Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έρχεται ρύθμιση για τα καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου

Η Αθήνα από ψηλά/EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ


Λύση στο πρόβλημα με τα χιλιάδες καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου αναμένεται να δώσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα παρουσιαστεί στις 29 Απριλίου, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά το Πάσχα.

Το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στις αρχές του καλοκαιριού θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους κατέχουν καταπατημένα δημόσια ακίνητα να τα εξαγοράσουν, προκειμένου να αποκτήσουν νόμιμους τίτλους κυριότητητας.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, θα συγκροτηθεί επιτροπή όπου οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιοληγητικά και θα εξετάζεται η νομιμότητα των ακινήτων. Σε περίπτωση που ορισμένοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, θα συνεκτιμηθεί η προσφυγή.

Σύμφωνα με το imerisia.gr το νομοσχέδιο θα προβλέπει τη συγκρότηση επιτροπής στην οποία ο κάθε δικαιούχος θα καταθέτει τα δικαιολογητικά διαθέτει έτσι ώστε να εξεταστεί η νομιμότητα των ακινήτων. Κατά την εξέταση από την επιτροπή θα συνεκτιμηθεί και η δικαστική προσφυγή όποιων έχουν καταθέσει.

70.000 τα καταπατημένα ακίνητα

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών τα καταπατημένα ακίνητα ξεπερνούν τα 70.000, ενώ τα έσοδα από τη νομιμοποίηση τους μπορούν να φθάσουν το 1 δισ. ευρώ.


 


Πηγή: www.ethnos.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια