβ και Γιούζν έχουν αποκοπεί από το σύστημα αγκυροβολίας με αποτέλεσμα να συμπαρασύρονται».

Όπως επισημαίνει το ΕΚΣΕΔ, τα πλοία με ελληνική σημαία που πρόκειται να καταπλεύσουν στην περιοχή έχουν ήδη ενημερωθεί για την εξέλιξη αυτή, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι η ενημέρωση γίνεται για τυχόν ενέργειες από τη μεριά των πλοιοκτητών.



Πηγή: www.eleftherostypos.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια